Take me to the candy shop

Toen ik een tijdje geleden in Disneyland was kon ik niet weerstaan aan al het lekkere (en ongezonde!) eten, en al helemaal niet aan het snoepgoed dat daar te vinden was. Wat kan ik zeggen? Ik eet nu eenmaal graag. En je bent ook niet elke dag in Disney, dus daar heb ik toch wel eventjes van geprofiteerd. 

Dat ik tijdens onze twee dagen in Disneyland ongezond en veel gegeten heb is een feit dat zeker is. Gelukkig kon ik daarom ook niet meer al tè veel snoepgoed aan tussendoor. Die dingen zijn daar namelijk DUUR! Hoewel ik al de Mickey Meringues en Mickey wafels en pannenkoeken en aardbeien met chocolade en cupcakes en ijsjes en lolly’s en weet-ik-veel wat nog allemaal wilde proeven, heb ik het dus gehouden op een suikerspin en een pomme d’amour.

Suikerspin
In Mainstreet USA ligt Boardwalk Candy Palace. Een heel mooi en retro winkeltje vol, wel… snoepgoed. Zelfs een bezoekje waard als je niet geïnteresseerd bent om er iets te kopen, puur omdat het zo leuk is ingericht. En hier maken ze dus suikerspinnen. Of Barbapapas. Of hoe je ze dan ook wilt noemen. Heerlijk. En lekker plakkerig enzo. Maar in mijn ogen toch echt wel de ideale pretpark/kermis snack. Oh, en je kon fudge proeven zoveel als je maar wilde in het winkeltje hier. Mooi meegenomen. En lekkerrrr.

Pomme d’Amour
Deze appels kon je vinden in verschillende kraampjes in The Village en doorheen het Disney park. En hoewel ze er mooi uitzien, vond ik ze qua smaak niet meteen voor herhaling vatbaar. De appel was wat melig en de karamel zo hard dat ik er simpelweg niet doorheen kon bijten. Niet zo mijn ding, blijkbaar. Maar voor eventjes waande ik mij wel Sneeuwwitje (met haar giftige appel). Dus yup. Dat was toch ook weer dat.

Wat is jouw favoriete pretpark snack? 

Comments (11)

 • Evelyne Vergote

  11 mei 2018 at 08:52

  Ik at nog nooit een pomme d'amour, moet ik dus eens gaan proberen. Om eerlijk te zijn, wanneer ik naar een pretpark ga, snoep ik bitter weinig. De overdaad aan suiker die je gepresenteerd word doet mijn maag soms keren. Gewoon omdat het altijd too much is. Ook als ik naar de kermis ga stop ik zelden of nooit aan een oliebollen-kraam.

  1. HosteSarah

   12 mei 2018 at 16:53

   Oeeh, allé zeg. Ik ben net het tegenovergestelde. Ik ga juist graag naar pretparken enzo voor de snacks. Ik leef echt voor eten. Haha.

 • Anna

  11 mei 2018 at 10:17

  Ik neem meestal mijn eigen voedsel (zei ik nu voedsel?) mee naar pretparken. Maar als ik eens los ga dan ga ik ook absoluut voor zoet! Alhoewel de eigenheymers van de Efteling echt goddelijk zijn! Ja, ook mijn leven draait om lekker eten haha! Liefs

  1. HosteSarah

   12 mei 2018 at 16:55

   Ja, serieus. Mijn leven draait ook om lekker eten. Haha. Ik leef altijd van eetmoment naar eetmoment toe 😉 Die eigenheymers steken in de Efteling altijd mijn ogen uit, maar heb ze nog nooit geproefd! Ik ben tot nu toe altijd voor andere snacks gegaan. Volgende keer moet ik die dus zeker eens proberen. Hmmm.

 • Johanne

  11 mei 2018 at 20:04

  Die appel ziet er wel heel erg mooi uit! Vind Disney ook zoooo leuk en er zo verschrikkelijk veel lekker eten. Kan eigenlijk niet kiezen, maar het liefst ga ik ook voor zoet. Suikerspinnen, donuts, cupcakes, noem maar op.

  1. HosteSarah

   12 mei 2018 at 16:55

   Ik kan dus ook nooit kiezen tussen al die zoete snacks. Alles is gewoon zo lekker 😉

 • Florentine

  13 mei 2018 at 14:24

  Uffff, wat een droom!!! Zo'n appel wil ik ook een keer proberen. Ik houd enorm van suikerspin (hoewel ik het nooit eet). Hoé leuk dat je in Disneyland was trouwens 🙂

 • HosteSarah

  13 mei 2018 at 21:43

  Dankjewel. Dat met suikerspin heb ik dus ook. Ik vind dat zo lekker, maar eet het vrijwel nooit! Haha.

 • Sam – singlereadytomingleblog

  13 mei 2018 at 22:14

  Pommes d'amour vond ik vroeger echt superlekker, maar nu moet ik er echt niet meer van weten, haha. Suikerspin vind ik wel echt mega lekker! (Tot het té plakkerig wordt en letterlijk alles aan mij plakt en ik denk: Waarom heb ik dit ook alweer gekocht?)

  1. HosteSarah

   14 mei 2018 at 08:55

   Die appels zijn voor mij ook niet meteen voor herhaling vatbaar. Om je tanden op te breken. Haha. En dat geplak is inderdaad wel een heel groot nadeel van suikerspinnen. Al heb ik dat er altijd wel voor over 😉

 • sam

  15 mei 2018 at 17:14

  Jammer dat de appel tegen viel want hij ziet er wel lekker en gaaf uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Filmtoppers #5

Volgende bericht

Project S. - Op soepdieet