Room tour

Mijn kamer is alles behalve insta-worthy. Geen strakke witte muren, hip meubilair en mooie kaders aan de muren. Nope. Maar voor mij wel een kamer vol geschiedenis. Hoewel ik al op meerdere plekken heb gewoond, beland ik toch altijd terug hier; in mijn eigen, vertrouwde slaapkamer. Ik had het mij allemaal wat anders voorgesteld, maar het is nu eenmaal gelopen zoals het gelopen is. Life happened, zeg maar. Vandaag wil ik daarom wat kleine stukjes van mijn kamer met jullie delen. Ik spendeer hier namelijk best wat tijd, dus voilà. Geen wide angle shots (of hoe ze dat ook noemen), maar wel enkele details. De dingen die mij nauw aan het hart liggen...  


Planten vind ik erg belangrijk. Ze maken een kamer levendig en gezellig. Ik ben ook niet het type persoon dat planten vergeet water te geven ofzo. Ik doe dat automatisch elke week tijdens het schoonmaken. Een soort routine, zeg maar. Ik kom dus gelukkig altijd lang toe met één en dezelfde plant. 

Kerstverlichting het gehele jaar door. Omdat het kan. Ook dat maakt een kamer instant véél gezelliger. Heerlijk om 's avonds in mijn bed te kunnen kruipen en nog wat te kunnen lezen met die lichtjes aan. 

Diamonds are zéker en vast my best friend. Deze fake dingen die in mijn bed verwerkt zitten maken mij elke dag weer gelukkig. Toen ik op zoek was naar een nieuw bed wilde ik absoluut een wit exemplaar met diamanten erin. En dat heb ik gevonden. Nog steeds héél blij mee. 


Ik ben altijd een boeken-meisje geweest. Mijn boekenrek is daarom ook best wel heilig voor mij. En vooràl mijn Harry Potter boeken mag niet iedereen aanraken. Die dingen zijn belachelijk speciaal voor mij. Ik kan zelfs niet verwoorden wat ik voor mijn HP-collectie voel. Mijn hamster Charlie dacht daar in der tijd wel niet zo over na toen ie aan mijn Engelstalig exemplaar van De Halfbloed Prins begon te knagen. Haha.


Omdat ik parfum fijn én mooi vind. En omdat ik met mijn schoenen geen blijf weet. Ze staan zo'n beetje verspreid over het hele huis momenteel. Dit zijn enkele paren die nu in mijn kamer staan. 


Ik ben niet de grootste juwelendrager, maar dit rekje is wel handig om de armbandjes en kettingen die ik dus wél heb aan te hangen. Dan ziet alles er meteen ook wat meer opgeruimd uit. 


Foto's van enkele overleden huisdieren. Mijn huisdieren zijn allemaal de liefdes van mijn leven dus die mogen niet ontbreken.

Mijn sleutelhanger van The Deathly Hallows heb ik opgehangen op mijn prikbord omdat ik niet wist waar ik hem anders aan kon hangen. Hier hangt hij gewoon goed duidelijk en dat is voor mij ook fijn. Ik heb alleen maar goede en warme herinneringen aan Harry Potter, dus dit symbool betekent ook weer veel voor mij. Hij hangt trouwens naast mijn migraine kalender. Kwestie van goed en slecht wat uit te balanceren. Ofzo.

Make-up! Op mijn bureau staat best een hoop make-up die ik dagelijks gebruik. Urban Decay is één van mijn favoriete merken. De Naked palettes gebruik ik nog steeds super graag.

En mijn ticket voor de Hogwarts Express. Because I'm a wizard.


Met deze Olympus Pen E-PL7 heb ik een beetje een haat-liefde verhouding. Het is zo'n mooi en compact toestel, maar ik vind het echt niet makkelijk werken. Mijn Canon camera vind ik zovéél beter. Misschien dat een betere lens wonderen doet, maar momenteel wil ik mijn geld daar nog niet aan spenderen. Dat zal voor in de verre toekomst zijn vrees ik. 


Mijn droom is het hebben van een echte kroonluchter. Zo'n chique exemplaar dat je al van kilometers ver ziet blinken. Fantastisch vind ik dat. Voor nu vind ik mijn goedkoop exemplaar dat ik ooit kocht bij Xenos ook gewoon goed. Ik ben echt oprecht super blij met die lamp.


De babies. De grote liefdes van mijn leven. Mijn lichtpuntjes. Ik heb een aquarium op mijn kamer staan waarin een paradijsvis woont, en Poessie spendeert (waarschijnlijk daarom) ook best wel wat tijd door hier. Op deze foto is ze naar mijn vis aan het staren. The usual.


Enkele dagelijkse gebruiken. Mijn telefoon, Apple TV (Netflix!), mijn laptop en mijn Q&A a day boekje dat ik dagelijks met plezier invul. Het is echt een soort ritueel geworden om mijn dag af te sluiten door een vraag in dat boekje te beantwoorden.

De afstandsbediening van mijn tv is uiteraard ook onmisbaar. Die heeft zo zijn eigen plekje.

En medicatie hoort, door mijn chronische migraine, helaas ook bij mijn dagelijkse gebruiken. Mijn hele nachtkastje ligt er vol mee. No joke.


Een antiek schommelpaardje dat ik eens kreeg van mijn mama. Ik ben nu eenmaal een paardenliefhebber en zal dat ook altijd blijven. 

'Trust your gut', een onderdeel van mijn vision board. Ik maak namelijk elk jaar zo'n nieuw bord met daarop mijn dromen en een hele hoop inspiratie voor het komende jaar. 

Veren, als onderdeel van mijn dromenvanger. Die hangt al jaren naast mijn bed en heeft mij effectief geholpen tijdens een periode van nachtmerries, waarvoor ik hem in der tijd ook gekocht hebt. Heel gek eigenlijk. 

En mijn nachtlampje. Want zonder zou ik echt niet kunnen. Bovendien vind ik het ook gewoon een mooie lamp. 


(Geur)kaarsen! Zalig. Eén van mijn kaarsen geeft meteen ook het effect van de zon op mijn plafond. Is alleen maar fijn, vind ik dan.


Organisatie is voor mij heel belangrijk. Zo ook in mijn kleerkast. Kapstokken moeten bijvoorbeeld allemaal hetzelfde zijn en alles moet hangen/liggen zoals ik het in mijn hoofd heb. Rommel zal je hier dus niet snel vinden.

Aan de binnenkant van mijn kast vind je trouwens ook een stukje uit mijn tienerjaren terug; 'de postertijd'. Mijn hele kamer hing vroeger onder de posters en foto's. Ondertussen is dat zo niet meer natuurlijk, maar al mijn afbeeldingen aan de binnenkant van mijn kast heb ik toch nog niet kunnen wegdoen. Je ziet ze daar toch niet hangen, tenzij ik de kast opendoe. 90% van die afbeeldingen zijn overigens gewoon foto's van paarden en Harry Potter. Ik heb zelfs nog al mijn filmtickets van de laatste HP film. Die ben ik toen, uiteraard, meer dan eens gaan kijken. What a time to be alive.


Oud schoolgerief, een kastje met daarin mijn lenzen en dergelijke nodige zaken, en nog een overblijfsel uit mijn kindertijd. Dat paardje om tegen de venster te plakken heb ik ooit in elkaar geknutseld. Hoeveel van zulke dingen we vroeger gemaakt hebben? Goh! Miljoenen! Dit paardje, samen met een verloren hartje, hangt echter nog steeds op mijn raam. Het mag ook gewoon blijven hangen. Stoort niet. 

Staat er in jouw slaapkamer nog iets dat je aan je kindertijd doet denken? 

9 opmerkingen

 1. Leuk om te zien. Afgezien van het feit dat mijn kamer nog net zo'n bende is, heb ik er geen spullen van vroeger meer. In mijn oude kamer bij mijn moeder zijn nog wel wat herinneringen te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een leuk inkijkje in je favoriete kamer! De lamp vind ik echt fantastisch. Ik heb mijn knuffeldier op een plankje in de kamer staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Heerlijk he, boeken. Die staan bij mij niet meer in de slaapkamer (behalve de paar boeken die ik lees), maar ze geven zo'n thuisgevoel. Het enige wat ik nog in mijn slaapkamer hebben liggen wat me aan mijn jeugd doet denken is de knuffel die ik van mijn oma heb gekregen toen ik geboren was. Nijntje is altijd mijn lievelingsknuffel geweest en zal dat ook altijd blijven en zal daarom ook altijd naast mijn bed staan! En als ik single was geweest IN mijn bed :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke inkijk in je kamer.
  Oei, knagen konijnen nu al boeken op ook ?
  Wist dat schoenen en kabels al niet veilig waren, we hebben terug bijgeleerd
  mooie boekencollectie trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo tof om te zien! :) jammer dat je hamster aan je boek knaagde. En ook wel grappig, haha :p mijn konijn heeft eens stukjes uit mijn nieuwe laarzen gebeten. Echt erg. Maar ja, op zo'n beestje kan je toch niet boos zijn hé. Ik heb hier niet echt meer dingen uit mijn kindertijd. Ook wel spijtig eigenlijk. Toen ik nog thuis woonde had ik ook wel wat dingen aan de binnenkant van mijn kleerkast hangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah super leuk! Smelt helemaal weg bij de Harry Potter stukjes... LIEFDE!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toffe snapshots! Love it ;) Goh, mijn kamer, die wil je niet zien, haha! Jij als opruimqueen zal er wellicht een hartaanval doen, haha! Ik leef ook niet in mijn kamer zoals jij. Het probleem bij mij is, mijn kamer is niet zo groot en als kind diende mijn kamer om te slapen en te studeren. Nu dient het alleen nog om te slapen. Dus, alle boeken en papieren vliegen op mijn bureau, met als gevolg dat mijn kamer redelijk rommelig lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, wat een gave foto's en collages! Ik heb wat dozen in de kast staan met allerlei kleurplaten, knutselwerkjes en herinneringen aan vroeger. Zo leuk om zo nu en dan doorheen te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, zalig, dat Hogwarts-ticket! Ik ben de laatste film ook echt drie of vier keer gaan kijken, oeps. Ik ben rond mijn zestiende verhuisd (gewoon met mijn ouders mee hé, niet alleen gaan wonen of zo) dus ik heb veel van mijn oude kamer weggegooid. Ik heb wel nog de typische Hollister-zak-met-knappe-gast-op staan. Ik had toen een trui uit de Hollister gekocht - ook al is dat totaal niet echt mijn stijl -, maar echt vooral omdat ik die zak wou eigenlijk, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen