Filmtoppers #7

Aangezien ik af en toe graag eens een film bekijk vind ik het plezant om de films die mij het meest bijblijven met jullie te delen. Vandaar volgt hier een nieuwe filmtoppers met alweer vijf titels die ik de moeite vind om eens te bekijken. Voor een volgend filmavondje misschien?

HUGO (IMDB: 7,5/10)
Over jonge wees Hugo Cabret die in treinstation Montparnasse in Parijs woont. Sinds de dood van zijn vader staat hij, samen met zijn oom, in voor het opwinden van de klokken in het station. Tot zijn oom plots spoorloos verdwijnt, Hugo in aanraking komt met een meisje en begint te werken in een speelgoedwinkel in het station. Dan begint het avontuur pas echt. Een mooi, avontuurlijk en ontroerend verhaal. Het voelde met momenten zelfs een beetje Disney aan vond ik, terwijl het dat helemaal niet is. Speciaal.

THE MOUNTAIN BETWEEN US (IMDB: 6,4/10)
Van avontuur gesproken… dit is de film dan wel! Wat heb ik hier graag naar gekeken. Twee vreemden overleven samen een vliegtuigcrash en moeten met hun tweetjes (en een hond) zien te overleven in de besneeuwde wildernis. Het verhaal is hier en daar misschien iet-wat voorspelbaar, maar hoe dan ook kan zo’n overlevingsdrama mij altijd bekoren. Oh, en Kate Winslet is één van de hoofdrolspelers. Fantastische actrice is dat. Heerlijk om naar te kijken.

NOAH (IMDB: 5,8/10)
Noah heb ik al vaker gezien en ik blijf dat gewoon een toffe film vinden. Het verhaal is een interpretatie van de Ark van Noach, waarin Noah een vaartuig bouwt om samen met zijn familie en duizenden diersoorten de zondvloed te overleven waarmee God de rest van de aarde ontdoet van alle andere levende wezens. En ik heb wat met actrices denk ik, want in deze film speelt Emma Watson (HERMELIEN!) mee en haar zie ik ook enorm graag acteren. Pluspunt dus.

RIP TIDE (IMDB: 5,6/10)
Een typische tienerfilm, maar who cares. Af en toe kan zo’n film mij wel bekoren. Cora is model maar besluit er, na wat strubbelingen, eventjes tussenuit te trekken. Zo belandt ze bij haar tante Margot in Australië. De film speelt zich af in een mooie, dromerige setting vol witte stranden en helderblauw zeewater. Inclusief surfers met laid-back ingesteldheid. Heerlijk.

MAD MONEY (IMDB: 5,8/10)
Drie dames die een schoonmaakbaantje hebben op de bank, ontdekken dat ze afgedankte biljetten mee naar buiten kunnen smokkelen. Het is de ideale manier om hun geldproblemen de kop in te drukken. Of toch niet? Met Diane Keaton, Queen Latifah en Katie Holmes kon deze film voor mij al niet de mist ingaan. Aanrader!Wie is jouw favoriete actrice?

Comments (7)

 • Darina

  4 juli 2018 at 05:57

  Hugo lijkt mij een hele mooie film. Ik heb niet bepaald een favoriete actrice 🙂

 • Anna

  4 juli 2018 at 07:29

  Super leuk! Ik heb al deze films nog nooit gezien dus ze gaan zeker op mijn to watch lijstje!

 • Johanne

  4 juli 2018 at 09:27

  Wow, een unicum! Een lijstje met nul films die ik ken of heb gezien, haha. Hoewel van Noah heb ik vaagjes gehoord, maar niet meer dan dat. Shit, ik was ooit zo'n filmliefhebber, haha. Fijn lijstje, ik ga een een paar toevoegen aan mijn eigen lijst!

  1. HosteSarah

   6 juli 2018 at 13:55

   Haha. Leuk om te horen. Dankjewel 🙂

 • Iris

  4 juli 2018 at 09:39

  Wat leuk! Ik ken er geen één! Super bedankt! 😀

 • Evelyne Vergote

  4 juli 2018 at 18:31

  Ooh ik hou van Australishe films en serie's! Dus Rip Tide zou mij wel bekoren waarschijnlijk 🙂

 • sam

  11 juli 2018 at 20:11

  THE MOUNTAIN BETWEEN US Spreekt me wel aan, die ga ik onthouden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Destinations I'm obsessing over #4 - De EILAND editie

Volgende bericht

Recept - Havermoutkoekjes met chocolade