Recept - Bloemkoolsoep met knoflook

Het is zo eens wat anders dan anders, éh. Zeker voor de knoflook liefhebbers onder ons een grote aanrader. De bloemkool maakt de soep lekker romig en de look zorgt voor een pittige smaak. Een flinke kom van deze soep in combinatie met wat brood zorgt voor een stevige - én overheerlijke! - maaltijd. Smullen maar. 

BENODIGDHEDEN (voor 4 porties) 
- 1 bloemkool
- 1 bol knoflook
- 1 ui
- 1 l water + 2 groentebouillonblokjes
- 0,5 tl gedroogde tijm
- 0,5 tl komijn
- Sap van een halve citroen
- Peper, zout, nootmuskaat
- (Eventueel) Peterselie, granaatappelpitjes

BEREIDINGSWIJZE
Snij een klein stukje van de top van de knoflook zodat je de teentjes een beetje kan zien. Draai de volledige bol knoflook (met schil) vervolgens in aluminiumfolie en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Terwijl de look in de oven staat kan je de bloemkool al in roosjes en de ui in grove stukken snijden.
Voeg de groenten vervolgens in een kookpot samen met het water, de groentebouillonblokjes, de tijm en komijn.
Als de look gaar is laat je hem even afkoelen, verwijder je de schil en voeg je hem toe aan je groentemengsel.
Laat zo'n 30-tal minuten doorkoken en pureer de soep daarna met een staafmixer.
Werk af met het sap van een halve citroen, en voeg peper/zout/nootmuskaat toe naar smaak.


Tip: Serveer de soep met peterselie en granaatappelpitjes. Extra lekker!

Info: In dit recept wordt een volledige bol knoflook gebruikt. Dat klinkt heftig, maar dat valt goed mee. Rauwe look heeft een zeer sterke en uitgesproken smaak, maar omdat de look in dit recept de oven in gaat wordt de smaak heel wat milder.

SMAKELIJK!

1 opmerking