Ik bekeek 30 films uit de IMDB top 250

Oké. Ik heb wel al meer films uit die top 250 van IMDB bekeken, maar de afgelopen paar jaar bekeek ik er 30 uit dat lijstje. Een opdracht uit mijn DayZeroProject die best wel plezant was om uit te voeren. Uiteraard. Benieuwd naar de meest-populaire-films-ter-wereld die ik zag en wat ìk er van vond? Je leest het hier!

DE HOOGST GEWAARDE FILMS OP IMDB
Om te beginnen moet ik ook wel eventjes vermelden dat de IMDB top 250 regelmatig verandert, en dat de kans bestaat dat sommige films uit mijn lijst er ondertussen niet meer op staan. De films in kwestie worden namelijk door geregistreerde bezoekers gewaardeerd, en enkel de films met de hoogste cijfers belanden in de top 250. Niet meer dan logisch dat er dus weleens een nieuwe film een hogere score krijgt, en een oudere film uit de lijst wordt gezwierd. Al moet ik zeggen dat een hoop titels toch echt wel een vaste waarde lijken te zijn in de top 250. Zo staat The Shawshank Redemption bijvoorbeeld al jaren op nummer 1. En terecht ook, want wat een prachtfilm!


DE 30 FILMS DIE IK ZAG
Hoe dan ook. Zelf koos ik 30 films die mij wel interessant leken, en die heb ik vrijwel allemaal met plezier gekeken. Hieronder volgt een overzicht, met achter de films die ik enorm de moeite vond een uitroepteken. Die ga je hoe dan ook nog weleens voorbij zien komen in een ‘Filmtoppers‘ post. (Als ze ondertussen al niet gepasseerd zijn.) De films die ook een ‘*’ achter de titel hebben staan zijn films die ik al meerdere keren heb gezien. Just so you know.

01. The Martian (!)
02. Room
03. The Lion King (!) *
04. Pan’s Labyrinth
05. The Revenant
06. The Grand Budapest Hotel
07. The Wolf of Wall Street (!)
08. American Beauty *
09. Donnie Darko
10. Zootropolis (!)
11. La La Land
12. Prisoners (!)
13. Whiplash (!)
14. Rush (!)
15. Jaws
16. Beauty and the Beast (!) *
17. Dunkirk
18. The Truman Show *
19. A Beautiful Mind (!) *
20. Coco (!)
21. Interstellar (!)
22. Catch Me If You Can
23. Toy Story (!) *
24. How to Train Your Dragon (!)
25. Eternal Sunshine of the Spotless Mind *
26. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
27. 12 Years a Slave (!)
28. No Country For Old Men (!)
29. Spotlight (!)
30. Shutter Island (!) *

INTERESSANTE ONDERWERPEN
Dus voilà. Dat was dat ook alweer. Over het algemeen kan ik wel stellen dat de films uit de IMDB top 250 erg goed in elkaar zitten, en regelmatig ook interessante onderwerpen aansnijden die je ook weer wat bijleren over de wereld. Ik heb nog nooit zoveel geweten over slavernij als na het zien van ’12 Years a Slave’, om nu maar een voorbeeld te geven. En over zulke onderwerpen hoor je gewoon wel iets te weten, vind ik dan.

Dat ik sowieso nog meer films uit IMDB’s top 250 wil bekijken is dus een feit dat zeker is.

Wat is jouw all-time favoriete film?

Comments (8)

 • Darina

  18 juli 2018 at 05:45

  The Grand Budapest Hotel wil ik nog zien. Van het weekend heb ik Defiance gekeken, een hele indrukwekkende film.

 • HosteSarah

  18 juli 2018 at 07:11

  Oeh, ik heb Defiance meteen op mijn lijstje gezet. Benieuwd naar! Bedankt voor de tip!

 • Unknown

  18 juli 2018 at 08:39

  Eigenlijk zie ik best wel veel films die ik heb gezien, terwijl ik helemaal niet zo'n film kijker ben. Room, The Lion King, The Revenant, The Grand Budapest Hotel, The Wolf of Wallstreet, La La Land, Prisoners, Whiplash, Beauty and the Beast, Interstellar, 12 Years A Slave en Shutter Island. Jaja, haha! Ik heb niet echt een favoriet film, maar Life of Pi schiet mij toch altijd wel te binnen als iemand er naar vraagt. Die film vind ik echt heel tof!

  1. HosteSarah

   18 juli 2018 at 21:03

   Life of Pi heb ik ooit eens gezien op het vliegtuig. Sindsdien wil ik de film graag nog eens herbekijken want zo'n mini schermpje is ook niet alles. Haha.

 • Florentine

  18 juli 2018 at 10:56

  Leuk dat je dat gedaan hebt,..! Ik heb eigenlijk heel weinig films van dit lijstje gezien.. Misschien binnenkort als ik een weekje vrij heb?! hihi ♥ ♥ ♥

  1. HosteSarah

   18 juli 2018 at 21:03

   Alvast veel plezier tijdens je vrije week! Heerlijk 🙂

 • Sam – singlereadytomingleblog

  20 juli 2018 at 20:26

  '12 Years A Slave' vind ik ook echt héél goed! Mooi lijstje, ben net alleen gaan wonen en ben van plan mijn film- en serieachterstand wat weg te werken, haha 🙂

  1. HosteSarah

   20 juli 2018 at 22:48

   Zalig! Veel plezier met het alleen wonen! Dat er nu nog vele fantastische film- en serieavonden mogen volgen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Recept - Bloemkoolsoep met knoflook

Volgende bericht

Zeg vaarwel tegen de blogger's block