10 dingen die je nog niet over mij wist #7

Tijd voor opnieuw wat willekeurige feitjes over mij. Over o.a. mijn sterrenbeeld, mijn persoonlijke voorkeuren, het vergaan van de wereld, en mijn emotionele toestand. Spilling some tea here. Over mezelf, weliswaar. 

01. Mijn sterrenbeeld is Maagd en ik kan mij daar ook echt in vinden
Bescheiden, betrouwbaar, nauwkeurig, praktisch, ijverig, zorgelijk, kritisch, perfectionistisch,... . Allemaal eigenschappen die bij de Maagd horen, en die dus ook compleet bij mij aansluiten. Hoe meer ik over mijn sterrenbeeld lees, hoe meer gefascineerd ik er door raak. Best gek dat de sterren zoveel over je persoonlijkheid kunnen zeggen.

02. Controlefreak? Check!
Ik houd ervan om alles onder controle te hebben. Zo kan ik totaal niet tegen verrassingen of tegen last-minute afspraken. Ik ben graag voorbereid op alles. Een eigenschap die mij best (heel) veel energie kost. Als ik het huis verlaat kan ik bijvoorbeeld ook meerdere keren opnieuw naar binnen lopen om te kijken of ik het vuur wel heb afgezet. Terugkeren naar de auto om te dubbel checken of ik die wel gesloten heb dat doe ik ook vaak. Vermoeiend.

03. Stress wanneer er niet op een bepaald uur wordt afgesproken
Dat heeft met dat controlefreak puntje te maken, maar wanneer ik niet éxact weet wanneer er wordt afgesproken dan krijg ik daar belachelijk veel stress van. Zo zijn er een hoop mensen die afspreken tussen, bijvoorbeeld, 9u en 10u. Urgh. No thanks. Ik weet liever exact om hoelaat we afspreken. Kwestie van voorbereiding enzo, éh. #ControleFREAK.

04. Ik ben super emotioneel
Ik kan echt om alles huilen. Ik denk dat het te maken heeft met al de medicatie die ik dagelijks neem voor mijn chronische migraine, want vroeger (toen ik nog geen medische klachten had en dus ook nog geen medicatie nam) had ik geen last van die emotionele toestanden. Of het moet de leeftijd zijn. Geen idee. Ik vind het in ieder geval wel vervelend. Ik had heel graag wat meer stabiliteit gehad op dat vlak.

05. Ik had in 2012 gehoopt dat de wereld écht zou vergaan
Weet je nog dat de Maya's voorspeld hadden dat de wereld zou vergaan in december van 2012? Ik had die datum in mijn agenda staan met een uitroepteken erachter. Ik keek daar naar uit. Van mij mocht het toen allemaal stoppen. Dat klinkt trouwens ook somberder dan ik bedoel hoor. Ik had gewoon vrede met het einde en was zelfs een beetje teleurgesteld dat er totaal niets gebeurd is die dag.

06. In de bioscoop zit ik graag op de achterste rij
Anders heb ik het gevoel dat ik bekeken word door de rest van de zaal. Op die achterste rij kan tenminste niemand je aanstaren.

07. Ik kan geen mascara opdoen zonder te knoeien
Lukt me gewoon, na al die jaren, nog steeds niet.

08. Mijn mama noemt me regelmatig 'the black spider'
Omdat ik zo vaak zwarte kledij draag. All black everything.

09. Ik heb vrijwel 24/7 een blauw oog
Onder mijn rechteroog loopt er een erg aanwezige, blauwe ader. Soms is het zelfs zo dat mensen denken dat ik rondloop met een blauw oog. Dan vragen ze geschokt wat er met mij aan de hand is en of ze iets voor me kunnen doen. Andere mensen raden mij dan weer concealer aan, of zeggen dat een doktersbezoekje mij zou kunnen helpen. Ja, serieus. Allemaal waargebeurd. Veel valt er echter niet aan mijn ader te doen; ik heb gewoon erg dunne en belachelijk lichte huid onder mijn ogen. Dat blauw schijnt er nu eenmaal goed door. Mijn oogarts heeft er eens medicatie voor gegeven maar dat hielp niet. Concealer gebruik ik standaard maar blijft ook niet de hele dag goed zitten. Het is nu eenmaal wat het is.

10. Wanneer iets bijna op is, dan moet en zal het vervangen worden
Medicatie, deodorant, shampoo,... . Alles wat ik in huis heb moet ik standaard ook in reserve hebben. Of moet ik goed in het oog houden, want van zodra het op is dan moet het vervangen kunnen worden. De gedachte dat ik iets opmaak en dat dan niet meer in huis heb vind ik best beangstigend.

Herinner jij je nog dat de wereld zogezegd zou vergaan in 2012?


8 opmerkingen

 1. Leuke feitjes om te lezen. Ik kan me nog zeker herinneren dat de wereld zou vergaan maar ik geloofde het niet zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke feitjes! :) Ik kan ook geen mascara op doen zonder te knoeien haha, soms zit het zelfs op mijn neus.. vraag me niet hoe :'D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Puntje 2, 3, 6 en 7 zijn ook op mij van toepassing. En dat producten vervangen als ze bijna op zijn eigenlijk ook. Zelfs als ik nog maar op de helft zit, voel ik al de drank om iets nieuws te kopen maar ik MOET nu van mezelf eerst dingen echt op maken voor ik een vervanger koop :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja. Serieus! Ik probeer dat ook zo goed en zo kwaad als ik kan te doen. Al vind ik het hebben van één reserve bij de meeste dingen niet zo'n ramp ;)

   Verwijderen
 4. Puntje 3 herken ik mezelf heel erg in. Ik weet ook graag waar ik sta, ookal word ik ook eens graag onverwacht verrast door mensen die mij kennen en weten waar ik niet kwaad om zal worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een persoonlijke dingen die je over jezelf verteld, tof!!
  Ik kan me 2012 ook nog goed herinneren ja. En op een viaduct waar ik voor mijn werk bijna dagelijks langsrijd staat 12-12-12 gespoten, hierdoor moet ik er ook nog regelmatig aan denken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knoeien met mascara, herkenbaar! :) Ik zit ook het liefst achteraan in de bios, voornamelijk omdat ik het gewoon irritant vind als er achter me mensen zitten te kraken met eten of met hun voeten tegen de stoelen aan wiebelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeeh, ja. Wiebelende voeten tegen je stoel aanvoelen is inderdaad ook heel irritant. Nog een voordeel van die achterste rij ;)

   Verwijderen