Recept - Pindakaas koekjes

Als je, net zoals mij, gek bent op pindakaas dan zullen deze koekjes helemaal jouw ding zijn. Het recept is super simpel en dus ook gewoon onwijs makkelijk om te volgen. De koekjes kunnen in no-time ook bij jou op tafel staan. Met een vleugje frisheid door citroensap en net dat tikkeltje extra vanwege de afwerking met Himalayazout, smaken deze koekjes - die vanbinnen nog lekker zacht zijn - subliem. Yummie. 

BENODIGDHEDEN (voor ong. 18 koekjes) 
- 250g pindakaas
- 225g kristalsuiker
- 1 ei
- Halve citroen
- Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE
Voeg de pindakaas, de kristalsuiker, het ei en het sap van een halve citroen samen in een kom, en mix alle ingrediënten tot één geheel. 

Rol balletjes van het deeg - ongeveer een walnoot groot - en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Vervolgens kan je de balletjes deeg met een vork wat platter drukken zodat ze een betere koekjes vorm krijgen. 

Besprenkel je koekjes nog met een beetje Himalayazout en zet ze dan 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. 


Let op: Wanneer je de koekjes uit de oven haalt zullen ze nog zacht zijn. Dat is volkomen normaal. Laat ze eerst even rusten op de bakplaat, en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster. Eens afgekoeld zijn ze, in een goed afgesloten koekjesdoos, tot een week houdbaar. 

Info: Eén koekje bevat ongeveer 150 kcal. 


SMAKELIJK!

9 opmerkingen

  1. Wat een heerlijk recept lijkt me dit! Ik hou ook erg van pindakaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oehh jammie! Klinkt heel goed. Deze ga ik saven :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jaaa, ik was al zo erg benieuwd naar dit recept toen ik het al bij je voorbij zag komen. Wat zien de koekjes en het recept er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt heel lekker en ook apart, heb nog nooit een pindakaas koekje op. Ga het recept bewaren :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeh. Fijn om te horen. Alvast veel bakplezier!

      Verwijderen