Over sneeuwmannen en sneeuwengelen

Als je mijn DayZeroProject traject een beetje volgt dan weet je dat ik graag nog eens een sneeuwman en een sneeuwengel wilde maken. Twee super banale, infantiele 'doelen' die ik op mijn lijstje had gezet omdat ik het als kind altijd plezant vond om in de sneeuw te spelen. En op de één of andere manier is die interesse dus volledig verloren gegaan tijdens het opgroeien. Best gek eigenlijk, als je er zo bij stil staat. Als kind deed ik niets liever dan bij de eerste sneeuwval naar buiten te lopen, terwijl ik de koude nu een beetje verafschuw en liever comfortabel binnen blijf. Nu is het helemaal niet mijn bedoeling om bij het minste beetje sneeuw dat er valt telkens opnieuw naar buiten te rennen om een sneeuwman of sneeuwengel te gaan maken, maar ik wil wel dat roekeloze kind in mij opnieuw een beetje meer naar boven laten komen. Niet teveel nadenken en gewoon doen. Uit mijn comfortzone treden en de sneeuw trotseren, in dit geval. Dus voilà. Toen het begin deze maand nog eens sneeuwde trok ik dan ook, met de nodige lagen extra kledij, naar buiten. 

Do you wanna build a snowman?
Laat me meteen maar eerlijk zijn en zeggen dat ik het effectief niet meer zo tof vind om een sneeuwman te bouwen. Haha. Ik hield het daarom ook maar op een miniatuur exemplaar dat uiteindelijk nogal griezelig uitdraaide. De volgende keer dat ik me nog eens met het maken van een sneeuwman ga bezighouden zal zijn wanneer er een kind in de buurt is denk ik.


Did someone say 'snow angel'?
Je op je rug laten neervallen in de sneeuw en met gestrekte armen en benen heen en weer vegen, simpelweg zodat je de vorm van een sneeuwengel creëert. Ik denk dat we het allemaal al weleens gedaan hebben. De bewegingen van je armen vormen vervolgens vleugels en die van je benen een jurk. Het blijft leuk, vind ik. Al is het maar om lekker zacht (en warm ingeduffeld) in de sneeuw te kunnen gaan liggen.


Het innerlijke kind
We groeien allemaal op en interesses veranderen, maar ik vind het wel van belang om af en toe het innerlijke kind ook terug naar boven te laten komen. Het is belangrijk om dat deel van jezelf niet te verliezen. Het leven hoeft niet 24/7 zo serieus genomen te worden. Kijk die Disney film, ga trampoline springen, bouw die sneeuwman,... it's whatever. Live a little.

"Life isn't as serious as the mind makes it out to be."
- Eckhart Tolle

6 opmerkingen

 1. Je hebt helemaal gelijk! Prachtige quote!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je sneeuwmannetje ziet er inderdaad wel een beetje creepy uit. Haha. Mijn vriend heeft een paar jaar geleden met zijn broer een echte iglo gemaakt in de sneeuw! En een sneeuwengel heb ik eigenlijk nog nooit gedaan :p Maar je hebt wel gelijk dat je af en toe je innerlijke kind moet loslaten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh. Wow. Een hele iglo. Chapeau! Ik zou daar zelf ook weleens willen inkruipen, maar dat maken is heel wat anders. Wat een werk!

   Verwijderen
 3. Je sneeuwpop is inderdaad een tikkie griezelig :D Maar punten voor de moeite!

  BeantwoordenVerwijderen