Project S. – MIN 10kg!

De eerste tien kg is eraf. Yay! Maar daar stopt het natuurlijk niet, want mijn BMI is nog steeds te hoog. Bovendien heb ik een gezond doelgewicht voor ogen en daarvoor moet ik nog zo’n tiental kilo extra afvallen. Iets waaraan ik nu dus volop aan het werken ben. Hoe dan ook… benieuwd naar hoe mijn afvalproces de laatste tijd verlopen is? Je leest er hier alles over.

PASEN
Urgh. Pasen. En tegelijkertijd ook YEEEES. PASEN! Wat een heerlijke dagen heb ik gehad. Letterlijk en figuurlijk. Want bij ons wordt Pasen gevierd met veel lekker eten en nòg meer chocolade. De volledige week na Pasen heb ik dus best wel ongezond gegeten. En dat zag je op de weegschaal. Na één week was ik maar liefst 1,4kg bijgekomen. Vreselijk. Ik kreeg spontaan zin om onze hypermoderne weegschaal uit het raam te zwieren en een nieuw exemplaar aan te schaffen. Eentje dat misschien wat beter zou werken. Maar oké. We weten allemaal dat het probleem niet bij de weegschaal lag. Op zulke momenten kan ik mijn lichaam ook echt vervloeken. Waarom moet ik zo’n problemen hebben met eten? Waarom ben ik niet gewoon mager? Waarom ik? Waarom?

Uiteraard gebeuren er véél ergere dingen in het leven, maar jarenlang moeten strijden met kilo’s word je ook beu. Het is geen lachertje. 
MOTIVATIE? WAAR? 
Nu ja, ik had het in mijn vorige ‘Project S.‘ al gezegd. In het begin is het makkelijk om af te vallen, maar eens die eerste kilo’s eraf zijn verloopt het hele proces wat trager. Moeizamer. En dat kan dus demotiverend werken. In mijn geval héél demotiverend. Ik heb wel meer dan 100 keer aan stoppen gedacht, want wat voor nut had het eigenlijk als ik toch niet afviel? Maar uiteindelijk zette ik door en bleef ik kcal tellen. En dat heeft geholpen. Hoewel ik mijzelf dagelijks een portie chocolade gunde, gaf het zien van mijn calorie-intake mij toch elke dag inspiratie om het de volgende dag wat beter te doen. Om toch wat gezonder te gaan eten en zo minder calorieën op te nemen. 
30 DAY THIGH SLIMMING CHALLENGE
Ook bleef ik mijn 30 day thigh slimming challenge volhouden. En eens die voorbij (en gelukt!) was gaf dat mij ook een boost om door te gaan met diëten. Wat goed is, want een boost om te blijven sporten/bewegen gaf het mij helaas helemaal niet. Oeps. Allesbehalve een Sporty Spice hier. 
MIN 10KG?!
Hoe dan ook, de eerste tien kilo zijn er toch maar af. Na ongeveer twee maanden tijd en best wat moeite mocht dat ook wel. En hoe dat voelt? Heel gewoon eigenlijk. Ik voel vrijwel geen verschil met twee maanden geleden om eerlijk te zijn. Mijn kleding zit niet veel losser, misschien hooguit een beetje meer comfortabel. En zowel ikzelf, als mijn omgeving merken niets op aan mijn uiterlijk. Gelukkig heb ik mezelf doorheen het volledige afval proces verschillende keren gemeten en merk ik aan de centimeters wél dat ik ‘dunner’ word. Anders zou ik écht gaan geloven dat er iets mis is met onze weegschaal.

Nu op naar mijn volgende doel; -15kg. Of gewoon -11kg. Laten we het maar rustig aan blijven doen en alles kilogram per kilogram bekijken!

Note: dit artikel werd geschreven in april ’18. 

Comments (14)

 • Darina

  4 juni 2018 at 05:29

  Goed zeg! 10 kilo!! Ik herken het wel allemaal wat je schrijft maar hou vol!

  1. HosteSarah

   6 juni 2018 at 13:41

   Dankjewel <3

 • Anne – Ditisanne.nl

  4 juni 2018 at 15:11

  Wow, goed bezig! Ik was een jaar geleden ook zo'n 11 kg kwijt, bij mij was het blijkbaar wel zichtbaar want veel complimentjes gekregen. Inmiddels zit er een kilo of 7 alweer aan dus ik moet weer even een knop omzetten.
  Heb me bewust ingeschreven voor een triathlon in augustus zodat ik een stok achter de deur heb om meer te sporten en af te vallen. Hoop dat het lukt! 🙂

  1. HosteSarah

   6 juni 2018 at 13:39

   Heel veel succes gewenst! Dat hele afvallen – bijkomen gedoe is echt zo vervelend, éh! Hopelijk is de triathlon motivatie genoeg om je terug op het 'goede pad' te krijgen op vlak van eten/bewegen. Ik duim!

 • Chelsey Meijners

  4 juni 2018 at 16:51

  Goed bezig! Maakt niet uit of het -15 of -11 is, elke overwinning is er toch een ;). En qua motivatie.. ik herken mijzelf er wel in. Nu ben ik niet bezig met afvallen, maar wel met fit worden. De enige tip die ik daarvoor kan geven is dat je jezelf eraan moet blijven herinneren waar je het voor doet!

  1. HosteSarah

   6 juni 2018 at 13:40

   Dankjewel. Super lief. Succes met het fit worden! En helemaal gelijk heb je; het is effectief wel belangrijk om jezelf eraan te blijven herinneren waar je het voor doet. We zijn niet voor niets gestart natuurlijk.

 • Evelyne Vergote

  4 juni 2018 at 17:55

  Waauw, goed bezig meid! <3

  1. HosteSarah

   6 juni 2018 at 13:40

   Bedankt 🙂

 • Irene

  8 juni 2018 at 08:53

  Goed bezig Sarah! 10 kg is echt al veel hé. Helpt het niet voor je motivatie dat je het hier op je blog deelt? 🙂

  1. HosteSarah

   9 juni 2018 at 21:59

   Dankjewel. En jawel hoor, deels daarom ben ik er ook over beginnen te bloggen. Nu moet ik wel een soort-van doorzetten om niet compleet af te gaan 😉

 • Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

  9 juni 2018 at 19:54

  Wauw, mooi resultaat! Goed bezig met afvallen Sarah!

  1. HosteSarah

   9 juni 2018 at 21:59

   Dankje!

 • Sam – singlereadytomingleblog

  19 juni 2018 at 21:47

  Supergoed, 10 kilo is echt al een prestatie! Kan je al eens een chocolaatje voor laten liggen (met heel veel tegenzin helaas haha!)

  1. HosteSarah

   19 juni 2018 at 23:06

   Dankjewel. En haha, serieus. Met héél veel tegenzin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Duizend-en-één gedachten, voornamelijk over Meghan Markle

Volgende bericht

Recept - Vanille chia pudding