Filmtoppers #5

Tijd voor een nieuwe ‘Filmtoppers‘! In mijn ogen is een goede film altijd wel een goed idee. Eventjes aan niets denken en gezellig wegzakken in de zetel met wat lekkere snacks erbij kan zo’n deugd doen. Dit zijn enkele films die ik alvast aanraders vind voor een tv-avondje.

PITCH PERFECT 2 (IMDB: 6,4/10)
Waarin de Bellas een nieuw lid krijgen en naar Kopenhagen trekken voor een a capella toernooi. De eerste Pitch Perfect film vind ik ook al zo’n grote aanrader. Lachen gegarandeerd. Gotta love Fat Amy. Al vond ik de derde en laatste Pitch Perfect film niet zo goed meevallen. Jammer. Deze tweede film in de reeks is gelukkig wel een echte aanrader.

SISSI (IMDB: 7,1/10)
Een Oostenrijkse speelfilm uit 1955 en tevens het eerste deel uit de Sissi-trilogie. Ik had nooit gedacht dat ik deze film zo tof zou vinden, maar toen we vorig jaar naar Wenen trokken met de bus bekeken we alle drie de films tijdens de rit naar Oostenrijk. En voornamelijk de eerste film vond ik de moeite. Hierin laten ze zien hoe de 15-jarige Sissi haar toekomstige man, Frans Jozef, leert kennen. Eindigen doet de film dan ook met een bruiloft in Wenen. Fun fact: het verhaal is ontzettend geromantiseerd. In het echte leven zou alles er niet zo rooskleurig aan toe zijn gegaan en zou prinses Sisi (officieel Elisabeth Amalie Eugenie, bijnaam ‘Sisi’ met één ‘s’) een nogal turbulente dame zijn geweest.

BEAUTY AND THE BEAST (IMDB: 7,3/10)
Het klassieke Disney verhaal dat tot leven komt in deze verfilmde versie. Dit sprookje kennen we allemaal wel denk ik. Over Belle, een slimme en knappe jonge vrouw, die verliefd wordt op het Beest. Een magisch verhaal en een betoverende film. Pluspunten omdat Belle wordt gespeeld door Emma Watson.

GEORGIA RULE (IMDB: 5,9/10)
Een film die ik al tientallen keren heb gezien en die ik gewoon leuk blijf vinden. De hoofdrol is weggelegd voor Lindsay Lohan en ik vind dat echt een hele toffe actrice om naar te kijken. De 17-jarige Rachel (gespeeld door Lohan) wordt door haar labiele moeder naar haar oma gestuurd omdat ze zo onhandelbaar is. Oma Georgia is echter een vrouw met strikte regels en is niet van plan die voor haar rebelse kleindochter te veranderen. En dat zorgt voor strubbelingen. Een avontuur voor Rachel waardoor ze veel over zichzelf leert én al snel een stuk volwassener wordt.

KISS AND CRY (IMDB: 6,9/10)
Het waargebeurde verhaal van de 17-jarige Carley Allison, een getalenteerde kunstschaatster die een zeldzame vorm van keelkanker krijgt. Ze doet er alles aan om, samen met haar familie en haar vriend, positief te blijven, en vindt kracht in het zingen voor een online publiek. Wat opmerkelijk is aan de film is dat de hoofdrolspeelster, Sarah Fisher, één van Carley’s beste vriendinnen was in het echte leven. Bovendien werden er ook delen van de film opgenomen in Carley’s huis, werd er in de film kleding van haar gedragen en maken er zelfs meerdere vrienden (en zelfs haar hond!) een verschijning in deze film. Dat maakt het hele verhaal alleen nog maar echter dan het al is, en zorgt met momenten voor het nodige kippenvel.

Welke film vind jij een aanrader?

Comments (3)

 • Anna

  9 mei 2018 at 07:59

  De eerste 3 films heb ik ook gezien! Sisi vond ik ook verassend leuk. Ik ben benieuwd naar de twee laatste films! Die ga ik zeker even opzoeken voor dit weekend! Liefs

 • sam

  9 mei 2018 at 17:37

  BEAUTY AND THE BEAST vond ik echt een topper, zo herkenbaar ook met die liedjes, hele fijne film 🙂

 • Irene

  10 mei 2018 at 17:42

  Belle & Het Beest wil ik ook nog eens zien! Ben hem in de cinema gaan kijken en vond hem super mooi. Mede dankzij Emma. Love Emma! En Pitch Perfect is ook altijd goed. Zo grappige films! Die laatste was inderdaad ietsjes minder maar ik heb er alsnog wel eens om moeten lachen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn gewicht - Mijn verhaal + Project S.

Volgende bericht

Take me to the candy shop