My life in pictures #41 - Disney, lente en gezonder eten

Van winter naar lente, van donkere naar lichte(re) dagen, van weinig bloemen naar veel bloemen en van ongezond naar iets gezonder eten. Of iets in die trend. Ik ben blij dat de lente in het land is. Oh, en Kristof en ik gingen ook last-minute naar Disneyland. Hier volgt mijn maand maart in foto's.

Begin maart trok ik samen met mama naar Nederland om er boodschappen te gaan doen. Op de terugweg stonden we net vooraan in een file die was ontstaan door een zwaar ongeval. Zo triest. Je leest dagelijks over verkeersdoden en ongelukken op de baan, maar staat daar dan nooit echt bij stil. Of, ik doe dat althans niet. Nu we er gedwongen naar moesten kijken was dat dus wel eventjes slikken. Het kan allemaal zo snel gedaan zijn... . Heel raar om over na te denken.

Maar oké. Je mag gewoon ook niet te lang over zulke dingen blijven nadenken want dan kruip je je auto niet meer in. Over naar andere zaken. We gingen dus boodschappen doen in Nederland en ik moet zeggen dat ik de supermarkten daar altijd zoveel toffer vind. De indeling, het aanbod, de mensen,... . Alles eigenlijk. Toen ik mijn fruitwater aan het uitzoeken was (ja, dat kocht ik omdat Olaf op de fles staat!), begon er een meneer gewoon een vriendelijk praatje met mij te maken. Vond ik tof. Zulke dingen maak ik hier in België niet snel mee. De mensen hier zijn veel suffer. Ofzo. Je wordt al raar bekeken als je vriendelijk naar iemand lacht, en dat is jammer. In Nederland gaat het er altijd veel gemoedelijker aan toe. Heerlijk is dat.

Wat ook heerlijk is zijn de prijzen van bepaalde dingen in het buitenland. Deze Maybelline concealer bijvoorbeeld. In Nederland kost dat ding 50% minder dan in België. En voor de geïnteresseerden: in Duitsland is het zelfs nòg goedkoper. Hoe kan dat zelfs? Geen wonder dat de mensen hier meer grumpy rondlopen, huh? ;)

Gelukkig is niet alles in België kommer en kwel. Ik was namelijk heel blij met de koude en de sneeuw in maart. Sneeuwengelen maken? Check! En lekker warm en gezellig binnen zitten en naar buiten kijken? Ook check. Zo spotte ik op een gegeven moment een fazant in onze tuin. Lief!

Masterchef Australia kijken voor de open haard. Zalig.

Vorige maand keek ik 'How to get away with murder' volledig uit, dus nu begon ik aan een nieuwe serie. En aangezien ik op Netflix niet meteen iets naar mijn zin vond (boeehoee, zo jammer dat we achterlopen op Amerika!), begon ik aan 'This is us'. Wat een unieke serie, zeg. Over het leven van een bijzondere drieling dat we op de voet mee kunnen volgen. Heel leuk.

Net nieuwe glazen in huis, breek ik er meteen eentje. Oeps. Hopelijk brengen die scherven nu wél eens geluk.

Namiddag naar de film en voor één keertje niet alleen maar zwart aan. Daar moest ik gewoon een foto van nemen.

Dit artikel kwam ik tegen in Het Nieuwsblad Magazine en ik vond dat allemaal mooie woorden. Over vrouwen en gelijke rechten en van die dingen. Ik laat het hier even achter zodat jij het ook kunt lezen, moest je daar zin in hebben. Die Goedele Liekens weet toch altijd wel wat te zeggen, éh. Wat een vrouw!

Disney nagels! Kristof en ik besloten last-minute om twee dagen naar Disneyland te gaan dus ik besloot mijn nagellak ook aan te passen.

Onderweg naar Mickey Mouse. Hoe grappig is dat 'Samson is a dj' nummer trouwens? Haha. En die Pepsi Max Ginger is ook het vermelden waard want die is best lekker. Smaakt naar van die typische colafles snoepjes. Yum.

DISNEYLAND! Altijd fijn om daar te zijn! Artikels komen hier sowieso nog over online.

Tien à vijftien centimeter van mijn haar geknipt en geen kat die het heeft opgemerkt. Oké dan. Lang is lang, zeker?

 Wanneer het ijsjesseizoen terug is begonnen. Hmm. Check ook die eenhoorn frisco's. Zo tof!

Om al die ijsjes wat te compenseren probeerde ik voor de rest dan maar wat gezonder te eten. Bloemkoolrijst it is. En dat was best lekker.

En hoewel ik niet zo'n salade-persoon ben eet ik de laatste tijd toch meer en meer slaatjes. En vind ik die dingen nog lekker ook. Positief dus! En goed voor mijn (nog onbestaande) lijn.

De ijsjes achterwege laten lukt me jammer genoeg echt helemaal niet. Ik probeerde ook voor het eerst de vegan Ben & Jerry's en die is helemaal goedgekeurd. Even lekker als gewoon roomijs hoor. Eigenlijk is het gek dat ze niet meer plantaardige dingen op de markt brengen en meer dierlijke producten weglaten. Als je dieren kunt sparen, waarom dat dan niet doen? Waarom niet gewoon alles plantaardig maken? Het is beter voor het milieu, beter voor de dieren, én qua smaak (op vlak van véél vegan producten!) is er vrijwel geen verschil met andere producten.

Snacks on snacks on snacks. Vegetarische snoepjes voor Kristof en aardbeien voor mij. Yum.

Lenteschoonmaak. Mijn kledingkast opruimen? Check, dubbel check. In totaal mogen er vijf vuilzakken kleding weg. Mijn hoofd voelt weer wat lichter aan.

Gotta love de paasbloemen.

Oh my Lord. Wanneer de kat bij je in bed komt liggen. Onder de deken, met haar hoofdje op het kussen. Zo lief.

Amai! Wie van jullie kijkt er ook naar Blind Getrouwd? Ik werd compleet gek van Marjolein. Ja, oeps! Misschien is er achter de schermen wel iets enorm erg gebeurd waardoor ze zich gedroeg zoals ze zich gedroeg, of kwam haar gedrag op beeld compleet anders/verkeerd over, maar toch. Wat was dat?! Ik hoop oprecht voor Marjolein dat ze iemand leert kennen met een even speciaal/sterk karakter als haarzelf, zodat ze toch gelukkig kan worden met de man van haar dromen. Maar nog meer hoop ik dat Mike de vrouw van zijn leven tegenkomt. Want puur uit de beelden die wij te zien hebben gekregen heeft hij deze hele situatie echt wel als een enorme heer aangepakt en, wel, chapeau daarvoor.

Yum yum. Bloemkool curry en thee (en paaseitjes) als dessert.

Liefste hert ter wereld.

Mijn schildpadden zijn ondertussen ook ontwaakt uit hun winterslaap, zijn al bij de dierenarts geweest en hebben verschillende dagen achter elkaar een badje in lauw water gekregen zodat ze sneller terug zouden gaan drinken. Echt actief zijn ze echter nog niet. Hopelijk zijn ze snel weer de oude zodat ik gerust kan zijn.

Happy day want de Shaytards zijn terug! Yay!

Voorbereidingen voor Pasen; eitjes verven.

En afsluiten wil ik doen met deze quote. Eentje van Rupi Kaur uit Milk and Honey. Past ook heel goed bij het bloggen, vind ik.

Hoe gaat het nog met jou?


6 opmerkingen

 1. Een heel leuk overzicht! Geweldige foto van je kat met de deken haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook gekeken naar Blind Getrouwd. Ja, het is misschien geen makkelijke die Marjolein, maar je moet ook rekening houden met hoe de beelden geprogrameerd zijn. Dat is altijd zo in van die reeksen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh je ijsje zag er lekker uit! Ik heb er nog geen 1 op dit jaar haha. En hoe bevalt die concealer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die concealer werkt echt heel goed. Een grote aanrader vind ik!

   Verwijderen
 4. Ik kijk ook naar blind getrouwd en ergerde mij enorm aan Marjolein. Ik weet zeker dat Mike snel iemand zal vinden om zijn leven mee te delen want die mens is er alleen maar héél positief uit gekomen. Zij daarentegen... We weten natuurlijk inderdaad niet wat er allemaal echt is gebeurd maar ik geloof wel dat Marjolein echt zo is en hoop voor haar ook dat ze iemand vindt die er mee om kan.

  En je kat, zo cute! :D 't Is dat onze Baloe niet in bed mag, anders zou hij dat ook doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk, Disneyland! Wil ik ook echt al eeuwen nog eens naartoe. Ook een grote Blind Getrouwd-fan hier trouwens, haha, hoe schattig zijn Toon en Frie :D

  BeantwoordenVerwijderen