Dromen over mooi wonen – Mijn ideale slaapkamer

1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7.Dat ik niet kan wachten om mijn toekomstige eigen woning – die ik nog stééds niet heb gevonden – in te richten en te decoreren is een feit dat zeker is. Voorlopig moet ik het jammer genoeg stellen met moodboards maken op Pinterest. Daar heb ik reeds genoeg inspiratie kunnen opdoen, waardoor ik al helemaal voor ogen kan zien hoe àl mijn toekomstige kamers er ooit zullen gaan uitzien. Enfin, hopelijk toch. Vandaag wil ik jullie daarom eens een kijkje laten nemen in mijn ideale slaapkamer. De volgende items mogen daar namelijk niet in ontbreken…

SCHILDERIJ
Om een kale muur wat op te fleuren kan je wat kunst voorzien. En hoewel ik ook houd van foto’s aan de muur, vind ik een schilderij toch nog nét dat tikkeltje extra hebben. In de slaapkamer zou ik kiezen voor rustige kleuren en een afbeelding die ik inspirerend vind. Een vliegtuig doet mij bijvoorbeeld aan reizen denken, en daar kan ik alleen maar vrolijk van worden.

BOXSPRING
Het belangrijkste item in de slaapkamer is natuurlijk een goed bed. En als ik het voor het kiezen heb dan ga ik resoluut voor een boxspring. Dat is namelijk een extra hoog en dik bed met voldoende veerkracht en een optimale ventilatie. Bovendien worden ze ook weleens hotelbedden genoemd omdat ze zo luxueus en comfortabel zijn. Om van te dromen dus.

BLOEMEN EN PLANTEN
Omdat ik ben opgegroeid in een huis (inclusief tuin) vol bloemen en planten, geven die dingen mij altijd instant een huiselijk gevoel. Bovendien zorgen ze voor een betere luchtkwaliteit. Mooi meegenomen. Mocht je nu niet zo’n groene vingers hebben dan kan je natuurlijk ook altijd opteren voor wat kunstplanten. Dat draagt dan wel niets bij aan de kwaliteit van de lucht, maar heeft wél een houdbaarheid van jewelste!

KROONLUCHTER
Het bezitten van een echte kroonluchter is een meisjesdroom van mij. Dat straalt sfeer, gezelligheid, én klasse uit. En ze blinken, éh 😉 Heerlijk! En hoewel ik hou van die gigantische luchters a la Versailles, zou ik het in een slaapkamer toch houden op een kleiner en rustiger type. Gelukkig is er tegenwoordig keuze genoeg op dat vlak. Zo was ik onlangs in de online meubelwinkel Emob aan het kijken naar wat meubelen, toen ik bij de verlichting zag dat er ook best wat kroonluchters verkocht werden. Mijn hart ging er spontaan wat sneller van slaan. Wat een droom om daarnaar te kunnen kijken! Ik heb mijn favoriete exemplaren alvast uitgezocht. Not gonna lie.

FAUTEUIL
Met een comfortabele fauteuil – inclusief genoeg mooie, zachte kussens! – kan je in je slaapkamer een leuke zithoek creëren. Ik zie mezelf al zitten met een boek en een kopje thee hoor. Zalig.

VLOERKLEED
Qua vloer valt mijn oog steeds opnieuw op donker hout. Ik vind dat zo mooi en raak daar ook niet op uitgekeken. Om de voetjes in de slaapkamer daarom warm en ‘fuzzy’ te houden vind ik een zacht (!) vloerkleed wel aangenaam. Bovendien geeft zo’n kleed een ruimte ook meteen een meer gezellig gevoel. En dat mag in een slaapkamer uiteraard niet ontbreken.

Wat mag er in jouw ideale slaapkamer niet ontbreken?

(In samenwerking met Emob.)

Comments (5)

 • Darina

  25 juni 2018 at 06:07

  Mooie items! Een goed matras vind ik het allerbelangrijkste en wat leuke decoratie mag natuurlijk ook niet ontbreken.

 • Evelyne Vergote

  25 juni 2018 at 15:55

  Wanneer ik alleen ga wonen is 1 ding alvast zeker. Ik hang zeker en vast overal in huis canvassen met foto's door mij genomen 😉 En, nu het huis van opa en oma aan het leeghalen ben heb ik heel wat mee om daar in te richten. Ik maak zeker een soort van fotohoekje met foto's die ik heb gevonden.

  1. HosteSarah

   27 juni 2018 at 09:25

   Dat wordt een huis vol foto's dus. Ik ben al benieuwd naar hoe je dat allemaal gaat aanpakken dan. Spannend 🙂

 • Sam – singlereadytomingleblog

  23 juli 2018 at 18:45

  Toen ik alleen ging wonen, wilde ik per se dezelfde boxspring als thuis. Mijn mama wilde dat mijn bed wel gewoon bleef staan als soort logeerkamer, dus bestelde ik exact dezelfde boxspring. Factuur gemaakt, bestelling gedaan, en toen … vond ik een supertof gemeubeld appartement. Zonder eigen boxspring dus, haha, wel stom!

  1. HosteSarah

   24 juli 2018 at 15:09

   Oh nee. Hopelijk slaapt het bed in uw appartement toch ook goed. Dat is dan toch al dat. Maar inderdaad echt wel stom… al die moeite voor niks ook. Hai.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Project S. - Mijn grootste valkuilen tijdens het afvallen

Volgende bericht

Een zomaar-bloemetje