Filmtoppers #4

Van komedie tot actie tot drama, zijn hier mijn laatste nieuwe filmtoppers. Volgende verhalen lieten mij alvast niet onberoerd achter. Hopelijk kunnen ze jullie ook bekoren.

THE BRASS TEAPOT (IMDB: 6,4/10)
Een erg originele komedie. Ik had nog nooit eerder een film als deze gezien. John en Alice zijn getrouwde twintigers die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen. Wanneer ze na een ongeval in een winkeltje terechtkomen trekt een oude theepot de aandacht van Alice. Ze steelt het ding en merkt al gauw dat er geld uit komt van zodra er iemand in de omgeving pijn voelt. Gevolg? Het uitvinden van manieren om zichzelf, elkaar en mensen uit hun omgeving te pijnigen. Wat een unieke film!

PRISONERS (IMDB: 8,1/10)
Wanneer Keller’s zes jarige dochtertje en haar vriendinnetje vermist worden, doet hij beroep op rechercheur Loki. Hun enige aanknopingspunt is echter een vervallen camper die eerder in hun straat geparkeerd stond, dus veel bewijs is er niet. Keller besluit daarom het heft in eigen handen te nemen. Absoluut geen cliché kidnapping-film. Wel een erg indringend en spannend verhaal. De moeite.


WHIPLASH (IMDB: 8,5/10)
Jazzmuzikant Andrew, die les volgt op een elite conservatorium, wilt koste wat het kost de beste drummer worden op school. De briljante, maar tevens gevreesde muziekdocent ‘Terence Fletcher’ zorgt ervoor dat hij in zijn band terecht komt en drijft hem tot het uiterste van zijn kunnen, maar tegelijkertijd ook bijna tot waanzin. Een intense, meeslepende psychologische film die boeiend blijft tot het einde. Interessant.


RUSH (IMDB: 8,1/10)
Wie had er ooit gedacht dat ik een racefilm zo goed zou vinden, huh? Het betreft het waargebeurde verhaal over het formule-1 seizoen in 1976. De rivaliteit tussen de compleet verschillende racers James Hunt en Niki Lauda spat gewoon van het scherm. En hoewel ik totaal niets heb met formule-1, greep het verhaal me af en toe toch bij de keel. Zo ontroerend. En spannend. En mooi. Echt een aanrader.TO THE BONE (IMDB: 6,9/10) 
Ellen is een twintiger die aan anorexia lijdt. Hoewel ze zelf nogal weerbarstig is, is haar familie vastbesloten een oplossing te zoeken voor haar problemen. Daarom belandt Ellen in een tehuis waar jongeren met stoornissen behandelt worden. Een film waarmee Netflix wat taboes wilt doorbreken. Zo beseffen heel veel mensen niet dat anorexia meer is dan alleen een probleem met eten. De ziekte heeft ook een groot onderliggend psychologisch en emotioneel aspect. Er zit vaak zoveel meer achter psychische stoornissen dan een hele hoop mensen in eerste instantie denken. Een film om eens bij stil te staan.


Wat was de laatste film die jij zag?


Comments (8)

 • borduursaramsades

  11 april 2018 at 04:42

  Red sparrow is de laatste film die ik tot nu toe zag, een echte aanrader 😉

  1. HosteSarah

   12 april 2018 at 16:18

   Oeh, ja. Die staat ook nog op mijn lijstje. Heel benieuwd naar!

 • Darina

  11 april 2018 at 05:28

  Ik kijk niet zo heel veel films maar the brass teapot lijkt me wel heel leuk.

 • Anne – Ditisanne.nl

  11 april 2018 at 16:10

  Mooie lijst! De laatste film die ik zag was 'Denial', aangrijpende en interessante film. Heb van jouw lijst gelijk Rush en To the Bone in mijn Netflix-account opgeslagen en ga deze zeker kijken. Dank voor de aanrader!

  1. HosteSarah

   12 april 2018 at 16:21

   Jij ook bedankt voor de aanrader. Super! Denial ken ik niet dus die ga ik meteen even opzoeken via IMDB en op mijn to-watch lijstje zetten. Altijd leuk om nieuwe films te leren kennen 🙂

 • Evelyne Vergote

  11 april 2018 at 17:20

  De paniekzaaiers, zondag :p

  1. HosteSarah

   12 april 2018 at 16:19

   Vlaamse, oudere films zijn niet meteen mijn ding eigenlijk. Maar als ie toch de moeite was zet ik hem zeker op mijn to-watch lijstje 🙂

 • Saskia

  11 april 2018 at 19:50

  Prisoners en Rush zijn nog 2 films die op mijn te-kijken-lijstje staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Om je gelukkiger te voelen...

Volgende bericht

A few of my favorite things #5