Bezoek 5 steden waarvan de eerste letters samen mijn naam vormen

Een opdracht afkomstig uit mijn Day Zero Project. Gelukkig heb ik niet zo’n moeilijke, lange naam en moest ik dus ook niet zo ver reizen om vijf steden te bezoeken waarvan de eerste letters samen het woord ‘Sarah’ vormden. Trouwe lezers weten waarschijnlijk al welke steden ik allemaal bezocht heb, maar hier volgt alsnog een overzicht.

S – Sanary-sur-Mer (Frankrijk)
A – Aken (Duitsland)
R – Rotterdam (Nederland)
A – Amsterdam (Nederland)
H – Hyères (Frankrijk)

Sanary-sur-Mer
Deze levendige, charmante havenstad in de Franse ‘Var’ was een bezoekje meer dan waard. Je kunt er duiken, parasailen, dolfijnen en walvissen gaan spotten met de boot, shoppen, de jachthaven bewonderen, aan het strand gaan liggen,… . Activiteiten genoeg dus! Wij waren er op een woensdagochtend en spendeerden toen best wat tijd op de wekelijkse markt. Zalig!

Aken
Sinds mijn Day Zero Project van start is gegaan ben ik twee keer in Aken geweest. Eén keer om te gaan shoppen, en één keer om er de kerstmarkt te gaan bezoeken. En beide keren was het er leuk vertoeven. Aken is maar een klein stadje, en dat maakt het er extra gezellig. Zéker tijdens de kerstperiode.

Rotterdam
Een stad waar ik erg aangenaam verrast door werd, dat was Rotterdam. Moderne architectuur, kunst, toffe winkels en héél veel lekker eten. Ik wil terug!

Amsterdam
Ook in Amsterdam vertoef ik enorm graag. Overal waar je daar komt zie je wel iets mooi of kun je wel iets plezant doen. De stad leeft als geen ander. En hoewel ik ondertussen de meest bekende ‘toeristische attracties/bezienswaardigheden’ al van mijn lijstje heb kunnen afstrepen, ben ik nog àltijd niet in het Anne Frank huis geweest. Schandalig! Daar moet dringend eens verandering in komen.

Hyères
In Zuid-Frankijk, aan de boord van de Middelandse zee, ligt Hyères. De stad draagt ook de bijnaam Hyères-les-Palmiers wegens de aanplant van duizenden palmbomen naast de wegen. Ik dacht oprecht dat ik er een volledig artikel over had geschreven, maar blijkbaar heb ik dat niet gedaan. Oeps. Hyéres was dan ook simpelweg een Frans stadje als een ander; mooi, gezellig, met kleurrijke huisjes en talloze smalle straatjes waarin je katten kunt spotten die op vensterbanken liggen te spinnen. Oh, en leuke winkels niet te vergeten. Die waren er ook. Een bezoekje meer dan waard!

Heb jij een favoriete stad?

Comments (10)

 • Darina

  30 mei 2018 at 05:58

  Ik vond Aken ook een hele mooie en gezellige stad. Hyeres staat op mijn lijstje en dan ook naar de eilanden die daar vlakbij liggen.

  1. HosteSarah

   31 mei 2018 at 11:21

   Oeh, ja. Die eilanden hebben we wegens tijdsgebrek niet gedaan, maar die zou ik zeker ook eens willen zien. Volgens mij zijn die erg rustig/rustgevend.

 • Anna

  30 mei 2018 at 09:03

  Wat een super leuk idee! Met de aankomende vakantie ga ik hier zeker aan werken! Liefs

  1. HosteSarah

   31 mei 2018 at 11:21

   Tof om te horen! Veel plezier/succes ermee 😉

 • Mevrouw Marloes

  30 mei 2018 at 09:15

  Wat een heel leuk idee om te doen! Ik vind het wel lastig om zeven steden te moeten bezoeken. Misschien dat het mij wel lukt met de Nederlandse steden in de zomervakantie. Superleuk!

  1. HosteSarah

   31 mei 2018 at 11:22

   Ja, met een langere naam is dat al wat moeilijker 😉 Maar absoluut, door in de buurt wat steden te gaan ontdekken kom je ook al een heel eind. Ik moet dat ook vaker doen, de toerist in eigen land uithangen. Dat is iets waar ik probeer aan te werken!

 • Evelyne Vergote

  30 mei 2018 at 18:53

  Oh waauw wat een leuk idee! Moet ik opschrijven en misschien ook eens doen 😉

  1. HosteSarah

   31 mei 2018 at 11:23

   Jaaa, zeker doen 🙂

 • Anne – Ditisanne.nl

  31 mei 2018 at 08:31

  Ik vond Aken echt ontzettend leuk en mooi, zulke prachtige gebouwen! Ik werk in Amsterdam dus die stad vind ik sowieso ook erg leuk. Mijn favoriete stad is denk ik Rome, hoewel Londen een goede tweede is!

  1. HosteSarah

   31 mei 2018 at 11:29

   Rome is inderdaad ook heel leuk. Daar zou ik graag nog eens naartoe willen want is alweer een tijdje geleden. Londen staat bij mij denk ik stiekem toch op de eerste plaats. Ik heb altijd het gevoel dat ik daar thuis kom. De vibe daar vind ik heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Project S. - De eerste moeilijkheden + afgevallen?

Volgende bericht

Duizend-en-één gedachten, voornamelijk over Meghan Markle