Destinations I’m obsessing over #5 – de EUROPA editie

We moeten het niet altijd te ver van huis gaan zoeken. Vandaar volgen er vandaag enkele bestemmingen in Europa waar ik graag (nog) eens naartoe wil trekken. Benieuwd? Lees dan zeker verder. 


FINLAND
Ik wil eigenlijk gewoon op bezoek gaan bij de Kerstman. Let’s be honest. Naar Finland zou ik daarom dus ook heel graag reizen rond de kerstperiode. Rendieren knuffelen, een hondensleetocht maken, sneeuwscooteren, het noorderlicht zien, in een glazen iglo slapen – droom – en een echte iglo bezoeken zijn alvast allemaal dingen die op mijn bucket list staan.

FRANKRIJK
Frankrijk is een land naar mijn hart. Ik ben er al ontelbaar vaak op vakantie geweest en nog steeds kan ik er niet genoeg van krijgen. Een grote droom van mij is om een reuze roadtrip doorheen het land van de baguettes en de wijn te kunnen maken, zodat ik in één trek alle plekken die ik daar nog wil zien van mijn lijstje kan schrappen. Klinkt zalig, toch? Also, EuroMillions where ya at? 😉

OOSTENRIJK
Ook in Oostenrijk ben ik al enkele keren geweest, en telkens viel dat zo goed mee dat ik er weer terug naartoe wil. Graag zou ik eens een roadtrip maken van Wenen naar Salzburg (of andersom), en wil ik eens een typische zomerse vakantie in de bergen meemaken. Lijkt me super ontspannend. Laat al die apfelstrudel en sachertorte al maar komen. Jawohl!

ROEMENIË
Roemenië is acht keer zo groot als België, maar heeft maar dubbel zoveel inwoners. Het land doet mij ook altijd automatisch denken aan rust, veel natuur en mooie kastelen. Geen idee waarom, en of dat een foute visie is of niet. Heel veel weet ik namelijk niet over Roemenië. In mijn ogen is het namelijk nooit zo’n bekend vakantieland geweest. Hoe dan ook… wederom spreekt een roadtrip mij ook hier weer aan – Europa is gemaakt voor roadtrips zeker? – en dan wil ik sowieso een stop maken in Boekarest,  én Dracula’s kasteel gaan bezichtigen. Oh, en je zou er ook wilde bruine beren kunnen gaan spotten. Uiteraard moet ik dat ook gedaan hebben.

VERENIGD KONINKRIJK
Londen heeft mijn hart alvast helemaal veroverd, maar helaas heb ik nog niet meer van het Verenigd Koninkrijk gezien dan de hoofdstad van Engeland. Ik ga niet beginnen met het opsommen van al de plaatsen die ik nog gezien wil hebben in het VK aangezien dat er veel te veel zijn. Maar in elk geval wil ik sowieso nog reizen maken naar zowel Ierland, Schotland, Engeland als Wales. Erg benieuwd naar wat ze daar allemaal te bieden hebben, want volgens mij kom je daar telkens in complèèt andere wereld terecht. Spannend.

Naar waar in Europa reis jij graag?

Comments (3)

 • Sam – singlereadytomingleblog

  25 juli 2018 at 09:27

  Londen blijft een van mijn favoriete steden. En als het om een 'chille' vakantie gaat, kies ik bijna altijd voor Spanje. Intussen ben ik al in Valencia, Malaga en Barcelona geweest en ook een paar kuststeden in Spanje heb ik al bezocht. Madrid wil ik ook nog graag zien! Oh en Ibiza vond ik eigenlijk ook echt supertof!

 • Evelyne Vergote

  25 juli 2018 at 09:54

  Ik ben al 2x in Parijs geweest, maar ik heb volgens mij toch nog niet genoeg gezien.I want back 😉 Londen wil ik absoluut gezien hebben en zo kan ik nog wel enkele steden enzo opnoemen.

 • Darina

  25 juli 2018 at 12:21

  Ik kom heel graag in Parijs en het zuiden van Frankrijk. Ook Spanje (Lanzarote en Costa Blanca) is een grote favoriet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Recept - Havermoutpap (the way I like it)

Volgende bericht

In m'n eentje naar de bioscoop