S.O.S. boodschap in een fles

Waarom ik eens een boodschap in een fles wilde versturen? Euhm… denk aan de verfilmde versie van Nicholas Sparks’ boek ‘Message in a Bottle’, of aan het alom bekende liedje van The Police. Of simpelweg aan Samson & Gert met hun meezinger van jewelste. Het zat er gewoon aan te komen. Ik moest dit ook eens gedaan hebben. And so I did. 


Haaks op mijn principes 
Het weggooien van een fles in de zee stond (en staat nog steeds!) eigenlijk haaks op mijn principes. Ik sorteer afval zo goed en zo kwaad als ik kan, probeer er zo bewust mogelijk mee om te gaan, en zal nooit of te nimmer iets zomaar op de grond gooien. Hell no. En nu ging ik dus een boodschap in een fles de Noordzee ingooien. Sorry vissen. Sorry milieu. Ik hoop dat niemand mijn voorbeeld nadoet (ik herhaal: doe het NIET!) en dat mijn fles, toen ik het ding de zee in zwierde, geen vis of krab of garnaal heeft geraakt bij de landing.

Niet zo simpel
Maar oké. Het is gebeurd. Mijn fles is weg. Hoe en wat en waar en wanneer? Wel… toen Kristof en ik een tijdje geleden naar de zee trokken schreven we een briefje, stopten we dat in een glazen flesje dat hier klaarstond voor de glascontainer, en gooiden we dat dus in de zee. Simpel zou je denken, maar niets was minder waar. Of ja, toch niet echt. Toen ik het flesje in de zee smeet spoelde het na zo’n tiental seconden alweer gewoon terug aan. Verkeerde getij, much? Aangezien het water aan het opkomen was stak ik de fles dus lichtjes in het zand, met de hoop dat de zee onze flessenpost wel zou meenemen wanneer het tij zou keren.

Spannend
Wat er op onze brief stond? Een boodschap voor degene die onze fles vindt, de plaats waar we onze fles de zee instuurden, de datum van die dag en een e-mailadres (dat ik speciaal hiervoor aanmaakte) waarop we bereikt kunnen worden. Ik vind het best spannend. Zeker omdat ik dacht dat het de grootste mislukking aller tijden ging zijn en dat de eerste de beste persoon die na ons over het strand zou wandelen onze fles al zou spotten. Maar dat is dus niet gebeurd? Of die persoon heeft de fles gewoon terug de zee ingegooid? Of iemand heeft de fles gevonden, gedacht dat het afval was en hem bij het vuilnis gezet? Of wie weet is het ding op weg naar Engeland. Of is het gezonken.

Het leuke is dat we dus nooit zullen weten wat de fles allemaal meemaakt, tot er iemand ons contacteert. Als dat al gaat gebeuren.

Heb jij al eens een boodschap in een fles verstuurd? 

Comments (12)

 • Darina

  18 april 2018 at 05:28

  Geweldig! Ik heb dit nog nooit gedaan maar wel omtzettend leuk, ook voor de vinder 🙂

  1. HosteSarah

   20 april 2018 at 14:58

   Ik zou het zelf ook tof vinden om flessenpost te vinden op het strand. Echt benieuwd of ik ooit nog iets ga horen van een eventuele vinder 🙂

 • Irene

  18 april 2018 at 12:58

  Ik heb nog nooit flessenpost verstuurd (haha) maar zo mysterieus! Ik zou het echt keispannend vinden en elke dag dat mailadres gaan checken :p

  1. HosteSarah

   20 april 2018 at 14:59

   Ja, éh. Ik vind het dus ook spannend. Ben echt benieuwd of ik ooit respons ga krijgen 😉

 • Evelyne Vergote

  18 april 2018 at 16:22

  Ooh spannend! Zal de persoon je ooit contacteren of zal het steeds onbeantwoord blijven. Je laat het ons toch weten mocht de persoon jullie contacteren, hé 😉

  1. HosteSarah

   20 april 2018 at 14:59

   Absoluut 😉

 • Laura

  19 april 2018 at 13:17

  best spannend zeg. Ik hoop dat je alsnog een antwoord krijgt!

  1. HosteSarah

   20 april 2018 at 14:59

   Ik hoop het ook. Lijkt me echt leuk!

 • sam

  19 april 2018 at 17:11

  Nog nooit gedaan 🙂 ben benieuwd of je er ooit nog iets van hoort 🙂

  1. HosteSarah

   20 april 2018 at 15:00

   Ik ook 😉 Mocht mijn blog dan nog bestaan, dan schrijf ik er sowieso wel iets over!

 • Sam – singlereadytomingleblog

  22 april 2018 at 21:31

  Ah zo leuk! Ik heb wel ooit een ballon met een boodschap de lucht in gelaten én antwoord op gekregen haha, superleuk!

  1. HosteSarah

   23 april 2018 at 11:17

   Jaa, zo'n ballon met een boodschap heb ik als kind ook wel vaker de lucht in gelaten. En één keertje heb ik ook antwoord gehad. Zo plezant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Destinations I'm obsessing over #3

Volgende bericht

Disneyland Parijs - Mijn favoriete attracties