Mijn Disneyland Parijs TIPS

Laat me eerst en vooral maar beginnen met het zeggen dat ik geen professionele Disney bezoeker ben (I wish!) en dat deze tips dus simpelweg mijn eigen ondervindingen zijn na de parken in Parijs zo’n vijftal keer bezocht te hebben. We kunnen elkaar maar helpen, éh. Als jullie na het lezen van dit artikel dus nog extra tips hebben, laat ze dan zeker achter in de reacties. Dat zou leuk zijn! Naast de tips/info hieronder kunnen jullie misschien ook nog wat inspiratie halen uit mijn overige Disney artikels. Dus voilà. Hier gaan we…  

DE VOORPRET
Koop je tickets altijd op voorhand. Ook wanneer je niet van plan bent in een Disney hotel te slapen. Inkom betalen aan de deur is altijd duurder.

Wanneer je je verblijf plant, maak dan gebruik van de Disney druktekalender en boek buiten schoolvakanties/het hoogseizoen om. Met kinderen is dat natuurlijk moeilijk, maar probeer dan gebruik te maken van pedagogische studiedagen en dergelijke.

In het laagseizoen naar Disney trekken heeft zo zijn voordelen (vaak zowel qua drukte als qua prijs), maar ook zijn nadelen. Je zult merken dat er best wel wat attracties, winkeltjes en restaurants kunnen gesloten zijn vanwege restauraties. Iets om rekening mee te houden.

Maak op voorhand ook al een soort van planning. Weet welk park je op welke dag wilt bezoeken, welke attracties je zéker gedaan wilt hebben, welke attracties werken met een fast-pass, voor welke attracties je kinderen te klein zijn,… . Check ook de openingsuren van de parken en van de shows en parades,… . Dan kan je je dag daar een beetje rond plannen zodat je zeker niets mist.

Zit je met vragen of onzekerheden? Op de officiële Disneyland Parijs website kan je heel wat informatie terugvinden. Ook de DLP Guide is een grote hulp op vlak van Disney bezoekjes.

Stel op voorhand een budget op voor souvenirs. Want alles in Disney is heel verleidelijk, en helaas ook heel duur.

Hoe lang moet je gaan?
Persoonlijk vind ik twee volle dagen voldoende. Al zijn drie dagen leuker omdat je dan alles wat meer op je gemakje kunt aanpakken.

Ben je van plan maar één dag te gaan? Bezoek dan eerst het Disney Studios Park; dat sluit namelijk vroeger dan het gewone Disney park.

VERBLIJF
De Disney hotels vind ik helemaal de moeite waard! Ze zijn leuk ingericht en ze zorgen ervoor dat je tijdens je verblijf in die magische Disney sfeer blijft hangen. Bovendien hebben deze hotels ook best wel wat voordelen. Zo kan je er gratis parkeren, kan je er een gratis shuttle bus naar de parken nemen, of zelfs (afhankelijk van je hotel) gewoon naar de parken wandelen omdat die zo dichtbij liggen. Wat ook heel tof is zijn de Extra Magic Hours; d.w.z. dat voor bezoekers van de Disney hotels de parken vroeger open gaan dan voor overige bezoekers. Iets wat ik altijd heel leuk meegenomen vind!

Tijdens de Magic Hours zijn nog niet alle attracties geopend. Just so you know. Hier vind je een lijst met attracties die dan wél al geopend zijn.

PARKING
Wanneer je niet in een Disney hotel verblijft dan kan je je auto parkeren op de officiële Disney parking. Kostprijs? 30 euro per dag (anno 2019).

THE VILLAGE
Sla The Village zeker niet over. Het is een gezellig plaatsje met leuke winkeltjes en eetplekjes. Fijn om eens beleefd te hebben. Aanraders qua eten/drinken vind ik Vapiano (pasta), Earl of Sandwich (broodjes), Mc. Donalds en Five Guys (burgers met frietjes), en Starbucks (koffie en snacks). Ook staan er altijd wel enkele kraampjes met lekkere Mickey snacks en pommes d’amour en dergelijke.

Wanneer de Disney parken gesloten zijn kan je altijd nog een tijdje in The Village terecht; dat blijft namelijk wat langer open. Handig om na sluitingstijd van de parken dus nog wat te gaan eten.

DE PARKEN
Installeer de app ‘MagiPark’ en/of ‘Disneyland Paris’ voor een handig overzicht van alle attracties en hun wachttijden, een map van de parken, en uren van de shows en parades. Heel makkelijk! Voornamelijk van ‘MagiPark’ hebben wij veel gebruik gemaakt omdat die app net iets overzichtelijker in elkaar zit dan de officiële ‘Disneyland Paris’ app.

Van zodra je je inkomticket hebt laten scannen en dus het park binnen bent, dan kan je foldertjes meenemen met daarop de plattegrond van de parken en al de uren van shows/parades. Gemakkelijk voor als je niet zo’n fan bent van de hierboven genoemde apps.

Je kan het park verlaten en dezelfde dag weer terugkeren, als je je toegangsticket maar bijhoudt.

Trek je meest makkelijke schoenen aan want je zult veel wandelen. En rechtstaan. En pijn hebben aan je voeten 😉

Het eten in de parken
De restaurants in Disneyland kan je makkelijk in drie categorieën indelen; fastfood counterservice, all you can eat buffet, en bediening aan tafel. Probeer de fastfood restaurants te vermijden rond traditionele etenstijden wegens drukte, en reserveer de andere restaurants goed op voorhand.

Zelf eet ik vegetarisch en vond ik de veggie burger met frietjes bij café Hyperion erg lekker. In Fuente Del Oro kan je loaded fries met een taco salade eten, en bij Café de la Brousse een falafel sandwich. Voor lekkere veggie pizza kan je terecht bij pizzeria Bella Notte of Colonel Hathi’s. Er zijn dus zeker wel smakelijke vegetarische dingen te vinden.

Als je niet zo’n fan bent van het eten in Disney, dan kan je eigen eten (en drinken en snacks) meenemen. Dat is namelijk gewoon toegestaan in de parken.

Attracties, shows en parades
In Disneyland Parijs zijn er geen lockers voorzien bij attracties, dus bagage moet je simpelweg altijd meenemen. Dat valt gelukkig overal goed mee en rugzakken kan je easy peasy bij je voeten kwijt. Uitzonderingen zijn de Parachute Drop en de RC Racer, waarbij je bagage wél kwijt kunt in de daarvoor voorziene kastjes. Het wijst zichzelf ter plaatse uit.

Maak gebruik van de single riders line als je het niet erg vindt om gescheiden te worden van je gezelschap. Je vult dan de lege plaatsjes in attracties en bespaart op die manier soms best veel wachttijd. Let wel: er zijn maar enkele attracties die zo’n single rider line hebben.

Ook de fast-pass is een heel handig hulpmiddel. Maak daar dus optimaal gebruik van. Vanaf 10u kan je je inkomticket scannen in de daarvoor voorziene machines, en dan krijg je er eentje. Let er wel op dat je maar één fast-pass per keer in je bezit kan hebben. De volgende fast-pass kan je pas ophalen als je vorige vervalt.

De Disney parade begint altijd naast It’s A Small World, en als je daar een 30-tal minuten op voorhand gaat staan heb je een goed zicht op de hele show.

Voor de vuurwerkshow ’s avonds kan je best een uur van tevoren al op een bankje voor het kasteel gaan zitten. Van zodra de show begint kan je dan gaan rechtstaan op je bank, heb je geen last meer van de mensen die voor je staan, en heb je een ideaal zicht op het kasteel.

Last but not least
En last but not least… GENIET! Je innerlijke kind mag in Disneyland naar boven komen dus profiteer er van.

Laat aanvullende tips gerust achter in de reacties!

Comments (10)

 • Anna

  2 mei 2018 at 08:11

  Super leuk! Ik ben vorig jaar voor het eerst in Disneyland geweest en vond het geweldig! Op het bankje staan is een super goed idee! Die ga ik voor de volgende keer zeker gebruiken! Liefs

  1. HosteSarah

   2 mei 2018 at 17:53

   Heel erg bedankt! Leuk om te horen dat je wat aan die tip hebt 🙂

 • Unknown

  2 mei 2018 at 15:42

  Heel fijne tips! Toeval wil dat ik zo'n gelijkaardige post klaar staan heb, ik was vorige vrijdag namelijk in Disneyland. PS: parking voor je auto kost nu 25 euro.

  1. HosteSarah

   2 mei 2018 at 17:52

   Dankje. Ik kijk jouw artikel nu al tegemoet! Altijd leuk om wat van elkaar te leren 🙂 Oeh, en bedankt voor het vermelden van die prijswijziging!! Ik heb het meteen aangepast in mijn tekst. Dan hebben wij ook nog geluk gehad dat we in Disney waren vlàk voor die prijs omhoog ging. Ik vond 20 euro namelijk al behoorlijk veel. Wow!

 • Alexa

  6 mei 2018 at 08:53

  wat een goede tips en super leuk dat je er geweest bent!

  1. HosteSarah

   6 mei 2018 at 17:51

   Dankje.

 • Laura Mercken

  6 mei 2018 at 14:53

  héél goede tips. Ik ben zelf nog nooit in disneyland geweest, maar ben het echt wel van plan. Het is er gewoon nog nooit van gekomen. Ik sla dit artikeltje even op voor als het er wel echt eens van komt 😉

  1. HosteSarah

   6 mei 2018 at 17:52

   Super. Leuk om te horen. Hopelijk kan je er ook snel eens naartoe dan 🙂

 • Sam – singlereadytomingleblog

  7 mei 2018 at 10:34

  Ik ben er maar één keer geweest als kind en ik en heel mijn familie waren toen mega-grieperig, haha. Staat dus ook nog wel op mijn wish list om eens heen te gaan!

  1. HosteSarah

   7 mei 2018 at 12:42

   Oh nee! Da’s ook pech hebben! Volgende keer meer geluk. Ik duim alvast 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Short movie - Disneyland Paris '18

Volgende bericht

Mijn gewicht - Mijn verhaal + Project S.