Om je gelukkiger te voelen…

Begin dit jaar las ik het boek ‘the power of now’ van Eckhart Tolle. Ik bleek niet de grootste fan van het boek te zijn, maar er zat hoe dan ook zeker wel een grote kern van waarheid in. Je moet genieten van het nu, want dat is alles wat er is. Het verleden is gedaan en de toekomst komt er misschien nooit. Geniet dus van dìt moment. Eén van de quotes in het boek is me ook heel erg bijgebleven; “When you complain, you make yourself a victom. Leave the situation, change the situation, or accept it. All else is madness.” En daar ben ik het helemaal mee eens. We moeten het onszelf niet te moeilijk maken en proberen te doen wat goed voelt. Hier volgen daarom enkele simpele dingen die je elke dag kunt doen om jezelf gelukkiger te voelen… 

VROEG OPSTAAN
Uitslapen is af en toe natuurlijk weleens fijn, maar vroeg opstaan heeft vaak toch zijn voordelen. Je wordt wakker samen met de rest van de wereld, hebt meer tijd om je klaar te maken, kunt alles wat rustiger aan doen, en hebt nog een hele dag voor de boeg. Dat geeft je instant een boost. Zelfs ik, de ultieme nachtuil, heb baat bij het vroeg opstaan. Mij maakt het effectief alleen maar gelukkiger. Van laat opstaan krijg ik absoluut geen beter gevoel.

JE KLAARMAKEN
Neem elke dag de tijd om je ’s ochtends klaar te maken. Zelfs als je het huis niet uit hoeft te komen. Neem een snelle douche, kleed je aan,… . Je hoeft daarom je make-up en je beste outfit niet boven te halen. Een simpele dagcrème na het wassen van je gezicht kan al wonderen doen. En trek op zijn minst een outfit aan waar je de deur mee durft open te doen. Blijf gewoon niet in je pyjama rondhangen. Daar word je niet bepaald productief van.

MEER TIJD OFFLINE SPENDEREN
Maak een wandeling, kijk een film, lees een boek,… . Gooi dat internet gewoon eventjes aan de kant. Instant meer rust in je hoofd gegarandeerd.

OPRUIMEN
Zo simpel, zo makkelijk! Zet afwas meteen in de vaatwasser, leg vuile was per direct in de wasmand i.p.v. alles op de grond te laten slingeren, zet je schoenen meteen op hun plaats als je ze uitdoet, maak elke ochtend standaard je bed,… . Het zijn dingetjes die allemaal amper een minuutje tijd in beslag nemen, en je toch stukken beter zullen doen voelen. Een opgeruimd huis = een opgeruimd hoofd.

KLAGEN ACHTERWEGE LATEN
Zoals Tolle zegt; verwijder jezelf uit de situatie, los het op, of accepteer de situatie volledig zoals ze is. Want “All else is madness”. Natuurlijk kan het goed doen om af en toe eens te klagen, maar probeer die negativiteit toch te vermijden. Geniet van het nu. En als dat niet lukt… zoek dan naar een oplossing en werk naar positiviteit toe. Blijf niet in die negatieve wolk hangen. Daar heeft niets of niemand baat bij.

MEDITEREN
Dat klinkt voor sommige mensen misschien heel zweverig, maar mediteren zorgt echt wel voor innerlijke rust. Je moet je er gewoon voor openstellen. Installeer een meditatie app op je telefoon of zoek een geleide meditatie op via YouTube, en wees vervolgens gewoon even stil. Zet je hoofd af. In het begin zal het niet zo makkelijk gaan, maar na verloop van tijd zul je er beter en beter in worden. Heerlijk om aan niets te moeten/kunnen denken.

Als mediteren echt je ding niet is dan kan je ook gewoon proberen om eventjes alleen op een rustige plek te gaan zitten, en vervolgens stil te staan bij al de dingen waar je blij van wordt. Dingen die je normaal vanzelfsprekend vindt. Een dak boven je hoofd, eten in de koelkast, een heerlijk bed om in te kunnen slapen, je favoriete tv programma of je huisdieren die je telkens weer doen glimlachen. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Daarover nadenken zorgt ook vrijwel meteen voor een gelukkiger gevoel.

Van welke dingen word jij gelukkiger?

Comments (7)

 • Johanne

  9 april 2018 at 08:57

  Wat een mooie quote! Jammer dat The Power of Now niet helemaal je ding was. Ben nog steeds wel nieuwsgierig, maar misschien moet ik maar gewoon van iemand lenen! Ik heb geprobeerd een ochtendmens te worden, maar heb er tot nu toe niet veel succes mee geboekt, haha. Het lijkt me echt wel heel erg fijn hoor! Maar ik vind het zooo moeilijk! En ik heb een tijdje geleden Headspace gedownload om mediteren eens uit te proberen. Vind het een hele fijn app!

  1. HosteSarah

   9 april 2018 at 22:09

   Misschien dat het boek jou beter bevalt. Mijn verwachtingen waren denk ik een beetje te hoog, waardoor het wat tegenviel. En haha, ik ben ook nog steeds pogingen aan het doen om een ochtendmens te worden. Ik voel altijd wel dat het mij deugd doet als ik een extra lange dag voor de boeg heb, maar toch lukt het mij niet goed om 's nachts vroeger in bed te kruipen. Zo vervelend!

 • Irene

  9 april 2018 at 17:17

  Is het een zweverig boek? Ben er eigenlijk wel benieuwd naar 🙂 Voor mij helpt naar buiten gaan heel erg om me beter te voelen. En tegenwoordig ook mensen zien. Ik was nooit echt zo'n super sociaal mens en ik bleef liefst gewoon thuis maar ik vind het tegenwoordig wel fijn om onder de mensen te komen. En opruimen! Echt een lifesaver. Haha 😀 Sowieso op de manier die jij aangeeft, maar ook om gewoon je gedachten te verzetten en je hebt een proper huis erna dus dubbel voordeel.

  1. HosteSarah

   9 april 2018 at 22:05

   Zweverig vond ik het boek niet, eerder 'pusherig'. Alsof Tolle net iets té hard zijn best deed om je van zijn mindset te overtuigen. Ik vond het ook allemaal erg moeilijk uitgelegd, terwijl het hele boek simpelweg draait rond hoe belangrijk het is om het heden (want dat is alles wat je hebt) niet aan je voorbij te laten gaan. Misschien waren mijn verwachtingen gewoon een beetje te hoog en viel het boek daarom tegen.

 • Darina

  9 april 2018 at 20:21

  Hele mooie quote! Wandelen is voor mij een soort meditatie. De combi van sport en het buiten zijn heeft een goed effect op mij.

  1. HosteSarah

   9 april 2018 at 22:09

   Wandelen kan inderdaad ook altijd goed doen. Zeker zalig met dit lenteweer!

 • Sam – singlereadytomingleblog

  9 april 2018 at 22:57

  Haha, ik net echt van uitslapen. Zo af en toe vroeg opstaan vind ik wel eens oké, want ik ga de voordelen ervan zeker niet ontkennen, maar hét grootste voordeel is voor mij eindelijk nog eens echt uitgeslapen zijn en dan nog twee uur wat in bed series zitten kijken. Oeps, iets met fundamenteel lui zijn en zo, haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

My BELGIUM Bucket List

Volgende bericht

Filmtoppers #4