Disneyland Parijs - Mijn favoriete attracties

Zoals jullie in mijn laatste 'my life in pictures' hebben kunnen lezen ging ik vorige maand last-minute naar Disneyland Parijs. Een filmpje van onze twee dagen in 'the happiest place on earth' is in de maak en komt binnenkort sowieso online. Wat we gedaan hebben in de parken gaan jullie al op beeld zien (kind of), dus vandaar wil ik het nu wat uitgebreider hebben over mijn favoriete Disney attracties. Zomaar. Omdat het kan. En omdat attracties nu eenmaal supercalifragilisticexpialidocious zijn. 

Disneyland Parijs is opgedeeld in twee parken: het Disneyland park en de Walt Disney Studios. Beiden vind ik enorm leuk om te bezoeken en sowieso de moeite waard. Enkel op vlak van eten vind ik de Disney Studios wel wat minder, maar oké. Dat is dan weer een volledig ander onderwerp. Tijd om mijn top 5 favoriete Disneyland Parijs attracties per park met jullie te delen.

DISNEYLAND

01. Buzz Lightyear Laser Blast
Een intergalactische laserschiettent waarin je met je ruimtekanon op doelen kunt schieten en zoveel mogelijk punten moet proberen te behalen. Die punten worden vervolgens automatisch bijgehouden op het dashboard van je spacecruiser (die je 360 graden kunt draaien met de joystick!), waardoor je ze kunt vergelijken met je vrienden. Of je kunt je eigen record telkens proberen te verbeteren. Zo plezant.

02. Pirates of the Caribbean
Een 'spannende' (niet zo echt hoor) boottocht doorheen de wereld van de piraten. Ik ben wel fan van Captain Jack Sparrow en vind het altijd leuk om mij ook eventjes een piraat te wanen in deze attractie. Yo ho, yo ho, a pirate's life for me.

03. Big Thunder Mountain Railroad
Het wordt omschreven als een op hol geslagen mijnwagentje dat je wild over een spookberg jaagt. En eerlijk gezegd voelt het ook wel zo'n beetje aan. Een hele fijne attractie die donders goed in elkaar zit. De hele setting klopt gewoon!

04. Indiana Jones and the Temple of Peril
Een spannende, avontuurlijke rit doorheen mysterieuze jungleruïnes. Je zou de moed van Indiana Jones nodig moeten hebben om hier in te klimmen, maar dat vind ik enorm goed meevallen. Ik vind het namelijk gewoon een hele plezierige achtbaan.

05. Peter Pan's Flight
Deze attractie herinner ik mij nog super goed uit mijn kindertijd. Toen vond ik het zo'n magische en bijzondere ervaring om over Londen naar Neverland te vliegen. Peter Pan's Flight zal voor mij dus altijd wel speciaal blijven. Het is nu eenmaal heerlijk om eventjes naar Nooitgedachtland te kunnen vliegen.


Nu zou ik mezelf niet zijn als ik mijn overige favoriete attracties hier ook niet zou vermelden. Diegenen die mijn top vijf net niet haalden. Zo vind ik It's A Small World ook een niet te missen topper, en zijn zowel de parade als de vuurwerkshow 's avonds ook absoluut de moeite waard. Vooral dan die show 's avonds. Kippenvel gegarandeerd. De 3D Star Tours en de Star Wars Hyperspace Mountain zouden normaal ook mijn top vijf gehaald hebben, ware het niet dat ik daar belachelijk misselijk in word. Ik word oud, man. Heb je, in tegenstelling tot mij, dus geen last van motion sickness dan zijn deze attracties wél grote aanraders!

WALT DISNEY STUDIOS

01. Crush's Coaster
Fantastische attractie en wederom eentje die simpelweg bijzonder goed in elkaar zit. Je klimt in een schildpadschild en gaat rustig op bezoek bij Nemo en zijn vriendjes in het Great Barrier Rif. Tot er gevaar blijkt te dreigen en de Australische stroming je plots meesleurt. Draaien, duiken en vechten tegen de stroming, zeg maar. Een kort en wild, maar wel héél leuk ritje! De (meestal lange!) wachttijden echt wel waard.

02. The Twilight Zone Tower of Terror
Dat ik van die valtorens enorm eng vind en voor 98% beleef met mijn ogen toe is een feit dat zeker is. Ik kan dus niet zeggen dat ik de volledige attractie al effectief gezien heb. Haha. Wat ik wel kan zeggen is dat, wàt ik gezien heb, indrukwekkend is. En spannend. En eng. En gewoon super plezant! Maar vooral ook héél eng. De attractie is gebaseerd op de televisieserie 'The Twilight Zone' uit 1959. Vier hotelgasten en een kruier stonden in de lift van een hotel toen dat getroffen werd door de bliksem. Ze werden nooit meer teruggezien. Het hotel werd gesloten en staat sinds die dag leeg. Nu ben jij als gast echter uitgenodigd voor een rondleiding. Durf je het aan?

03. RC Racer
Deze attractie ziet er niet al te spectaculair uit (hallo, hij bevindt zich in Toy Story land en je zit in een reuzespeelgoedauto), maar verdorie... dat ding gaat hoog. Kriebels in de buik? Check!

04. Toy Soldiers Parachute Drop
Wederom eentje waarbij je kriebels in je buik zult ervaren. Het hoogste punt bevindt zich op zo'n 25-tal meter boven de grond en van daaruit heb je meteen ook een mooi uitzicht over het park. Tot je naar beneden zakt natuurlijk. Spannend.

05. Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith
In minder dan drie seconden zou je hier snelheden van 100km/uur bereiken. In combinatie met de muziek en de lichteffecten vind ik dat wel een leuke ervaring. Rock'n roll, baby.


In de Disney Studios zijn er bovendien best wel wat shows/voorstellingen te vinden. En hoewel die op het eerste zicht misschien niet zo interessant lijken, ben ik wel te vinden voor zowel CineMagique als Animagique als The Art Of Disney Animation. Ik vond die allemaal echt leuk om naar te kijken. Ratatouille: The Adventure was dan weer zo'n attractie die ik fantastisch zou hebben gevonden, ware het niet dat ik er zo misselijk uitkwam. Jammer.

Wat is de leukste attractie waar jij al ooit hebt ingezeten? 


2 opmerkingen

  1. Jammer dat je zo misselijk werd in de Ratatouille-attractie, want die vond ik super! Wat is Disneyland toch ongelooflijk tof. ♥

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, echt éh. Zulke 4D attracties als Ratatouille vind ik normaal ook fantastisch, maar hoe ouder ik word hoe meer misselijk ik er telkens weer uit stap. Super jammer.

      Verwijderen