Sushi stories

Toen ik met mijn Day Zero Project begon besloot ik het één van mijn doelen te maken om van élk behaald doel uit mijn lijst ook een blogpost te maken. En nu ik 'Veggie sushi eten' van mijn lijstje heb kunnen schrappen zit ik uiteraard met de gebakken peren. Want wat kan ik in hemelsnaam schrijven over... wel ja... sushi?! Om jullie duidelijk te maken dat ik toch niet zo wereldvreemd ben als jullie nu misschien denken - want hoe kan het dat ik nù pas sushi gegeten heb??? - kan je hieronder mijn sushi stories lezen. Enjoy!

GEMISTE KANS #1
Rond mijn 22ste, toen sushi nog niet zo'n 'ding' was, bevond ik mij in Leuven samen met enkele vrienden. We zouden er eerst iets gaan eten om er vervolgens te gaan feesten. Het studentenleven, je kent dat wel. Iemand in ons gezelschap - een hippe kerel, altijd op de hoogte van de laatste nieuwe trends - stelde sushi voor omdat hij er in de buurt een erg goed restaurant voor kende. Toen hij te horen kreeg dat ik vegetariër ben ging de deal echter niet meer door omdat het restaurant effectief niets veggie zou serveren. Tegenvaller. Enkele jaren geleden ging het er namelijk echt nog zo aan toe; als vegetariër (laat staan als vegan!) had je niet overal erg veel keuze als je ergens ging eten. Soms was het enige gerecht dat ik op de menukaart kon vinden een salade, wat ook niet meteen mijn favoriete maaltijd aller tijden is. Nu ja, ik heb daar nooit moeilijk over gedaan en als ik met vrienden ging eten dan at ik die salade wel op als er geen andere opties waren. Ik voelde mij altijd een beetje gegeneerd als men speciaal voor mij een andere eetplaats moest uitzoeken wanneer er geen veggie opties aanwezig waren. Net zoals die avond in Leuven, toen we ook andere eet-oorden hebben moeten opzoeken door mijn 'dieet'. Maar oké. Fish are friends, not food.

GEMISTE KANS #2
Fast forward naar enkele jaren later. Samen met Kristof ging ik shoppen in het Outlet Center in Roermond. We besloten er 's middags te gaan eten bij 'Asia Cocos', waar ik veggie sushi op het menu zag staan. Ik bestelde een schotel en van zodra ik eraan wilde beginnen kreeg ik geen hap door mijn keel. Die dingen roken zo erg naar vis/de zee dat ik schrik had dat er ook effectief vis in verwerkt zat. En van zodra mijn hoofd er zich mee begint te bemoeien (en ik het gevoel heb dat ik een dier aan het eten ben) dan lukt het niet meer. Hoe graag ik ook eet. Dat kreeg ik niet naar binnen. Ook de sojasaus vertrouwde ik niet omdat er geen ingrediënten op het flesje stonden, en... tja. Dat was een verloren zaak. Ik neem vegetarisme serieus, zeg maar. Als ik twijfel dan eet ik niet. Geen sushi voor mij.


GEMISTE KANS #3
Na mijn ervaring in Roermond had ik echter niet meer zoveel zin om nog eens sushi te proeven. Ik ging er vanuit dat die dingen, zelfs veggie, gewoon standaard naar vis roken en dus niet zo mijn ding waren. Hoewel ik er stiekem toch nog steeds erg benieuwd naar was. Iedereen en zijn buurman was er namelijk plots zo ontzettend enthousiast over dat ik het gek vond dat ik er zo'n afkeer voor had ontwikkeld. Vandaar dat ik 'Veggie sushi eten' ook op mijn Day Zero Project lijst heb gezet. In mijn achterhoofd bleef ik namelijk denken dat, als ik in een echt goed sushi restaurant zou belanden, ik die veggie versie wél zou lusten.

Spoel dan nog eens vooruit naar begin dit jaar. Kristof kwam thuis en had in de supermarkt een bakje sushi voor mij gekocht. Omdat ik het al zo lang zo graag nog eens wilde proeven. Little did he know dat ik net die week op soepdieet was. Ik had hem daar namelijk nog niet over ingelicht. Opnieuw geen sushi voor mij. Seriously life?!

SCOOOOREEEEE!
Tegenwoordig is sushi overal aanwezig; in alle vormen, soorten en maten. Toen we onlangs in de Markthal in Roermond waren besloot ik er dan ook werk van te maken en een bakje take-away te bestellen. Meteen in een sushi restaurant gaan eten was me wat te veel van het goede; stel dat ik het toch echt niet zou lusten éh? Maar die take-away viel zo goed mee dat ik sindsdien een beetje sushi-verslaafd ben. Té lekker! Intussen zijn we ook al op restaurant geweest in Leuven - daar waar mijn sushi verhaal begon, jawel - en kon ik er nu wél genieten van een volledig bord vol veggie sushi.

Hoe tijden kunnen veranderen.


Eet jij graag sushi? 


8 opmerkingen

 1. Ik moet zeggen dat ik in het begin een beetje gruwelde van sushi, maar nu vind ik het heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dàt dus! Ik kreeg het eerst ook niet binnen en nu zou ik het elke dag kunnen eten. Zo lekker :)

   Verwijderen
 2. Ik at het onlangs (ahum, een halfjaar geleden :p ) in een chinees restaurant. Mijn nicht was mee en raadde mij aan om heel veel sojasaus mee te nemen. Ik heb dan eens geprobeerd om een stukje zo op te eten, maar daar zat echt niets van smaak in. Tot ik het met de saus probeerde ;) Maar, ik zou het nu niet als een gehele maaltijd nemen.. Ieder z'n smaak ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder sojasaus vind ik het ook niet speciaal hoor. Die saus maakt het gewoon lekker :) Yum!

   Verwijderen
 3. Oh ik vind sushi heerlijk! Goede sushi ook zonder soja saus, zo lekker al die verschillende smaken. Zou het iedere week wel kunnen eten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad. Ik vind het ook wel tof dat ze zoveel verschillende smaken hebben. Vervelen doet het niet snel vind ik. En van de sojasaus ben ik dan wel enorme fan. Ik doe ook overal zout op, misschien dat het daar ook wel wat mee te maken heeft. Hoe meer smaak, hoe beter voor mij. Haha.

   Verwijderen
 4. Ik ben helemaal verlieeefd op sushi. Dat is stiekem het enige niet-vegetarische dat ik nog niet kan laten. Ik moet gewoon nog goede vegetarische sushi vinden, denk ik. Fijn te lezen dat het voor jou eindelijk gelukt is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, gek zeg. Misschien dat het te maken heeft met het feit dat ik al zolang vegetarisch eet en vrijwel niets anders gewoon ben. Ik vind die veggie sushi namelijk best uitgebreid en mis er niets aan :)

   Verwijderen