Project S. – Op soepdieet

En voila. Bij deze mijn allereerste, échte Project S. (oftewel, slank met Sarah) artikel. Spannend, zeg. Na mijn hele verhaal over mijn gewicht was het hier wel tijd voor. Ik ben geen professional dus volg vooral mijn voorbeeld NIET, maar hoe dan ook volgt hier het begin van mijn dieet-avontuur. 


HET BEGIN
Het begin van een dieet start ik altijd graag goed. Kwestie van een kickstart te nemen; meteen met de deur in huis te vallen. Soepdiëten dus. Een week lang overleven op soep. Ik heb het al vaker gedaan dus ik weet dat ik het kan. Het is nadien alleen een kwestie om niet meteen terug in je oude eetpatroon te hervallen. En aangezien ik een jojo van jewelste ben heb ik die neiging helaas wel. Doorbijten dus. Ik zal een levensstijl moeten vinden die goed bij mij past. Al ben ik nu eenmaal wel dat type dat voor de rest van haar leven heel bewust met eten zal moeten omgaan. Het is dat, of het gaat fout. Niet tof natuurlijk, maar het is nu eenmaal zo. Accepteren en doorgaan.


HET SOEPDIEET
Maar oké. Het soepdieet dus. Ik hield me in eerste instantie al niet aan het standaard dieet dat je overal op het internet vindt. Zulke dingen moet ik altijd een beetje op mijn manier kunnen doen, anders loopt het gegarandeerd al fout vooraleer ik goed en wel begonnen ben. Ik maakte zelf enkele groentesoepen klaar (dé dieetsoep, maar ook broccolisoep, slasoep, tomatensoep,…) en at die zoveel als ik wilde. Tussendoor dronk ik voornamelijk veel spa bruis met daarin een schijfje citroen (lifesaver!), water, en mocht ik van mezelf af en toe een light frisdrank of een Nespresso drinken. Oh, en suikervrije kauwgom was voor mij ook een must zodat ik toch iets had om op te kunnen knabbelen. Op die manier vond ik het soepdieet relatief makkelijk vol te houden. Let wel: ik voerde het dieet uit tijdens een week waarin ik niets te actief op de planning had staan. Dat vond ik wel belangrijk!

DE CIJFERS? 
Het vertellen van mijn dieetverhaal is voor mij al een hele grote stap. Mijn gewicht en al mijn afmetingen houd ik dus liever voor mezelf. Wel kan ik je vertellen dat ik tijdens mijn soepdieet 4,5kg ben afgevallen. Watergewicht en dergelijke, I know. Maar hoe dan ook ben ik er wel blij mee. Zoals ik al zei geeft een start als deze mij een boost om door te bijten en nog meer af te vallen. Weliswaar niet door zo streng te blijven diëten, maar wel door minder en gezonder te eten dan ik daarvoor deed. En misschien zelfs door wat meer sport in mijn leven te introduceren. (Haha, yup. Dat komt uit mijn mond dus ik beloof niets!)

Ik heb er zin in! Note: Dit artikel werd geschreven in maart ’18. 

Comments (8)

 • Darina

  14 mei 2018 at 05:46

  Gemotiveerd blijven is het allerbelangrijkste. Ik weet helaas ook hoe moeilijk het is om af te vallen maar het gaat lukken, net als bij jou!

  1. HosteSarah

   16 mei 2018 at 07:20

   Inderdaad. Motivatie is echt wel het belangrijkste. Zolang dat goed zit dan lukt het wel! Succes!

 • Anna

  14 mei 2018 at 07:33

  Motivation is key! Zelf probeer ik zoveel als mogelijk vlees en dierlijke producten te verminderen. Mijn motivatie is om mijn voetprint op de aarde zo klein als mogelijk te houden. You can dot it girl! Liefs

  1. HosteSarah

   16 mei 2018 at 07:23

   Wauw, dat is echt leuk om te horen! Ik werk nu zelf ook naar veganisme toe omdat dat eigenlijk alleen maar voordelen heeft, dus… yes we can! Alle kleine beetjes helpen. Samen voor het milieu!

 • Evelyne Vergote

  14 mei 2018 at 17:30

  Ik denk dat het belangrijk is om jezelf af en toe wat te gunnen want dat je een dieet anders niet zal volhouden. Dus, goed bezig zou ik zo zeggen 😉

  1. HosteSarah

   16 mei 2018 at 07:23

   Absoluut. Dankuwel!

 • Ivon

  14 mei 2018 at 21:26

  Een soepdieet, ik had er nog niet eerder van gehoord hihi. Ik denk wel dat je de soepen inderdaad met veel groente moet maken, en geen gebonden soepjes.. Maar groot gelijk dat je ook tijdens zo een dieet jezelf af en toe wat lekkers als een frisdrankje gunt, het moet wel leuk blijven toch!
  Succes met afvallen, ik weet zeker dat het je lukt.

  1. HosteSarah

   16 mei 2018 at 07:25

   Inderdaad. De soepen tijdens zo’n soepdieet moeten natuurlijk wel gezond en licht blijven. Dankjewel ook voor de motivatie 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Take me to the candy shop

Volgende bericht

Van 10 naar 1