De Sunshine Blogger Award

Een tijdje geleden werd ik door Marloes genomineerd voor de Sunshine Blogger Award; een award van bloggers voor bloggers die anderen inspireren om creatief en positief op te treden in de hele blogosfeer. Super lief dus! Ik voel me vereerd en ben enorm dankbaar voor de nominatie. Dus bij deze: bedankt Marloes! De regels van de award (andere bloggers nomineren en dergelijke) ga ik hier eventjes aan mijn laars lappen, maar Marloes' vragen beantwoord ik uiteraard wel met alle plezier van de wereld. Hier gaan we...

01. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik blog eigenlijk al van rond mijn 14de. Indertijd schreef ik best vaak op mijn MSN Spaces, nadien heb ik een tijdje posts geschreven op Tumblr, en daarna heb ik hier en daar ook nog wel een Wordpress en Blogger blog gehad. Na een tijdje verwijderde ik die dingen echter altijd weer. Geen idee waarom eigenlijk. Wat ik wel weet is dat ik altijd graag heb geschreven. En ik deel mijn gedachten (en mijn foto's) nu eenmaal graag online. Want 'happiness is only real when shared'.

02. Welke plek op de wereld zou jij graag willen bezoeken?
Goh. Ik wil de hele wereld zien! Eén plek uitkiezen is dus heel moeilijk. Al staat Bora Bora momenteel wel bovenaan op mijn reis bucket list. Ik wil weleens zo'n echte luxe vakantie beleven op een magisch mooi eiland, in zo'n villa boven het water. Hoe fijn moet dat zijn?!

03. Welke betekenis heeft jouw blognaam?
Dat is gewoon mijn achternaam + mijn voornaam. Het verhaal erachter? Toen ik mijn eerste social media kanaal aanmaakte (youtube) wilde ik in eerste instantie graag mijn voornaam + achternaam gebruiken, maar die username was al in gebruik. Vandaar dat ik er dus 'HosteSarah' van maakte, en niet 'SarahHoste'. Om consequent te blijven heb ik vervolgens al mijn social media kanalen die naam gegeven. Ik blog meteen ook bewust onder mijn eigen naam omdat ik al had ondervonden dat ik zelf verzonnen namen enorm snel beu werd. Het heeft allemaal zo wel zijn voor- en nadelen veronderstel ik.

04. Wat hoop je nog te bereiken met het bloggen?
Ik heb al enkele leuke samenwerkingen gehad omwille van mijn blog, dus dat mogen er zeker nog wat meer worden. Verder wil ik er gewoon nog veel van leren, van het bloggen; beter schrijven, beter fotograferen, beter focussen,... . En ik hoop dat ik toch ook wat mensen kan inspireren met mijn artikels. Dat is altijd heel plezant.

05. Welk gerecht verveelt jouw nooit?
Pizza margherita. En macaroni met kaassaus. En pasta al pomodoro. En de vegetarische bami met pindasaus uit de Zus & Zo. En ijsjes ;)

06. Maak je liever een stedentrip of ga je liever op strandvakantie?
Oeh, da's een moeilijke vraag want ik doe beiden echt wel graag. Al moet ik zeggen dat ik na een stedentrip nooit het gevoel heb dat ik op vakantie ben geweest. Dan heb ik altijd zoveel gezien en gedaan dat ik het gevoel heb nood te hebben aan een strandvakantie. Als ik echt moet kiezen dan ga ik dus voor de strandvakantie. Maar wel in combinatie met genoeg bezienswaardigheden. Wij kunnen tijdens zo'n reis namelijk nooit effectief aan het strand blijven liggen. Wij hebben dan vrijwel elke dag wel iets op de planning staan.

07. Blog je op vaste momenten?
Ik plan mijn blogs in op maandag, woensdag en vrijdag om vijf uur 's morgens. Schrijven doe ik echter gewoon wanneer ik daar zin in heb.

08. Lukt het jou om een dag geen internet te gebruiken?
Als in: de volledige 24 uur? Moeilijk! Wel vind ik het fijn om 's morgens mijn telefoon (e-mail, Instagram, blogs,...) te checken, om dan vervolgens mijn internet tot 's avonds laat niet meer te gebruiken. Dat gebeurt vrijwel nooit, maar wanneer ik eens zo'n internetloze dag invoer voel ik mij wél altijd veel rustiger.

09. Welk boek raad je iedereen aan om te lezen?
Harry Potter!!!

10. Hoe hou jij het bloggen vol?
Het is een echte hobby. Ik vind het simpelweg te plezant om op te geven.

11. Over welke onderwerpen schrijf jij het liefst?
Ik vind het fijn dat ik op mijn blog mijn ei kwijt kan. Ik schrijf hier dus ook over alles wat ik denk, voel en meemaak. En die variatie vind ik net zo plezant. Voorlopig geen niche voor mij.

Over naar jou. Welk boek kan jij iedereen aanraden? 


14 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen! Mijn favoriete boek is de Olijfgaard van Carol Drinkwater. Echt een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ook voor de boekentip. Meteen aan mijn Goodreads toegevoegd :)

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je al zo lang schrijft! En gefeliciteerd met je nominatie ;-) superleuk. Ik weet eigenlijk niet zo goed welk boek ik iedereen kan aanraden. Dat zijn er meerdere denk ik. Sowieso Sarah's Key. Maar ook de boeken van Jojo Moyes wil ik iedereen (vrouwen dan) aanraden om te lezen. Je raakt zo emotioneel betrokken, al zijn het 'simpele' chick lit boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. En ja, Sarah's Key vind ik ook een grote aanrader. Heb ik indertijd stomweg gelezen omdat mijn naam in de titel staat, en viel toen zo ontzettend mee! Van Jojo moyes ook fan hier. De boeken die ik van haar al heb gelezen waren allemaal fantastisch!

   Verwijderen
 3. Tof om te lezen! Ik heb er zelfs nooit aan gedacht om onder een andere naam te bloggen eigenlijk, maar ik zou ook al niet goed weten welke ik dan zou willen kiezen :p En mijn aanrader is dezelfde als die van jou! <3 Harry Potter <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik werd indertijd geïnspireerd door jouw ivm mijn blognaam ;) Maar ik heb vroeger genoeg onder andere namen geblogd, haha. Ookal doe ik het nu ook met mijn 2de blog omdat die samen met Bea is en dan is dat moeilijk om je eigen naam te gebruiken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dus vroeger ook genoeg onder andere namen geblogd. Vandaar dat ik nu dus vastbesloten onder mijn eigen naam blog :) En inderdaad... de blog samen met Bea is uiteraard anders. ACupOfStories past bovendien gewoon perfect bij jullie!

   Verwijderen
 5. Wat leuk om jouw antwoorden op deze vragen te lezen! Ik vind je blogdoel om mensen te inspireren heel mooi. En wat gaaf dat je eigenlijk al zo veel jaren blogt! Een dag geen internet gebruiken, lijkt mij trouwens ook een flinke uitdaging. Geen idee of mij dat zou lukken ;) Oeps! Een boek dat ik iedereen kan aanraden, is 'Nooit meer te druk'. Ik heb het zelf nog niet helemaal uit, maar heb er al veel goede inzichten uit kunnen halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Nooit meer te druk ga ik meteen ook even toevoegen aan mijn Goodreads. Altijd leuk om zulke tips binnen te krijgen :)

   Verwijderen
 6. Sowieso Harry Potter, maar als je die nog niet gelezen hebt, is alle hoop verloren, denk ik ;-) 'Vele Hemels Boven De Zevende' van Griet op de Beeck vind ik ook heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja. Inderdaad. Dat denk ik dus ook meteen als mensen Harry Potter nog niet gelezen hebben, én dat ook niet van plan zijn te doen. Bedankt ook voor de boekentip. Ik las net vrijwel alleen maar goede recensies op Goodreads dus nu ben ik meteen al erg nieuwsgierig!

   Verwijderen
 7. ZO leuk dat je daarvoor genomineerd bent. Erg gaaf om te lezen. Altijd interessant om wat meer over iemand te weten te komen :-) Ik ga ze opzoeken op ig! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen