Chocolade en macarons van Pierre Marcolini

Pierre Marcolini, geboren in Charleroi in 1964, droomde er al sinds zijn tienertijd van om chocolatier te worden. Al snel werd zijn droom werkelijkheid en kon hij van zijn passie zijn werk maken. En dat hij gepassioneerd is, dat is eraan te zien. Maison Pierre Marcolini kende de afgelopen jaren een sterke groei en heeft ondertussen vestigingen over de hele wereld. Sinds 2015 mag het bedrijf zich zelfs hofleverancier noemen. De hele Marcolini biografie wil ik hier vandaag echter niet uit de doeken doen. Ik wil het hebben over de chocolade en de macarons die ik eindelijk ook eens heb kunnen proeven. En boy, heb ik daar van genoten!

HAUTE CHOCOLATERIE
Als zogenaamd ‘uitvinder en ambassadeur van de Haute Chocolaterie’ wilde ik de chocolade van Pierre Marcolini dus ook weleens proeven. (En de macarons ook, want… ik hou nu eenmaal énorm van macarons!) Ik had al miljoenen keren op de website gekeken en was zelfs al in enkele Marcolini boetieks geweest, maar de prijs van de pralines hield me toch altijd een beetje tegen. Het is niet voor niets luxe chocolade, zeker?

VALENTIJN
Tot ik met Valentijn van Kristof De 18 Hartjes en de Makaron L’Audacieuse kreeg. Zo leuk! In eerste instantie werd ik al verliefd op de doosjes waarin alles verpakt zat, om vervolgens overdonderd te worden door de intense smaken van al dat lekkers. Uniek, dat is zeker.

Uiteenlopende smaken als Citroen Sensatie, Passievrucht Passie, Praliné Pistache Plezier, en Karamel Gezouten Boter Zoetheid brachten mij naar de zevende hemel. Om dan van de macarons nog maar te zwijgen. Van zulke dingen kan ik ontzettend genieten.

TEA ROOM
Nu kan ik niet wachten om ook eens in de Pierre Marcolini Tea Room in Antwerpen binnen te springen om daar warme chocolademelk te gaan drinken en éclairs te gaan eten. Gewoon, omdat het kan. En omdat we maar één keer leven. En omdat ik nu weet dat Marcolini élke cent méér dan waard is!

Wat verkies jij: chocolade of macarons?

Comments (9)

 • Darina

  2 april 2018 at 07:10

  Ze zien er heerlijk uit! Ik ga voor de macarons 🙂

  1. HosteSarah

   2 april 2018 at 21:44

   Té lekker ook gewoon 😉

 • DramaQueen

  2 april 2018 at 17:08

  Aaah die macarons <3 LOVE IT. Heb toevallig dit paasweekend nog behoorlijk wat macarons gegeten haha. Xx

  1. HosteSarah

   2 april 2018 at 21:43

   Oeh. Lekker!

 • Nienke Hilbrands

  2 april 2018 at 20:57

  Oeh heerlijk. Ik vind macarons toch net wat specialer. Maar het is eigenlijk allebei te lekker om te weerstaan.

  1. HosteSarah

   2 april 2018 at 21:43

   Dat heb ik dus ook 😉 Ik kan aan beiden niet echt weerstaan. Oeps.

 • Sam – singlereadytomingleblog

  2 april 2018 at 21:26

  Zalig! Ik vind macarons heel lekker maar als ik er een stuk of 2, 3 op heb, ben ik ze meestal ook wel weer beu. Wat ik met chocolade niet heb, haha, ben echt kilo's bijgekomen van die paaseitjes lately denk ik, hahaha!

  1. HosteSarah

   2 april 2018 at 21:41

   Haha, die paaseitjes van tegenwoordig… serieus. Bij mij zijn er volgens mij ook al kilo's bijgekomen. Auwch.

 • Laura

  3 april 2018 at 16:29

  Oke… nu heb ik zin in chocolade haha! Ziet er echt heerlijk uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Lente wishlist

Volgende bericht

My BELGIUM Bucket List