My life in pictures #43 - Rotterdam, Royal Wedding en rijkelijk eten

Mijn vorige 'My life in pictures' was niet de meest vrolijke 'My life in pictures' die ik al ooit gepubliceerd had. Nu kan ik niet zeggen dat ik mij afgelopen maand plots wonderbaarlijk beter voelde, maar ik heb wel mijn best gedaan om wat meer leuke dingen te doen. Zo ging ik o.a. een dagje naar Rotterdam, keek ik dé Royal Wedding, gingen we uiteten voor Moederdag en vierden we Kristof's verjaardag. Verder heb ik voornamelijk genoten van het mooie weer, nogal rijkelijk gegeten (oeps!) en veel gebakken. Je leest er hieronder alles over.

Sinds ik weer aan het diëten ben houd ik me opnieuw wat meer bezig met het maken van mijn eten. Vroeger at ik altijd snel-snel, vaak gewoon gekochte dingen. Nu probeer ik alles zelf te maken. Geen cornflakes of muesli uit pakjes meer dus. Wel avocado toast en chia pudding. Hmm. Mijn favoriete chia pudding recept komt binnenkort trouwens online. Aanrader. Let me tell you!

Ook ben ik aan het werken aan het ideale recept voor simpele pindakaaskoekjes. Als dat af is, komt dat sowieso ook online! In de tussentijd ben ik hier dus voornamelijk veel aan het bakken én aan het proeven. Oeps. 

En nu we het toch over eten hebben... deze cashew & rijst melk is ideaal voor in de koffie. In mijn ogen het perfecte alternatief voor koemelk. (Hoewel Alpro Soja Vanille ook nog steeds tot mijn favorieten behoort!) 

Ijsjes-tijd. Hmm. Kristof en ik ontdekten, tijdens het eten van onze ijsjes, ook de tuin van een verlaten klooster. Zo rustgevend. 

Nogmaals 'hmmm'. Haha. Wie eet er nog zo graag kindersoep uit pakjes? Ik kan toch niet de enige zijn?! Overigens ook gewoon laag in calorieën dus goed voor mijn dieet. Olé! 

Laat mij met dieren knuffelen en ik ben tevreden :) 

Zo spotte ik plots deze (citroenvlinder ?) rups op mijn stoel. Wat een grappig beestje. Ook zit onze hele tuin vol meikevers. Daar ben ik dan weer minder fan van, maar oké. Van ver zien ze er wel leuk uit. Zolang ze maar niet te dichtbij komen ;)

Eurosong. Ik moest er gewoon een foto van nemen, want halleluja. Vroeger was ik fan van het programma maar de laatste paar jaar heb ik niet meer gekeken. Persoonlijk vind ik de liedjes die België tegenwoordig stuurt echt teleurstellend en zó-niet-Eurosong dat het niet meer leuk is. Dat liedje/die act van dit jaar stelde toch totaal niets voor?! Jammer voor de zangeres, want die deed het wel gewoon goed. Ze stond helaas niet op het juiste podium. 

Zalig om buiten te kunnen zitten wanneer de zon schijnt. Met een boek erbij, en een lekkere salade. Ontspannen. 

En uiteraard moest er met dat fantastische weer ook gebarbecued worden. Super gezellig. En lekker. En niet goed voor mijn lijn, ik weet het.

Gelukkig heeft papa aardbeien in de tuin staan - echt té lekker! - dus kan ik ook voldoende gezond snacken. Yum. 

Buiten op het terras, met verse aardbeien en een magazine. Zalig. Ik spotte tijdens het lezen ook deze trui van Tommy Hilfiger en sindsdien krijg ik hem niet meer uit mijn hoofd. Zo mooi! 

Thé Royal Wedding. Wat een sprookje. Prins Harry heeft toch wel de jackpot gewonnen met een vrouw als Meghan Markle. Hoe goed passen die twee samen?! Zo mooi om te zien. Ik zou weleens een dag in Meghan's schoenen willen staan, gewoon om te kunnen voelen wat zij voelt. Zo plots een echte 'royal' worden is uiteraard niet niks. Hoe gek zou dat aanvoelen? Ik keek van 's morgens tot 's avonds naar het huwelijk (BBC ONE zond uit tot 9 's avonds, jawel!) en at mijn emoties weg met een pizza. Prins Harry was ook MIJN droomman, oké? Oké. 

Na de British Royal Wedding was ik in the mood for tea. Of course ;)

En ik kocht éindelijk - EINDELIJK! - 'Fabeldieren en waar ze te vinden'. En nu blijkt dat ik de vorige editie van het boek (dat zogenaamd het studieboek van Harry Potter himself was) ben misgelopen, want dat wordt blijkbaar niet meer gedrukt? Say what?! Veel verschil met dit boek is er naar het schijnt niet, maar toch. Als Harry Potter fan had ik die vorige editie toch ook graag gehad. Zo jammer. Hoe dan ook. Dit boek las ik na één dag uit en YES. Vijf sterren. Die Potter magie voelde ik weer hoor. Heerlijk.

En nu het toch over lezen gaat... ik heb altijd graag de krant gelezen, maar tegenwoordig doe ik 's morgens niets liever meer. Door de krant bladeren met een kopje koffie of thee erbij is voor mij de ideale manier om wakker te worden. Desondanks het vele negatieve nieuws. Zo kwam ik het artikel 'Weg met wegwerp' tegen en voornamelijk die foto bleef me echt bij. Hoe zo'n onschuldig, onwetend zeepaardje zich vastklampt aan een vies, vuil oorstokje dat in de zee is beland. Triest. Ik hoop oprecht dat, wanneer mensen zulke foto's zien / artikels lezen, ze ook wat medelijden hebben met het milieu / de dieren en beseffen dat zulke toestanden voor niemand goed zijn. Dat het aanzet tot minder gebruik van plastic. Alle kleine beetjes helpen! Als ik het goed begrepen heb heeft de Europese Commissie inmiddels ook al een verbod ingevoerd op o.a. plastic rietjes, borden, bestek en oorstokjes. Dat gaat toch al de goede kant op!

Gelukkig bevat de krant ook woordzoekers en kruiswoordraadsels om te ontspannen na het lezen van al die miserie ;) Fijn om in te vullen wanneer je buiten in de zon zit. Tip!

Extra ontspanning! Na een dagje buiten in de zon te hebben gezeten besloot ik een charcoal peel-off masker op mijn neus te doen. Weg met die mee-eters.

Dagje Rotterdam. Gezellig. Zoveel lekker eten dat ze daar hebben! Ik droom nog steeds van de vegan noedelsoep én de 'sweet sesame balls' die we aten bij Noo.Me! Ook de 'Hyperrealisme Sculptuur' tentoonstelling in de Kunsthal vond ik weleens de moeite. Best interessant.

Pakketjes binnenkrijgen <3

Wie landschildpadden heeft kent het waarschijnlijk wel, maar oh-my-God, die beesten gaan op hun eten liggen terwijl ze eten. Ik word daar altijd een beetje ongemakkelijk van. Als ik ze dan weer iets schattig zie doen - zoals zonnebaden op de stenen waar ze op moeten klimmen - dan vergeet ik dat natuurlijk allemaal weer. Speciale diertjes zijn het. (Ik zou ze nooit meer kunnen missen!)

Wel heb ik eventjes gedacht dat ik Poessie moest gaan missen. Afgelopen maand is ze enkele dagen zó ziek geweest dat ik dacht dat het einde nabij was. Waarschijnlijk had ze iets verkeerd gegeten en was dat na een paar dagen gelukkig uit haar systeem. Oef.

Weer helemaal de oude. Up to no good.

Het leven vieren met een ijsje. Of twee.

En voor Moederdag, nog meer lekker eten. Yum.

Natural make-up kinda gal.

Wat ik keek op tv de afgelopen maand? Wel, Riverdale. En Harry Potter werd uitgezonden, dus daar keek ik uiteraard ook naar. Duh! En het tweede seizoen van 13 Reasons Why heb ik ook uitgekeken. En wat was dàt heftig, zeg. Bepaalde scenes staan nu voor eeuwig en altijd op mijn netvlies gebrand. Misschien dat ik er nog wel eens een volledig artikel over schrijf, want wow... WOW!

Opruimen om mijn gedachten te verzetten. Vijf zakken kleding om te doneren - holla. Mijn hoofd voelt weer wat lichter. Ik voel mij altijd zo goed nadat ik heb opgeruimd!

Pioenrozen in de tuin maken mij blij. En die quote die ik tegenkwam in mijn Bucket List boek ook. 'You have some succes and your weirdness becomes cool. Before succes you're just weird.' Helemaal waar. Mensen zijn rare wezens.

Ook van rabarber uit de tuin word ik blij. Zo lekker met wat (Canderel!) suiker. Mama maakte tevens ook verse confituur en de aardbei-rabarber variant is echt om handen en vingers van af te lekken. Zo, zo, zoooo lekker.

Kristof's verjaardag vieren bij de Zus & Zo. Daar waar ze mijn favoriete gerecht àller tijden hebben. Veggie bami met pindasaus. To die for.

En afsluiten deden we de maand met Flügel. Puur jeugdsentiment. Ik was vergeten hoe dat smaakte en wilde dat gewoon nog eens proeven. Als tiener dronk ik dat weleens op fuiven en dergelijke. Zo grappig.

Heb jij weleens Flügel gedronken? 


6 opmerkingen

 1. Leuke foto's! Zelfgemaakte jam is altijd zoveel lekkerder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. En ja, echt wel éh. Te lekker gewoon. Hmm.

   Verwijderen
 2. Wat een leuk overzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Peel jij enkel op je neus? Ik doe dat over gans mijn gezicht..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe dat ook wel over heel mijn gezicht, alleen is mijn neus nogal een probleemzone (mee-eters, urgh!) en daar gebruik ik dus wat vaker een maskertje op. En het zwart masker dat ik hier gebruik is meteen ook te intens voor de rest van mijn gezicht; dat kan ik alleen op mijn neus goed verdragen. Haha.

   Verwijderen