Recept – Pindakaas koekjes

Als je, net zoals mij, gek bent op pindakaas dan zullen deze koekjes helemaal jouw ding zijn. Het recept is super simpel en dus ook gewoon onwijs makkelijk om te volgen. De koekjes kunnen in no-time ook bij jou op tafel staan. Met een vleugje frisheid door citroensap en net dat tikkeltje extra vanwege de afwerking met Himalayazout, smaken deze koekjes – die vanbinnen nog lekker zacht zijn – subliem. Yummie. 

BENODIGDHEDEN (voor ong. 18 koekjes) 

– 250g pindakaas
– 225g kristalsuiker
– 1 ei
– Halve citroen
– Himalayazout
BEREIDINGSWIJZE
Voeg de pindakaas, de kristalsuiker, het ei en het sap van een halve citroen samen in een kom, en mix alle ingrediënten tot één geheel. 
Rol balletjes van het deeg – ongeveer een walnoot groot – en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Vervolgens kan je de balletjes deeg met een vork wat platter drukken zodat ze een betere koekjes vorm krijgen. 
Besprenkel je koekjes nog met een beetje Himalayazout en zet ze dan 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. 
Let op: Wanneer je de koekjes uit de oven haalt zullen ze nog zacht zijn. Dat is volkomen normaal. Laat ze eerst even rusten op de bakplaat, en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster. Eens afgekoeld zijn ze, in een goed afgesloten koekjesdoos, tot een week houdbaar. 
Info: Eén koekje bevat ongeveer 150 kcal. 
SMAKELIJK!

Comments (9)

  • Darina

    15 juni 2018 at 06:05

    Wat een heerlijk recept lijkt me dit! Ik hou ook erg van pindakaas.

    1. HosteSarah

      15 juni 2018 at 14:25

      Té lekker, éh. Zo'n verslaving 😉

  • Chelsey Meijners

    15 juni 2018 at 10:41

    Oehh jammie! Klinkt heel goed. Deze ga ik saven 🙂

    1. HosteSarah

      15 juni 2018 at 14:25

      Oeh, leuk om te horen!

  • Mevrouw Marloes

    15 juni 2018 at 12:18

    Jaaa, ik was al zo erg benieuwd naar dit recept toen ik het al bij je voorbij zag komen. Wat zien de koekjes en het recept er heerlijk uit!

    1. HosteSarah

      15 juni 2018 at 14:26

      Aaah, super 🙂 Dankjewel!

  • sam

    18 juni 2018 at 20:29

    Klinkt heel lekker en ook apart, heb nog nooit een pindakaas koekje op. Ga het recept bewaren 🙂

    1. HosteSarah

      19 juni 2018 at 23:07

      Oeh. Fijn om te horen. Alvast veel bakplezier!

  • Mei Qi

    1 juli 2018 at 12:25

    Dit MOET ik eens gaan maken!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Filmtoppers #6

Volgende bericht

Over dragen wat je wilt dragen