Project S. – De eerste moeilijkheden + afgevallen?

Het ijsjes seizoen is van start gegaan en ik ging twee dagen naar Disneyland. Daar liep het dus wel eventjes de mist in op vlak van diëten. Benieuwd hoe ik mijn eerste moeilijkheden heb aangepakt? Lees dan zeker verder!


IJSJES, IJSJES, IJSJES
Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je waarschijnlijk al dat ik niet aan ijsjes kan weerstaan. Als er nu iets is waar ik van kan blijven eten, dan is het wel ijs. Té lekker gewoon. Maar jammer maar helaas past dat niet meteen in mijn dieet. Obviously. Het feit dat alle ijssalons nu terug open beginnen te gaan is voor mij dus best moeilijk. Natuurlijk kan een ijsje af en toe geen kwaad, maar ik wil dat toch zo veel mogelijk proberen te beperken.

DISNEYLAND
En dan de grootste boosdoener van de afgelopen tijd; Disneyland. Samen met Kristof spendeerde ik twee dagen in de parken en heb ik er véél te veel en véél te ongezond gegeten. Oeps. Aangezien ik niet elke dag in Disneyland ben wilde ik mijn dieet een beetje aan de kant schuiven en gewoon genieten. Veggie burgers, frieten, suikerspin, pomme d’amour, pasta,… noem maar op. Ik heb het allemaal verorberd. En het was heerlijk! Al voelde ik mij daarna wel een beetje schuldig omdat ik zoveel gegeten had.

DE DRAAD OPNIEUW OPPAKKEN
Wat na zo’n dagen boordevol lekker (en veel!) eten dan wel weer wat moeilijker is, dat is de draad weer oppakken. Je moet niet denken dat je de mist bent ingegaan en dat je nu opnieuw moet beginnen met je dieet. Je moet gewoon blijven doorgaan. En dat vind ik dus niet altijd even makkelijk. Gelukkig kon ik dit keer de knop relatief goed omdraaien en at ik, eens terug thuis, ook terug gezond. En niet te veel. Enzo. Ik schakelde terug over op rijstwafels met mager beleg en groenten die ik graag eet. Oh, en ik ben nog steeds bezig met mijn 30-day thigh slimming challenge. Op die manier heb ik toch elke dag een beetje beweging gehad.

AFGEVALLEN?
Ondertussen ben ik een maand aan het diëten en ben ik maar liefst 8,6 kg afgevallen. Ik schrok er zelf een beetje van eigenlijk, maar wanneer je met overgewicht kampt dan verloopt het begin van een dieet altijd relatief makkelijk. En in mijn geval blijkbaar ook relatief snel. Dus nu de kop eraf is zal het wel wat trager beginnen gaan. En daar ben ik een beetje bang voor. Ik hoop dat ik tragere vooruitgang niet al te demotiverend ga vinden. Blijven volhouden dus.

Note: Dit artikel werd geschreven in maart ’18. 

Comments (12)

 • Darina

  28 mei 2018 at 05:49

  Geweldig! Je bent echt goed bezig. Hou vol, je kunt het!

  1. HosteSarah

   28 mei 2018 at 15:23

   Amai. Super lief. Bedankt!!!

 • Anna

  28 mei 2018 at 07:42

  Je kunt het! Een paar dagen cheaten kan soms niet anders, van het leven genieten blijft het belangrijkste!

  1. HosteSarah

   28 mei 2018 at 15:24

   Dankjewel. Echt heel lief!!! En absoluut. Blijven genieten is inderdaad wel van belang. Helemaal mee eens.

 • Anne – Ditisanne.nl

  28 mei 2018 at 16:23

  Goed bezig hoor! Het is echt zo lastig dus respect!
  Ik ga vanaf vandaag ook weer beginnen….gisteren besloten dat ik in augustus mee wil doen aan een triathlon maar moet dan wel wat kilootjes kwijt! 🙂

  1. HosteSarah

   28 mei 2018 at 17:08

   Dankjewel! Veel succes gewenst met het kwijtspelen van jouw extra kilootjes voor de triathlon. Daar heb ik dan weer een hoop bewondering voor; dat je daar naartoe kunt werken. Zelf heb ik nooit motivatie om mezelf aan het sporten/bewegen te krijgen, dus chapeau! 🙂

 • Evelyne Vergote

  28 mei 2018 at 18:34

  Goed zo meid! Nu is het inderdaad de kunst om niet gedemotiveerd te raken en door te zetten. Enneuh.. af en toe een ijsje kan geen kwaad denk ik 😉

  1. HosteSarah

   28 mei 2018 at 19:10

   Dankuwel! En haha, nee. Zonder ijsjes kan ik niet overleven 😉

 • Sam – singlereadytomingleblog

  28 mei 2018 at 21:09

  Supergoed dat je al zoveel bent afgevallen! Dat vind ik ook altijd het moeilijkste: als ik eens een dagje gezondigd heb (op een familiefeest of zo), dan denk ik daarna meteen dat het om zeep is en stop ik ermee. Daarom probeer ik dat zondigen ook effectief niet te doen, al is dat natuurlijk ook niet leefbaar.

  1. HosteSarah

   28 mei 2018 at 21:54

   Dankjewel! En inderdaad. Zo denk ik dus ook altijd. Dan probeer ik zondigen te vermijden, maar dat is uiteraard ook niet vol te houden. The struggle!

 • Shirley

  29 mei 2018 at 08:07

  Goed bezig, zo zie je maar dat zelfs met de dagen dat je meer eet (en als je ijsjes eet) je ook kunt afvallen. Ik denk dat het belangrijkst is dat je een leefstijl vindt die bij je past en die je kunt volhouden, met ijsjes. Hopelijk vind je daarin je weg. Je kunt het!

  1. HosteSarah

   29 mei 2018 at 14:39

   Dankjewel 🙂 En helemaal gelijk heb je! Voor mij draait het uiteindelijk allemaal ook wel rond het vinden van een levensstijl die houdbaar is. Anders vliegen die kilo's er binnen de kortste keren toch terug aan. Jammer dat nu net dàt zo moeilijk is. Haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

5x documentaires waarvan ik onder de indruk was

Volgende bericht

Bezoek 5 steden waarvan de eerste letters samen mijn naam vormen