Filmtoppers #8

Alweer tijd voor een nieuwe filmtoppers. Hier volgen vijf titels die ik alvast de moeite vind om eens te bekijken. Geniet ervan! 

WONDER (IMDB: 8,0/10)
Enkele jaren geleden las ik al het boek met de gelijknamige titel (geschreven door R.J. Palacio), en ook daar was ik van onder de indruk. Naar de verfilming had ik dus enorm uitgekeken. En gelukkig stelde die niet teleur. Topcast met o.a. Julia Roberts en Owen Wilson, en een topverhaal waar je spontaan kippenvel van krijgt. Zo mooi! Het gaat volledig over de jonge August die geboren werd met een gezichtsafwijking. Hij doet zijn best om niet op te vallen, maar mensen schrikken toch steeds van hem wanneer ze hem zien. Wanneer hij voor het eerst naar een gewone school begint te gaan heeft hij het dan ook niet altijd even makkelijk.

THE GOOD LIE (IMDB: 7,4/10)
Een groep Soedanese weeskinderen maakt tijdens de burgeroorlog de gevaarlijke reis naar een vluchtelingenkamp in Ethiopië. Wanneer ze daar de kans krijgen om naar Amerika te verhuizen belanden drie jongemannen in Kansas City, waar ze kennismaken met hun maatschappelijk werkster ‘Carrie’. En hoewel dat scenario af en toe komische situaties met zich meebrengt, krijg je genoeg sombere flashbacks te zien die je met de neus op de feiten drukken. De film is namelijk gebaseerd op waargebeurde feiten en laat je zien hoe het er tijdens de oorlog in Soedan echt aan toeging.

FIFTY SHADES DARKER (IMDB: 4,6/10)
Aan de IMDB score te zien ben ik één van de weinigen die wél enthousiast was over deze film. Ja, oeps? Ik vond deze film ook gewoon beter dan het eerste deel van de trilogie. Welk meisje wilt er nu niet zo’n sexy multimiljonair als Christian Grey aan de haak slaan? Want eerlijk… mocht Christian niet zo rijk zijn geweest dan hadden de boeken/films ook helemaal niet zo’n succes gehad. Toch? Zoals ik op Twitter eens las: ‘If the guy in Fifty Shades wasn’t a millionaire but lived in a trailer park, it would be an episode of Criminal Minds and not a love story.’ Inderdaad, denk ik dan.


HOE TEM JE EEN DRAAK (IMDB: 8,1/10) 
Had ik ooit gedacht dat ik deze animatiefilm over Vikingen op het eiland Berk, daar waar ze met draken vechten, tof zou vinden? Nope. Never in my life. Maar vond ik het een aanrader? Ja, wow. Wat een mooi en hartverwarmend verhaal. Hiccup wilt, net als zijn vader, één van de grootste krijgers van het eiland worden. Hij zou draken moet vangen en doden, maar wanneer hij in aanraking komt met een gewond exemplaar raakt hij ermee bevriend. Op die manier leert hij heel wat bij over draken, waardoor hij ze makkelijker kan temmen.

THE FAULT IN OUR STARS (IMDB: 7,8/10)
Deze film tipte ik eerder al eens als een aanrader in een ouder filmartikel. Maar who cares. Het is de verfilming van het gelijknamige boek van John Green (ook een aanrader trouwens!), en ik kan daar dus gewoon naar blijven kijken. Het is een beetje een cliché romantische film af en toe, maar niet in de mate dat het storend wordt. Waarschijnlijk omdat er ook een grote portie tragedie en cynische humor aan te pas komt. Hazel en Gus zijn namelijk twee tieners die elkaar leren kennen bij een praatgroep voor kankerpatiënten. En dat is het begin van hun bijzondere liefde.

Wat was de laatste goede film die jij zag? Ik ben benieuwd!

Comments (3)

 • Johanne

  30 juli 2018 at 10:16

  Jaa, How to tame a dragon is leuk he! Vond het ook zo'n aandoenlijke film. En Toothless doet me denken aan mijn zwarte poes Buttons, dus dat is altijd goed, haha. Ik heb eigenlijk niet zoveel films gezien de laatste tijd. Heel slecht. Wil een paar van bovenstaande heel graag nog zien, en eigenlijk moet ik ook de nieuwe Avengers en Deadpool zien. Naja, niet moet maar wil.

 • Evelyne Vergote

  30 juli 2018 at 12:35

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog een film zag (komt door de overvolle digibox die vol staat met programma's van op tv :p ), maar als ik 1 film mag aanraden is het A walk to remember. Echt, het is misschien ook een cliché romance film, maar wow I like it! De film Wonder wil ik ook wel eens zien en The Fault in Our Stars zet ik ook even op mijn lijstje.

 • Sam – singlereadytomingleblog

  31 juli 2018 at 10:35

  'Wonder' wil ik ook echt graag zien! De 'Fifty Shades'-trilogie vond ik niks aan, maar ik wilde ze natuurlijk wel allemaal gezien hebben, haha. Ik zag onlangs 'The Prestige', die vond ik echt heel goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

In m'n eentje naar de bioscoop

Volgende bericht

Recept - Curry met zoete aardappel, bloemkool en pinda