Filmtoppers #6

Tijd voor een nieuwe lading filmtoppers. Weer of geen weer, een filmavondje is altijd gezellig vind ik. Dus moest je nog niet weten naar wat te kijken… dit zijn alvast enkele aanraders!

OKJA (IMDB: 7,4/10)
Vond ik deze film ‘mooi’? Niet echt. Vond ik deze film de moeite waard? Absolùùt! 100% zeker weten van wel. Het is een uniek plaatje dat je niet in een hokje kan duwen; gruwelijk, grappig, serieus, interessant, leerrijk, lief, spannend,… . Wat een verrassende film. De gruwel achter de vleesconsumptie wordt naar boven gehaald en dat vond ik natuurlijk alleen maar een goed punt. Je maakt in de film namelijk kennis met Mija, een jong meisje dat al haar hele leven zorgt voor een zachtaardig soort varken dat Okja noemt. Tot Okja moet worden overgeleverd aan een bedrijf voor zijn vlees, en Mija er alles aan moet doen om haar beste vriend van de dood te redden. Kijken, zou ik zeggen!

THE AGE OF ADELINE (IMDB: 7,2/10)
Deze romantische film gaat over Adeline, die in 1908 geboren werd. Op haar 29ste wordt ze door een auto-ongeluk immuun voor het ouder worden en na jarenlang op die manier in eenzaamheid geleefd te hebben, leert ze Ellis kennen. Wat een film, zeg. Zo mooi! Ook dit verhaal vond ik best uniek en daarbovenop niet per sé cliché romantisch. Alleen maar positief dus.RAISING HELEN (IMDB: 6/10)
Raising Helen is zo’n film die ik al verschillende keren heb gezien, maar gewoon kan blijven kijken. Wanneer Helen’s zus en diens man komen te sterven krijgt zij de voogdij over hun drie kinderen. En dat verloopt niet altijd even makkelijk natuurlijk. Een aandoenlijke film vol liefde en verdriet. Bovendien wordt Helen vertolkt door Kate Hudson; heel fijn om naar te kijken!

MAN UP (IMDB: 6,8/10)
Niet de beste film aller tijden, maar zeker wel eentje die makkelijk wegkijkt. Deze romantische komedie gaat over een vrijgezel die ‘per ongeluk’ gaat lopen met de blind-date van een vreemde. Om dan natuurlijk te eindigen met de man van haar dromen. De perfecte film voor wanneer je zin hebt om eventjes volledig aan niets te denken.

A BEAUTIFUL MIND (IMDB: 8,2/10)
A Beautiful Mind is een beetje een klassieker denk ik. Het scenario is gebaseerd op het boek met de gelijknamige titel, geschreven door Sylvia Nasar. Je komt terecht in het leven van de wiskundige John Forbes Nash Jr., wiens leven van kwaad naar erger gaat door schizofrenie. Een film die niet voor niets vier oscars ontving in 2002. Indrukwekkend.

Was de laatste film die jij zag een aanrader? 

Comments (4)

 • Darina

  13 juni 2018 at 06:08

  The age of Adeline lijkt mij een mooie film. Verder kijk ik niet zo heel veel films de laatste tijd.

 • Anna

  13 juni 2018 at 08:42

  The age of Adeline is echt geweldig mooi! Ik ben nu heel benieuwd naar a Beautiful Mind! Lijkt me heel interessant!

 • Sam – singlereadytomingleblog

  17 juni 2018 at 21:21

  The Age of Adeline staat al zo lang op mijn lijstje! Ik ben de laatste tijd weer meer films aan het kijken, dus binnenkort eens opzetten 🙂

 • sam

  18 juni 2018 at 21:28

  Ik heb alle films nog niet gezien, alleen THE AGE OF ADELINE en die vond ik mooi maar had er ook meer van verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Project S. - Een normaal BMI en de (on)zin daarvan

Volgende bericht

Recept - Pindakaas koekjes