Destinations I’m obsessing over #3

Zoals de bekende filosoof en dichter Jalaluddin Mevlana Rumi al zei; “Travel brings power and love back to your life.” En ik kan het niet meer met hem eens zijn. Reizen verrijkt je leven; je doet dingen die je thuis nooit zou doen, proeft eten waar je nog nooit eerder van gehoord had, en leert nieuwe mensen en culturen kennen. Je treedt soms uit je comfort zone zonder dat je het goed en wel door hebt, en je leert jezelf en alles wat je hebt meer te waarderen. Niets dan voordelen. Mijn hoofd staat dus niet voor niets vrijwel altijd op reistijd. Vandaar volgen hier wederom enkele bestemmingen waar ik heel graag eens naartoe zou willen trekken. 


01. ARUBA
Aruba staat al lang op mijn bucket list, maar sinds ik Jennie’s verhalen heb gelezen begin dit jaar is het eilandje alleen maar in mijn achting gestegen. Wat een paradijs. Enkele jaren geleden gingen Kristof en ik al op reis naar Curaçao, waar we een auto huurden en op eigen tempo het hele eiland ontdekt hebben. Aruba lijkt me daar ook de perfecte plaats voor. Heerlijk gewoon. Wat rondrijden, op verkenning gaan, wat gaan snorkelen,… . Gewoon ons eigen ding doen. Zalig.

02. DE KAAIMANEILANDEN
De Kaaimaneilanden zijn drie eilanden in de Caraïbische zee; Grand Cayman, Little Cayman en Cayman Brac. Op het grootste eiland, Grand Cayman, kan je de meeste toeristen terugvinden. Little Cayman, dat het kleinste eiland is, zou ideaal zijn voor rustzoekers en duikers. En Cayman Brac is perfect voor natuurliefhebbers die graag wandelen. Met zijn bounty beaches en kleurrijke onderwaterwereld kan je bovendien ook op elk eiland overal enorm fijn snorkelen. Mij lijkt het wel wat om er te gaan ‘island hoppen’ en de sfeer van elk apart eilandje op te kunnen snuiven.

03. MADAGASKAR
Omwille van zijn unieke flora en fauna zou ik heel graag eens naar Madagaskar trekken. Lemuren en baobab bomen komen onmiddellijk bij mij op als ik aan het eiland denk. Bovendien kan je er van juni tot en met september ook bultruggen spotten. Klinkt bij mij allemaal alleen maar als muziek in de oren. Fantastisch om hier, met een ervaren chauffeur, rond te kunnen trekken denk ik.

04. OMAN
Oman klinkt misschien niet als de meest voor de hand liggende vakantiebestemming, maar mij lijkt het een ontzettend mooi en fascinerend land. Met indrukwekkende bergen, woestijngebieden en sprookjesachtige dorpjes a la Aladin kun je hier blijkbaar een heleboel beleven. De westkust van het land staat dan ook nog eens bekend voor het spotten van walvissen, dolfijnen en schildpadden. Wederom, een roadtrip in dit land zou ik wel zien zitten.

05. DE FILIPIJNEN
De Filipijnen is een fascinerende archipel die uit meer dan 7000 eilanden bestaat. Dat er veel te zien valt is dus een understatement. Met ontelbare witte stranden vol palmbomen komen strandgangers hier ook ongetwijfeld aan hun trekken. Toen ik enkele jaren geleden een reportage zag over walvishaaien in de wateren rondom de Filipijnen was ik meteen verkocht en zette ik het land prompt op mijn bucket list. De combinatie van het kristalheldere water, de rijke onderwaterwereld en de prachtige natuur spreken mij helemaal aan.

Heb jij een favoriet vakantieland? 

Comments (5)

 • Darina

  16 april 2018 at 06:14

  Lijken mij hele mooie bestemmingen. Mijn all time favorites zijn Spanje en Frankrijk maar volgend jaar gaan we waarschijnlijk naar Curacao!

  1. HosteSarah

   19 april 2018 at 15:48

   Oh, zalig. Spanje en Frankrijk doe ik ook altijd graag, maar Curaçao is toch wat anders. Puur paradijs. Heerlijk vond ik het daar. Zalig dat je dat (waarschijnlijk) in het vooruitzicht hebt!!!

 • Sandra

  16 april 2018 at 08:50

  Naar de Filipojnen moet je écht gaan hoor! Vergeet dan Palawan niet: paradijs. 😀 Madagaskar staat ook op mijn lijstje. Heel hoog zelfs! Wij kozen dit jaar tussen de Seychellen en Madagaskar maar aangezien we 'maar' twee weken weg kunnen kozen we voor de Seychellen. Madagaskar komt er hopelijk ook binnen een paar jaar nog aan! Verder wilt ik nog meer van Indonesië zien en Costa Rica lijkt mij ook tof. 🙂

  1. HosteSarah

   19 april 2018 at 15:49

   Aaaah, Palawan staat sowieso op de Filipijnen bucket list hoor 😉 En inderdaad… voor Madagaskar heb je wel wat tijd nodig. Daar valt volgens mij echt bijzonder veel te zien en te beleven. Zo zalig dat je naar de Seychellen gaat. Wat een droom, zeg! Ik wil ooook 😉

 • sam

  23 april 2018 at 18:58

  Mooie lijst zo, vooral veel warme landen, daar zou ik ook voor gaan 🙂 Aruba lijkt me heerlijk voor een vakantie vol zon 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

A few of my favorite things #5

Volgende bericht

S.O.S. boodschap in een fles