De Disney TAG

Aangezien ik vorige maand nog eens in Disneyland ben geweest en ik mij daardoor terug in hogere Disney sferen bevond, vond ik deze tag wel passen bij mijn gemoedstoestand. Ik ben niet de aller grootste kenner of liefhebber van alles Disney, maar zo'n beetje magie af en toe kan nooit kwaad. Dus vandaar... vijftien vragen over prinsen en prinsessen en alles wat daarbij hoort. 

01. Welke scène uit een Disney film zou je zelf ook eens willen meemaken?
Die waarin Aladdin Jasmine meeneemt op een vliegend tapijt. Zo mooi.

02. Een onvergetelijke ervaring uit één van de Disney parken?
Toen we enkele jaren geleden in Disney World in Florida waren botsten we toevallig op een show die plaatsvond aan het kasteel van Assepoester. Mickey Mouse vierde, samen met zijn vrienden, de magie van dromen. Of iets in die trend. Ik vond het bijzonder magisch en het gaf me ook zo'n gevoel dat alles mogelijk is, als je er maar in blijft geloven.

03. Wanneer ging je voor het eerst naar een Disney park?
Toen ik in het tweede leerjaar zat mocht ik samen met mijn nonkel, tante en neefje voor het eerst mee naar Disneyland. Dat moment herinner ik mij nog heel goed, want omdat we op tijd moesten vertrekken mocht ik de les vroeger verlaten. Extra plezant dus. Van de reis zelf weet ik niet meer bijster veel; behalve dan dat ik bang was van/in de meeste attracties. Haha.

04. Welk Disney personage zou jij wel als beste vriend(in) willen hebben?
Belle. Omdat ze, net als mij, van dieren en van boeken houdt.

05. Wie is je favoriete Disney prinses?
Ik kan echt niet kiezen tussen Assepoester, Belle en Elsa.

06. Wie is je favoriete Disney prins?
Prins Henry, oftewel prins Charming. De prins van Assepoester.

07. Welke scène uit een Disney film maakt je altijd aan het huilen?
Er zijn er zoveel! Ik bekijk sommige Disney films niet meer, puur door de triestige scènes die erin verwerkt zitten. Denk aan Bambi, Frank & Frey, en Homeward Bound: The Incredible Journey. Nope. Geen films voor mij. Te moeilijk voor mijn hart op sommige momenten.

08. Wat is je favoriete Disney film?
Goh. Opnieuw, er zijn zoveel Disney films die ik echt wel goed vind. Zo kan ik The Parent Trap opnieuw en opnieuw en opnieuw bekijken. Qua tekenfilm ga ik basic zijn en kiezen voor Frozen.

09. Welke Disney film wordt volgens jou overschat?
De verfilmde versie van Beauty and the Beast! Uiteraard vond ik het een mooi en magisch verhaal, maar toch werd ik een beetje teleurgesteld door het volledige plaatje. Het voelde een beetje versneld aan en de zangstem van Belle klonk met momenten belachelijk fake. Jammer. Ik vond de verfilming van Assepoester indertijd beter en daar werd vrijwel niet over gesproken.

10. Welke Disney film wordt volgens jou onderschat?
Ratatouille en Rapunzel. Ook zag ik onlangs Prom; een film waar ik nog nooit eerder veel van gehoord had. Gek, want ik vond dat best een aanrader.

11. Wat is je favoriete Disney liedje?
Vrijwel de volledige Beauty and the Beast soundtrack vind ik heel erg mooi. Let It Go uit Frozen ben ik ook nog stééds niet beu gehoord, en How Far I'll Go uit Moana beluister ik ook graag.

12. Wat is je minst favoriete Disney liedje?
Ik ben niet zo'n fan van de Sneeuwwitje soundtrack.

13. Wie is volgens jou de meest onvergetelijke schurk?
Jafar uit Aladdin. Dat vond ik als kind echt een super eng personage. Brr.

14. Welk Disney personage heeft volgens jou de beste sidekick(s)?
Hercules. Ik zou ook wel zo'n Pegasus willen hebben. Lijkt me handig. En gewoon heel plezant. Al heeft Jasmine ook wel een kick-ass sidekick aan haar tijger Rajah.

15. Favoriete live action Disney film? 
The Jungle Book. Omdat ik de klassieke tekenfilm nooit echt heel fantastisch heb gevonden vond ik het best speciaal dat ik deze film zo spectaculair vond. Een aanrader!Wat is jouw favoriete Disney film? 


6 opmerkingen

 1. Echt een superleuk lijstje! Ik ben ook een grote Disneyfanaat. Ik vind veel tekenfilms geweldig: How to Tame your Dragon, Ratatouille, Moana en The Princess and the Frog. Mijn topfavoriet blijft Tangled (Rapunzel), ik kan die film over en over bekijken. Al heeft mijn topfavoriet tegenwoordig concurrentie van de nieuwe Coco die sinds april uit is op DVD. Echt een super aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, ja. Coco vond ik ook tof. The Princess and the Frog moet ik nog steeds eens bekijken. Heel benieuwd naar :)

   Verwijderen
 2. Super leuk lijstje! Ik vind Disney ook heel leuk, maar ik ben niet echt een hele hele hle grote fan haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was als kind echt superfan van Sneeuwwitje en keek die elke zondagochtend. Ik was wel altijd bang van de heks en dan ging ik onder mijn papa zijn stoel zitten terwijl hij de krant las, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Sneeuwwitje heb ik vroeger ook best vaak gekeken. Ik denk dat dat één van de eerste Disney films was die we op video hadden. Al kan ik mij niet herinneren dat ik zo'n schrik had van de heks ;)

   Verwijderen