Destinations I'm obsessing over #4 - De EILAND editie

Nu de zomervakantie voor een hoop mensen is aangebroken (of voor de deur staat!), staan er voor velen ook weer vakantieplannen in de agenda. Zalig! Niets zo fijn als een heerlijk ontspannende vakantie om naar uit te kunnen kijken. Kwestie van zelf ook wat weg te kunnen dromen volgen hier opnieuw enkele van mijn bucket list bestemmingen; in dit geval eilanden die ik ontzettend graag eens gezien en beleefd wil hebben voor ik de pijp aan Maarten geef. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

DE BAHAMAS
Op de Bahamas ben ik al eerder geweest, maar aangezien het toen koud was (ja, echt!) wil ik er graag nog eens opnieuw naartoe. Bovendien was er op het eiland waar wij toen logeerden, namelijk Grand Bahama, ook niet bijster veel te doen. Jammer, want mooi was het er zéker wel. Gelukkig bestaan de Bahamas uit een archipel van 700 eilanden, dus er valt nog wel wat te bezoeken daar. Gaan island hoppen lijkt me tof; Nassau, Harbour Island, de Exumas, Eleuthera, en de Biminis zijn eilandjes die ik allemaal eens gezien wil hebben.

GALAPAGOS
Een verspreide groep eilanden ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan. Officieel horen ze eigenlijk bij Ecuador, maar velen zeggen dat het een wereld op zich is. Speciaal, éh? Door de lange afwezigheid van roofdieren (inclusief de mens) hebben flora en fauna hier ook, meer dan op andere plaatsen ter wereld, de kans gekregen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De natuur gaat hier gewoon ongestoord zijn gangetje, zeg maar. Oh, en de evolutietheorie van Darwin is geboren op de Galapagos eilanden. Say what?! Hoe speciaal!

DE SEYCHELLEN
115 eilanden in Afrika ten Noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan; dat zijn de Seychellen. Je zou er de mooiste stranden ter wereld kunnen vinden, en de fauna en flora is er uniek. Dat je er enorm oude reuzenschildpadden kunt tegenkomen doet mijn hart nu al sneller kloppen; zalig! Ook het feit dat er enorm milieubewust wordt omgegaan met toerisme vind ik bewonderenswaardig. De overheid zou bijvoorbeeld erg strikt toewaken op de bouw van hotels en gemotoriseerde sporten op het water niet meer toelaten. Daar kunnen een hoop landen nog wat van leren.

FIJI
Fiji, officieel de Republiek Fiji, is een land in Oceanië. Het bestaat uit meer dan 332 eilanden waarvan er slechts 106 bewoond zijn. Eiland-hoppen, op zoek naar je droomstrand, is dus een must. En aangezien er verder niet bijzonder veel te doen valt op Fiji is het voornamelijk belangrijk om optimaal te genieten van de wonderbaarlijke natuur! Relaxen op het strand, avontuurlijke wandeltochten ondernemen en gaan duiken of snorkelen. Genieten.

TAHITI
Tahiti is een eiland in de Stille Zuidzee en behoort samen met Bora Bora en Moorea tot Frans-Polynesië. Met zijn dichtbegroeide bergen, exotische jungles, azuurblauwe zee en hagelwitte stranden behoort Tahiti tot één van de droombestemmingen bij uitstek. Om maar weer te zwijgen van de adembenemende onderwaterwereld die je hier kunt ontdekken. Mag ik al vertrekken?


Heb jij vakantieplannen voor deze zomer? 


11 opmerkingen

 1. Wat een prachtige bestemmingen. De Seychellen lijken mij ook prachtig. Ik heb nog niet echt vakantieplannen alleen een weekend naar Parijs :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een weekendje Parijs is toch ook al heel leuk om naar uit te kunnen kijken :)

   Verwijderen
 2. Fiji staat zeker op mijn lijstje! Ik ga deze zomer naar Finland en London waar ik super veel zin in heb!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, zalig! Wat een leuke plannen. Alvast veel vakantieplezier gewenst!

   Verwijderen
 3. ah stuk voor stuk hele toffe bestemmingen! ik wil graag naar de malediven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, de Malediven wil ik ook heel graag eens zien. Ook zo'n tropisch paradijs denk ik. Heerlijk.

   Verwijderen
 4. Aah prachtig!! En wat een mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wederom prachtige foto's,
  denk eerder eens een dagje weg naar hier of daar.
  reisplannen hebben we momenteel nie echt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Zelf heb ik helaas ook nog geen reisplannen dus ik hoop ook op een dagje weg hier en daar. Hopelijk dat dat er af en toe van gaat komen... .

   Verwijderen
 6. Zalige foto, die eerste! Ik ben eigenlijk nog nooit naar een eiland geweest, maar wil het wel echt graag eens doen. Bali, here I come (en alle millennials met mij mee, haha!). Verder ben ik nog maar net terug van vakantie en heb ik er alweer nood aan hehe

  BeantwoordenVerwijderen