My BELGIUM Bucket List

Belgium bucket list

Aangezien ik wat meer de toerist in eigen land wil uithangen heb ik voor mezelf een lijstje gemaakt met alles wat ik in België nog (eens opnieuw) wil zien en/of doen. Misschien motiveert dit me dan wel om er sneller eens op uit te trekken hier. En misschien kunnen jullie er ook wat inspiratie uithalen? Wie weet. Eetplekjes die ik graag nog eens wil bezoeken heb ik trouwens niet aan dit lijstje toegevoegd. Dan werd dat vèèl te lang. Je kent dat wel éh. Foodie for life. Hoe dan ook volgt hier mijn grote BELGIUM bucket list.

ANTWERPEN
Het MAS, Sint-Anna tunnel, Linkeroever
Verlaten dorp Doel bezoeken
Zilvermeer in Mol
Tomorrowland
Dagje Mechelen + Technopolis
Bezoek het fort van Breendonk
Bobbejaanland
Ga een kijkje nemen in het Arboretum in Kalmthout

LIMBURG
Lavendel in Limburg
Kersenbloesems in Borgloon
Gaan wandelen in Bokrijk, Hengelhoef, Connecterra, Bovy, en de Lommelse Sahara
Bezoek de mijnterril van Beringen, de mijnterril van Waterschei, en de Paalse plas
Struin door de Japanse tuin in Hasselt
Dagje shoppen in Hasselt
Alden Biesen
Blotevoetenpad
Vespa rijden in Haspengouw tijdens de bloesemperiode
Reading Between the Lines
Wandelen tussen de bloeiende heide op de Teut
ZLDR luchtfabriek

OOST-VLAANDEREN
Gent: kasteel Gravensteen, lichtfestival
Kasteel Ooidonk in Deinze

WEST-VLAANDEREN
Brugge
Knokke, Koksijde, Blankenberge, Middelkerke, De Panne, Zeebrugge, Oostduinkerke
Plopsaland
Het Zwin
Kasteel Wijnendale in Torhout
Ieper: In Flanders Fields museum
Bezoek Diksmuide: Ijzertoren, Dodengang
Maak een boottocht in de Leiestreek

VLAAMS-BRABANT
Neem een foto met de Kotmadam
Werchter Boutique
Wandelen tussen de heide in Averbode (juli en augustus)
Ga wandelen in het Hallerbos tijdens de bloeiperiode van de hyacinten
Plantentuin Meise
Beklim de Vlooybergtoren
Kasteel van Horst in Holsbeek

WAALS-BRABANT
Bezoek de leeuw van Waterloo
Walibi
Bezoek de abdij van Villers

BRUSSEL
Atomium
Mini Europa
Basiliek van Koekelberg
Museum voor Natuurwetenschappen
Bezoek het kasteel van Laken en de koninklijke serres

LUIK
Shoppen in het centrum
Bezoek het circuit de Spa Francorchamps
Bezoek de Watervallen van Coo en breng een bezoekje aan Plopsa Coo
Railbike door de Hoge Venen
Volg de Ninglinspo wandelroute

LUXEMBURG
Bezoek Durbuy
Bastenaken: Mardasson Memorial

NAMEN
Château de Freyr
Walzin kasteel in Dinant
Neem de stoomtrein der drie Valleien
Kasteel van Vêves in Houyet
Ga kajakken in de Ardennen

Wat ik héél graag nog aan mijn lijstje wil toevoegen zijn opvangcentra voor dieren, leuke kinderboerderijen,… . Van die plaatsen waar je naar goed verzorgde beestjes kunt gaan kijken, zeg maar. (Dus geen dierentuinen en dergelijke!) Op de één of andere manier vind ik maar moeilijk zulke plaatsen. Of vind ik het nooit erg duidelijk of ze effectief bezoekers ontvangen of niet. Dus mocht je daaromtrent tips hebben. Dat zou super tof zijn!

Ken jij verder nog leuke bezienswaardigheden of activiteiten in België? 

Comments (17)

 • Darina

  4 april 2018 at 06:06

  Mooi lijstje! Ik wil nog zoveel zien in België, zoals Gent, Brugge, Luik….

  1. HosteSarah

   5 april 2018 at 18:01

   Dankjewel 🙂

 • Anoniem

  4 april 2018 at 07:42

  Als je toch in Hengelhoef en op de Teut gaat wandelen, passeer dan zeker eens aan het NAC, het futuristische gemeentehuis van Houthalen-Helchteren, met een zeer bijzondere architectuur. Vanop de toren kan je de mijnterrils van Beringen, Zolder, Waterschei en Winterslag zien en een groot deel van Limburg.

  1. HosteSarah

   5 april 2018 at 18:03

   Leuke tip. Dankjewel. Ik wist helemaal niet dat je daar effectief zo'n uitzicht had in het gemeentehuis. Tof dus!

 • Sandra

  4 april 2018 at 07:57

  Brugge is zó leuk! Ennnn Antwerpen ook. Leuke herinneringen aan. 🙂 Het Atomium en Brussel daarentegen… Dat was helemaal niks. :') Ik zie in dit lijstje zo veel – voor mij – onbekende dingen staan. Leuk! Ik zou nog wel een keer naar Gent willen. 🙂

  1. HosteSarah

   5 april 2018 at 18:05

   Fijn om te horen dat je hier toch wat leuke herinneringen hebt. Dat Brussel tegenvalt heb ik al vaker gehoord. Ik vind het er echter altijd super plezant. Erg hangt altijd zo'n leuke, aparte sfeer naar mijn mening.

 • Shirley

  4 april 2018 at 13:11

  Wat een mooie lijst. De dingen die ik je zou willen tippen, staan er al op. Ik zie ook wat dingen staan die ik nog graag wil doen en veel dingen die ik niet ken. Oja, wat me nog grappig lijkt om te bezoeken; Baarle-Nassau en Baarle-Hertog. Belgisch-Nederlandse dorpjes.

  1. HosteSarah

   5 april 2018 at 18:07

   Oeh, die dorpjes kende ik niet eens. Klinkt inderdaad ook wel leuk. Bedankt voor de tips! Op de grens kunnen gaan staan is natuurlijk altijd weer wat speciaal 🙂

 • Sam – singlereadytomingleblog

  4 april 2018 at 21:37

  Haha, ik wil ook echt al lang nog eens naar het Museum van Natuurwetenschappen in Brussel, ik vond dat zo leuk vroeger met die dinosauriërs! Ik ga vooral in de zomer ook proberen eens wat meer toerist in eigen land te worden 🙂

  1. HosteSarah

   5 april 2018 at 18:10

   Ja, éh?! Ik dus ook! Die dino die buiten voor de deur staat alleen al. Haha. Ik zou er dus héél graag nog eens terug naartoe willen gaan om die dinosauriërs opnieuw (en ook wat beter dan toen ik jonger was!) te gaan observeren. Veel toerist-in-eigen-land-plezier alvast voor deze zomer 😉

 • borduursaramsades

  5 april 2018 at 11:42

  mooie lijst, daar ben je nog even zoet mee

  1. HosteSarah

   5 april 2018 at 18:11

   Dankje. En haha, inderdaad. Aangezien ik maar weinig de toerist uithang in eigen land denk ik dat deze lijst voldoende is voor de rest van mijn leven 😉

 • Amber Jamie

  5 april 2018 at 18:21

  Wat een leuk idee! Ik zou zelf ook wel wat meer van ons landje willen ontdekken. Misschien moet ik ook maar eens mee aan de slag gaan. Veel succes met alles behalen!

  1. HosteSarah

   5 april 2018 at 21:21

   Bedankt. Jij ook veel succes dan 😉

 • sharon

  22 april 2019 at 21:07

  Dank je wel voor het lijstje :). In Vleteren heb je de zondvloed, een sanctuary voor dieren. Dus geen echte dierentuin maar een opvangcentrum voor verwaarloosde en gevangengenomen dieren. Heb het zelf nog noet bezocht maar het staat wel op mijn lijstje.

  1. HosteSarah

   22 april 2019 at 21:56

   Oh, héél erg bedankt voor de tip! Zulke opvangcentra voor dieren vind ik zoveel beter om te bezoeken dan dierentuinen. Nu ben ik ook echt benieuwd naar De Zonnegloed!

  2. sharon

   23 april 2019 at 10:54

   Het moet dus de zonnegloed zijn 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Chocolade en macarons van Pierre Marcolini

Volgende bericht

Om je gelukkiger te voelen...