My life in pictures #44 - Héél veel eten, lavendel en serie toppers

De maand waarin ik o.a. ontzettend veel heb gekookt en gegeten (oeps), naar de lavendelvelden ben geweest en twee nieuwe series ontdekt heb. Wat ik nog meer heb gedaan in juni kom je hieronder allemaal te weten!

Dat ik weer helemaal into het koken en bakken ben tegenwoordig. Zalig. (Al is dat natuurlijk niet zo goed voor mijn dieet.) Het recept voor deze havermoutkoekjes met chocolade komt er binnenkort nog aan. Yummie. 

Ik had eerder al een receptenmap gemaakt waarin ik al mijn recepten tegenwoordig verzamelde, maar omdat ik zoveel recepten uit tijdschriften en kranten scheur werd dat wat onoverzichtelijk. Daarom besloot ik nu ook een schriftje te voorzien met daarin alleen maar mijn eigen creaties. Handig. Mijn receptenmap houd ik dan puur voor al de receptjes die ik verzamel uit magazines en dergelijke. Best wel gemakkelijk. 

Wokken! Tegenwoordig mijn favoriete bezigheid. Zo gemakkelijk en zo lekker.

Yum. Gebaseerd op het eten dat we vorig jaar in Bali zo vaak voorgeschoteld kregen.

Limoen pannenkoekjes, asperges en zelfgemaakte pizza's. Eten, eten, eten. 

Uiteraard keek ik ook naar de seizoensfinale van Thuis. Duh ;) Gotta love Marianne. 

Getting shit done. Naar de kapper om mijn uitgroei bij te laten werken, en naar de dokter voor voorschriften. Life. 

Poezen knuffels. Kijk hoe lief ook. Poessie is overigens niet altijd in zo'n knuffelmood dus dan moet ik daar optimaal van profiteren. 

Dagje Leuven. Ik ging naar de nieuwe Jurassic World kijken en die viel veel beter mee dan ik had verwacht. Ik had echt gedacht dat het hele verhaal wat uitgerekt ging aanvoelen en zijn magie zou verliezen, maar dat was niet zo. Vond ik. Door het einde van deze film heb ik gelijk ook al enorm veel zin gekregen in het derde deel van de reeks. Laat maar komen!

Na de film ging ik ook nog even langs Starbucks om er de Matcha Latte te proeven. Maar urgh. Dat was niets voor mij. Die hype begrijp ik toch niet helemaal. Zo vies!

Sushi eten. En als dessert een ijsje delen. Ik wilde dat zwart ijs heel graag eens proeven en... woah. Dat is lékker! Dat zouden ze in elk ijssalon moeten aanbieden. Aanrader!

I wish... . Nog stééds geen vakantieplannen in het vooruitzicht. Ik voel me mezelf helemaal niet meer. Nood aan strand!

Wereldkampioenschap dingen. Ik vind dat weleens plezant. De sfeer, de knappe voetballers, je kent het wel ;) Al vond ik deze cartoon van Quirit ook wel de nagel op de kop slaan. Tous Ensemble, maar enkel als het voetbal is. Mensen kunnen zo hypocriet zijn. 

En goh ja, dan was er het incident met de leeuwin in Planckendael. Mijn mening over dierentuinen heb ik hier wel al vaker verkondigd dus daar ga ik nu niet meer over uitweiden. Wel wil ik nog eventjes vermelden hoe ridicuul ik het vind dat er zo ontzettend veel kritiek op dit ene incident is gekomen, terwijl er wel vaker dieren vermoord worden. Als je begrijpt wat ik bedoel. Waarom was het leven van deze leeuwin zo belangrijk en geeft men geen moer om het leven van andere dieren? Deze cartoon van Lectrr vond ik wel passend. 

Om mij op te fleuren. 

Allemaal uit de tuin. Lekker vers. Heerlijk. 

Verse kersenconfituur maken. Hmmm. 

Niets zo fijn als leuke pakketjes ontvangen. Een mooie verpakking doet ook altijd zoveel vind ik. Dat maakt mij gewoon instant wat vrolijker. 

Ik maakte voor het eerst ook zelf eens groenteburgers. Dit was een bloemkoolvariant. Té lekker gewoon. Ik vind de veggie burgers uit de supermarkt ook altijd erg lekker, maar wanneer je ze zelf maakt kan je volledig zelf kiezen wat je er allemaal in doet. En dat is natuurlijk ook weleens leuk. 

De baby. Ik kocht voor Poessie een dekentje (want hallo, haarverlies!) en twee kussentjes met daarin kattenkruid verwerkt. En dat was een groot succes! Ze kan daar echt mee blijven spelen. Heel grappig om te zien. 

Also... kijk hoe grappig Poessie kijkt wanneer ze weet dat je foto's aan het maken bent. Haha. 

OH MY LORD! La Casa de Papel! Als je deze serie nog niet gezien hebt, begin er dan nu maar meteen aan ;) Zó goed. Bekijk ook zéker de originele Spaanse versie (niet de Engelstalig gedubde!) want die is heerlijk om te zien. In het begin vond ik het wat vreemd om een serie in het Spaans te bekijken, maar geloof mij... het is de moeite!   

Wat ook de moeite is zijn de Manon ijsjes van Leonidas. Wat een verslaving, zeg. Zo lekker. 

En nu ik het dan toch over aanraders heb... aangezien ik La Casa de Papel zo snel heb uitgekeken (ja, oeps) had ik nood aan een nieuwe reeks om te kunnen bingewatchen. Kristof raadde mij daarom The Handmaid's Tale aan. En woah. Ook erg goed. Het is allesbehalve een serie waar je vrolijk van wordt, maar enfin. Ik vind het wel een ontzettend krachtige reeks! En je kan het eerste seizoen via VRT NU bekijken. Handig. 

Veggie bbq? Check! Niets zo lekker als gesmolten Camembert met stokbrood. Halleluja. 

Chill day in met mijn paarden trui. 

Zoals ik eerder al zei: 'héél veel eten'. Broodjes, appelbeignets, ijsjes,... . Sorry dieet. Ik kan je vertellen dat ik al eventjes niet meer op de weegschaal ben durven te gaan staan. 

Via Greetz bestelde ik voor mijn mama een boeket rozen. En aangezien ze een acht dagen versgarantie beloven op hun website was ik weleens benieuwd naar hoe de bloemen er na acht dagen effectief zouden uitzien. Wel... zoals op bovenstaande foto dus. Best oké, toch? Hier en daar had er een roos een bruin blaadje, maar verder zag dat boeket er nog heel goed uit. Top!

We gingen wandelen en ik vond het wel mooi dat er zoveel dennenappels op de grond lagen. It's the little things. Hoewel het wel niet zo makkelijk wandelde ;)

Een beetje melig, maar wel helemaal waar. Ik werk daar nog steeds aan. 

Wanneer er een hele bak vol visjes in huis staat (die zitten intussen in onze vijver trouwens), maar de kat enkel interesse heeft in één en dezelfde vis. Altijd. Het is overigens ook wederzijds want de vis lijkt ook altijd interesse te hebben in de kat. Speciaal. 

Snacks on snacks on snacks on snacks. Alles op deze foto's zou ik eindeloos kunnen blijven eten. Zo lekker allemaal. 

Kristof en ik gingen ook eens een kijkje nemen bij de lavendelvelden hier in de buurt. Een klein stukje Frankrijk in ons kleine stukje Limburg. Heerlijk. 

We ontdekten er ook wat toffe kunst in de tuin. Altijd interessant. 

Lavendel!

En we aten er een lavendelijsje en dronken er lavendel gin tonic. Je moet natuurlijk in thema blijven, éh ;) 

Afsluiten deden we de maand met, uiteraard, nog wat meer lekker eten. Grieks dit keer. Daar kan ik zo ontzettend van genieten. 

Wat is jouw lievelingseten? 

8 opmerkingen

 1. Wat heb je veel lekkere dingen gemaakt deze maand. Ik zat juist iets te vaak aan de kant-en-klare lasagne en diepvriespizza. Mijn lievelingseten is saté. De Nederlandse variant, oftewel van alles met satésaus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, waarom ben ik opeens unknown. Dat was mijn reactie in ieder geval, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het de laatste tijd voor frisse slaatjes, koude pasta enzo. Lekker gezond en fris (als ik hierdoor nu eens mijn kilo's zou kwijtraken, haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al dat eten ziet er zo lekker uit! Grieks en Italiaans zijn momenteel mijn favoriete keukens, lekker, en je kan het zo "zwaar" maken als dat jezelf wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo jammer als je eens iets probeert bij de Starbucks en het dan vies blijkt te zijn. Direct vijf euro kwijt, huilie! Daarom ga ik toch altijd lekker saai voor mijn vertrouwde vanilla latte. Ben wel HEEL benieuwd waar zo'n zwart ijsje dan naar smaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan bij Starbucks inderdaad beter kiezen voor iets waarvan je weet dat je het lust. Och ja. Nu weet ik alvast dat ik nooit nog zo'n match latte moet bestellen. Haha. En het zwarte ijs was gemaakt van sesamzaadjes. Klinkt misschien gek, maar is echt wel heel lekker. Om eens te proberen :)

   Verwijderen
 6. 'La Casa de Papel' is zoooo goed, wow! Vriendinnen raadden me ook 'The Handmaid's Tale' aan, ga ik binnenkort ook eens checken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt éh! Ik kan al niet wachten op een nieuw seizoen van La Casa de Papel. Al vond ik het nu ook wel mooi afgerond, na dat tweede seizoen. Maar enfin. The Handmaid's Tale is ook zo'n topper! Deprimerend om naar te kijken, maar toch verslavend. Teken dat het echt wel goed is denk ik dan ;)

   Verwijderen