Queen Poessie

Thuiskomen in een huis met huisdieren is altijd zoveel leuker dan thuiskomen in een leeg huis. Zo heb ik twee schildpadden, een vis en onze kat Poessie. Ze maken het leven voor mij wat aangenamer en kunnen mij altijd doen glimlachen. Poessie kan mij ook, als geen ander, ontzettend kalmeren. Met haar rustig uiterlijk en haar gespin voel ik mij altijd meteen wat minder gestrest in haar buurt. Het is daarom ook dat ik katten zo'n aangenaam gezelschap vind en ik mezelf zonder schaamte een echte catlady kan noemen. Met een kat in huis voel ik mij nu eenmaal wat gelukkiger. 


"I have lived with several Zen masters - all of them cats."
- Eckhart Tolle

Zoals ik al zei maken Poessie's rustige houding en haar gespin mij kalm. Ze kan ook uren stilzitten en gewoon genieten van het hier en nu. Al starend uit het raam of al liggend op de zetel. Haar oogjes bijna dicht van het genot. Daar kunnen veel mensen, inclusief ik, nog iets van leren.

Bovendien is Poessie ook een beetje de koningin van het huis. Ze doet wat ze wilt, wanneer ze het wilt. Ze moet op haar wenken bediend worden en laat het duidelijk horen wanneer ze honger heeft of naar buiten wilt gaan. Of wanneer ze geknuffeld wilt worden. Als ze iets nodig heeft, zal ze het wel laten weten.

Ook dutjes zijn haar specialiteit. Ze kan altijd en overal in slaap vallen. Liefst van al bij mij op bed, of op haar dekentje in de zetel. En hoewel ze regelmatig in de weg ligt kan ik het toch nooit over mijn hart krijgen om haar aan de kant te duwen. Like I said, koningin van het huis. Diegene die het meeste plaats in beslag neemt in mijn bed is dus gegarandeerd... de kat.

Gelukkig krijg ik in ruil wel hopen liefde en gespin terug. Zalig. Bovendien kan Poessie mij àltijd weer doen lachen. Soms zelfs tot tranen toe. Zo is ze al enkele keren uit bed gerold tijdens haar intensieve dutjes, schrikt ze zich keer op keer opnieuw een ongeluk als ik de Spa Bruis fles open, en heeft ze nog altijd niet door dat mijn vis achter glas zit en ze hem dus niet zal kunnen vangen. Té grappig.

Daarbovenop is Poessie ook gewoon een boss ass bitch die altijd weer op haar pootjes terecht komt. Want zo gaat dat, met katten. Ze vallen, staan op, en gaan weer door. Alsof er niets aan de hand is, en met dezelfde attitude als altijd. Opnieuw iets waar wij als mensen veel van kunnen leren.

"If animals could speak, the dog would be a blundering outspoken fellow;
but the cat would have the rare grace of never saying a word too much."
- Mark Twain

Het feit dat katten veel rustiger zijn dan honden maakt mij daarom een echte 'kattenvrouw'. Ik kan die rust namelijk best appreciëren. Want terwijl honden zonder nadenken beginnen te blaffen als ze je zien binnen komen en eten van de grond slurpen alsof hun leven ervan af hangt, denken katten na voor ze iets doen. Ze zijn strategisch en steken bewust niet overal hun energie in. Ze komen niet als een wildebras naar je toe gelopen wanneer je thuiskomt, maar liggen wel vreedzaam op de zetel te rusten. Kijken liefdevol op als je hun begint te aaien. En laten vervolgens weten dat ze je appreciëren met een portie luid gespin. Heerlijk vind ik dat.


Ben jij een honden- of een kattenpersoon? Of misschien geen van beiden? 


14 opmerkingen

 1. Ik heb jaren een kat gehad en hij was echt mijn maatje. Ik werd ook altijd heel rustig van zijn gespin en gedroom.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben meer een kattenmens, al vind hondjes ook wel leuk. Maar een hond neemt al meer plaats in en is in mijn ogen wel wat meer onbezonnen. Ik vind het altijd schattig als ik thuis kom en Baloe zit buiten. Hij hoort mij dan aankomen en ik hoor van in de verte zijn belletje rinkelen. Echt heel cute :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, zo lief van Balou. En die mening over honden deel ik. Ze zijn leuk, maar onbezonnen. Dat katten zo zelfstandig en rustig zijn vind ik net makkelijk en plezant. Aan een hond heb je wel wat meer werk. En heel rustgevende dieren zijn het ook niet altijd. Haha.

   Verwijderen
 3. Ik ben echt een kattenmens, al zorgt mijn vriend er wel steeds meer voor dat ik honden ook leuk vind. Maar ik ben wel opgegroeid met katten. Vroeger heb ik ook vissen gehad, maar jouw schildpadden zijn wel bijzonder! Mijn moeder heeft toen ze nog kind was met haar broers en ouders een schildpad gehad. Die is helaas op een gegeven moment op vakantie weggelopen en niet meer teruggevonden :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vriend doet ook zijn best om mij wat meer ‘into’ honden te laten zijn. Haha. En oh, da’s jammer van de weggelopen schildpad. Mijn schildpadden zijn allebei geadopeerd en eentje ervan is effectief ooit in een open veld gevonden door de vorige eigenaars. Ook een wegloper misschien. Of een gedumpt diertje ofzo. Met wat geluk komen zulke diertjes dus wel goed terecht!

   Verwijderen
 4. Zo'n leuke naam Poessie! Hoe oud is ze? Ben ook een echt kattenmens en Buttons is echt mijn kindje voor zolang ik geen echt kind heb. Vind honden ook best leuk, maar denk toch dat ik nooit hetzelfde zou voelen voor katten. Zeg ik nu he, wacht maar tot ik een hond heb...haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ze is ondertussen al twaalf jaar oud. En hier wordt ze ook een beetje als kind aanzien; in de zin dat ze gewoon rotverwend is. Haha. En ja, inderdaad... ik heb zelf ook nooit een eigen hond gehad dus vind het nu makkelijk om voor katten te kiezen, maar moest er toch ooit een hond in huis komen zou ik mijn hart daar ook gelijk aan verliezen waarschijnlijk.

   Verwijderen
 5. Ik ben een absolute kattenmens! Wat mis ik onze poezen :'( Wanneer ik ooit uit huis ga wil ik er zeker terug eentje. Hier thuis wil mama geen meer omdat ze te fel heeft afgezien van de dood van onze katten. Vooral van de laatste twee die vergiftigd werden..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begrijpelijk. Het verlies van een huisdier is ook heel hard. Zelf heb ik liever ook geen hamsters (of van die kleine diertjes) meer in huis omdat ik het altijd zo erg vind dat die maar zo kort leven.

   Verwijderen
 6. Wat een mooie foto! Ik ben zeer zeker een kattenmens en heb er op dit moment twee rondlopen in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit hele verhaal is voor mij 100% herkenbaar! Vroeger opgegroeid met een poes, en vriendlief en ik hebben sinds een jaartje ook een rode poes rondlopen. Heerlijk. Juist ook omdat katten inderdaad zoveel rustiger zijn dan honden, precies wat je schrijft. Terwijl ik dit typ, en lekker met mijn laptopje op schoot op de bank zit, zit ze naast me op de leuning, een beetje toe te kijken wat ik doe en lekker te spinnen; zo rustgevend. I'm a catlady all the way :) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaw, super leuk om te horen dat je ook zo'n catlady bent. Dat de kat zit toe te kijken terwijl je op de laptop werkt is dus ook herkenbaar hier. Altijd zo fijn!

   Verwijderen
 8. Ik ben echt 100% hondenmens! Al vind ik het random geblaf van de mijne als ze een auto hoort ook wel echt rete-irritant, haha. Maar ik vind het gewoon zo leuk dat honden oprecht blij lijken te zijn als je thuiskomt. Je hebt er meer werk aan, maar ik heb er gewoon ook meer mee, dus dan neem je dat er wel bij :) Zalige kat wel, haha, ze kijkt zo grumpy op die foto!

  BeantwoordenVerwijderen