Dagje Rotterdam

Vorige week trokken Kristof en ik tijdens het verlengde weekend een dagje naar Rotterdam. Eindelijk, want daar wilde ik al zolang eens naartoe. De havenstad staat voornamelijk bekend om zijn vernieuwende architectuur en dat wilde ik weleens in het echt gezien hebben. Dat ik ervan genoten heb is een feit dat zeker is. Heerlijk, zo’n dagje weg. 


De kubuswoningen
Op nog geen twee uurtjes tijd stonden we goed en wel geparkeerd in het centrum van Rotterdam (parkeergarage Lijnbaan). Aangezien de winkels nog niet open waren wandelden we daarom maar meteen richting de markthal, waar ook de alom bekende kubuswoningen te vinden zijn. Leuk om eens gezien te hebben. En meteen ook heel interessant dat vrijwel al die kubussen in particulier bezit zijn en bewoond worden. Ik vraag me dan meteen af hoe het is om in zo’n toeristische attractie te wonen. Moet toch vreemd zijn? Mij lijkt het leuk om dat eens mee te maken; en via airbnb blijkt dat mogelijk te zijn ook. Zalig! Iets voor op mijn bucket list.

Markthal
Vervolgens gingen we een kijkje nemen in de markthal. En wat een droom was dat, zeg. Het gebouw ziet er ten eerste al fantastisch uit (zowel vanbinnen als vanbuiten), en dan kan je er ook nog eens horeca zaken en kraampjes vinden met eten om U tegen te zeggen. Mocht ik 1) rijk zijn en 2) niet op mijn lijn moeten letten, dan kocht ik àlles waar ik zin in had. Maar helaas, pindakaas. Het bleef voornamelijk bij kijken.

Winkelen + Eten
Vervolgens trokken we de winkelstraten in om wat te gaan shoppen, en voor we het wisten was het middag. Etenstijd. Yum. Daarvoor trokken we naar Noo.Me. Een soort van noodles bar waar je de lékkerste vegan noedelsoep kunt eten die ik al ooit gegeten heb. Halleluja. Inclusief vegan garnalen en alles. Ik wist bijna niet wat me overkwam. De ‘sweet sesame balls’, die we bestelden om eens te proberen, waren trouwens ook to die for. Serieus. Grote aanrader.

Voor ons dessert wandelden we naar de nabij gelegen cookie dough bar (Baker’s Dough), waar je gewoon koekjesdeeg in een potje kunt eten. De hemel op aarde.

De haven + De Kunsthal
Nadat we gegeten hadden besloten we, via de haven, naar de Kunsthal te wandelen. Daar bevond zich nu namelijk de ‘Hyperrealisme Sculptuur‘ tentoonstelling, en die wilde ik weleens gaan bewonderen. Al bleek hieruit nog maar eens dat ik het concentratievermogen heb van een goudvis. Ik vond de tentoonstelling namelijk echt wel boeiend, maar ben er zo snel doorgelopen dat ik bepaalde sculpturen compleet gemist heb. Ja, oeps. #Me. Hoe dan ook heb ik er wel van genoten mij nog eens in een museum te bevinden. De wandeling er naartoe vond ik trouwens ook heel tof; zo naast de haven. Dat gaf mij 100% vakantiegevoelens. Zalig.

De Erasmusbrug
Onderweg naar de Kunsthal passeerden we trouwens ook de Erasmusbrug. In een artikel over Rotterdam kan een foto daarvan uiteraard niet ontbreken, dus voilà 😉

Opnieuw winkelen + drankjes Op Het Dak
Na ons bezoekje aan de kunsthal liepen via de haven opnieuw naar de winkels. Eerste stop: de Witte de Withstraat. Een gezellige buurt vol hotspots. Vervolgens namen we de Koopgoot voor onze rekening en liepen via de Lijnbaan naar rooftopbar ‘Op Het Dak‘, om daar gezellig iets te gaan drinken.

Avondeten
Rustgevend, zo’n terrasje doen op het dak. Uitgerust trokken we terug naar de markthal, om daar ons avondeten te gaan uithalen. Ik wilde namelijk al heel lang eens vegetarische sushi proberen en had gelezen dat je bij Sumo Sushi best veel lekkere veggie keuzes had. Echt in een sushi restaurant gaan eten wilde ik niet doen, voor het geval ik de sushi niet zou lusten, dus gingen we voor de take-away optie. In de markthal kochten we in de tussentijd ook nog een bubble tea (wie vindt dat nog zo lekker?!) en een kaaskroket met pesto en truffelmayonaise (say what?!), en daarna gingen we onze sushi opeten in de auto. Haha.

Maar enfin, lekker dat dat was. Serieus. Als alle (vegetarische!) sushi zo lekker is als deze sushi, dan zeg ik voortaan dat sushi mijn favoriete eten is. Hmm. Ik droom er nog van 😉

Naar huis
En dat was ons dagje Rotterdam. Dat het een mooie, moderne stad is vol met leuke winkels en bijzonder lekker eten. En dat ik zeker nog eens wil terug komen. Dat kan ik nu wel zeggen.

Ben jij al eens in Rotterdam geweest? Zo ja, wat vind jij daar aanraders? Note to self (voor een volgend Rotterdam bezoekje): Burgertrut, Olivia, Jamie’s Italian, Jamie’s Diner, Gracy’s, Supermercado. Euromast en Centraal Station. 

Comments (6)

 • Darina

  18 mei 2018 at 05:56

  Mooie foto’s! Ik kom bijna elke dag in Rotterdam omdat ik er werk. Het is echt een hele leuke en mooie stad geworden.2

 • Shirley

  18 mei 2018 at 07:58

  Jamie's Italian is inderdaad erg lekker, dus aanrader voor volgende keer of als je bij een andere vestiging in de buurt bent. Ik vind Rotterdam een erg leuke stad, de enige Nederlandse stad met een soort skyline.

 • Evelyne Vergote

  18 mei 2018 at 19:20

  Ik was twee jaar geleden een weekend in Rotterdam met de fotografie. Leuke herinneringen aan! Ik heb nog steeds spijt dat ik in de markthal niet het volledige concept gefotografeerd heb. Ik was zo gefascineerd door het plafond dat ik geen oog had voor iets anders, haha! En de plek waar jij stond om de foto van de Erasmusbrug te fotograferen, daar achter jou staat een hotel waar wij toen logeerden (ik ben even de naam kwijt). Gigantisch! We konden toen met toestemming van het hotel bovenaan op het dak staan. Dat was zo schitterend! Maar wel koud :p

 • Nienke Hilbrands

  18 mei 2018 at 21:46

  Wat een prachtige foto's! Ik vind Rotterdam een heerlijke stad om te bezoeken. Leuk zijn ze hè, de kubuswoningen.

 • Sam – singlereadytomingleblog

  18 mei 2018 at 22:18

  Zalig! Ik ga deze zomer ergens een weekendje, kijk er al naar uit 🙂

 • Unknown

  25 mei 2018 at 14:27

  Dat is interessant, bedankt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Van 10 naar 1

Volgende bericht

Project S. - Kcal beperken en bewegen