Recept - Havermoutkoekjes met chocolade

Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen. Deze klassieke havermoutkoekjes met chocolade worden dan misschien wel bestempeld als 'ouderwets', smaken zullen ze zéker wel. Gelòòf mij ;) (Yummie!)

BENODIGDHEDEN (voor ong. 20 koekjes)
- 100g boter (op kamertemperatuur)
- 100g patisseriebloem
- 100g havermout
- 1 ei
- 80g rietsuiker
- 3 el agavesiroop
- 80g chocolade
- 1 tl vanille extract
- 1 mespunt kaneel
- Snuifje (Himalaya) zout

BEREIDINGSWIJZE
Voeg de boter, de patisseriebloem, de rietsuiker, het ei en de agavesiroop in een mengkom samen met het vanille extract, de kaneel en het zout. Mix enkele minuten tot een glad mengsel.

Hak/snijd de chocolade in fijne stukjes (of gebruik kant en klare chocoladedruppels) en voeg die, samen met de havermout, toe aan het mengsel. Meng met een vork.

Rol vervolgens balletjes van het deeg - ongeveer een walnoot groot - en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.


Let op: Wanneer de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht. Dat is volkomen normaal. Laat ze eerst even rusten op het bakpapier, om ze vervolgens op een rooster af te laten koelen. Eens afgekoeld zijn ze, in een goed afgesloten koekjesdoos, tot een week houdbaar.

Info: Eén koekje bevat ongeveer 120 kcal.

SMAKELIJK

2 opmerkingen

  1. Deze koekjes zien er overheerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maakte die vroeger altijd met banaan, maar deze zien er ook echt té lekker uit! Binnenkort nog eens havermout inslaan :)

    BeantwoordenVerwijderen