Mijn ultieme LENTE bucket list

Ik ben ervan overtuigd dat lijstjes maken mij helpt om al de gedachten in mijn hoofd te ordenen en mijn doelen op die manier sneller te bereiken. Nu de lente officieel bijna is aangebroken vond ik het dan ook tijd om een lente bucket list samen te stellen. Met daarop allerlei dingen die ik graag zou willen doen tijdens, wel… de lente natuurlijk. Misschien haal jij er ook wel wat inspiratie uit.

Naar de kinderboerderij gaan – En er met alle dieren knuffelen. Zeker met de lammetjes. Té schattig!

Opruimen – Spring cleaning! Yes! Ik ben sowieso een heel opgeruimd persoon, dus extra opruimen vind ik eigenlijk alleen maar plezant. Vooral mijn kleding- en schoenenkast wil ik nog eens goed onder handen nemen. Al de winter en zomer items sorteren en op hun juiste plekje leggen.

Gaan wandelen – In het weekend gaan Kristof en ik al eens graag wandelen met de hond, en dan wordt het een beetje saai om steeds naar dezelfde plek te gaan. Bij ons in de buurt valt er genoeg te ontdekken. Zo wil ik graag nog eens naar de Lommelse Sahara, Connecterra, Hengelhoef, Bokrijk en Bovy. Gewoon. Omdat het kan.

Het Hallerbos bezoeken – Niet zo in de buurt voor mij, maar het lijkt mij wel plezant om ook eens in het Hallerbos te gaan wandelen als de hyacinten in bloei staan. Al is de plaats de laatste jaren wel een enorme hype en heb ik een beetje schrik voor een overvol bos dat dus allesbehalve rustgevend aan gaat voelen.

Wildbloemen plukken – Omdat dat ook zijn charmes heeft. Al zitten er op zulke bloemen waarschijnlijk vijf miljoen beestjes die je dan vervolgens in je huis hebt zitten. We shall see.

Kersenbloesems gaan spotten in Haspengouw – Kastelen, vierkantshoeves en boomgaarden vol bloesems. Daarvoor moet je in Haspengouw zijn. In April verandert deze landstreek in een bloemenzee die ik met plezier elk jaar ga bewonderen.

Amsterdam – In Amsterdam vind ik het altijd plezant. Het is dan ook zo’n mooie stad vol toffe adresjes. Wat ik sowieso ook nog moet doen is het Anne Frank huis gaan bezoeken daar. Dat is er, na al die jaren, nog stééds niet van gekomen. Schandalig!

De tulpenvelden bezoeken – Heerlijk door de bollenvelden struinen. Zalig! Het Keukenhof laat ik voorlopig liever links liggen vanwege de drukte, maar daar in de omgeving zijn er genoeg velden om te kunnen ontdekken. Een wandelroute doorheen de streek lijkt me heel tof.


Dagje Rotterdam – Omdat ik nog nooit eerder in Rotterdam centrum ben geweest, maar er wel erg benieuwd naar ben. De markthal, de Erasmusbrug, de kubuswoningen, de haven,… . Er valt volgens mij best wel wat te beleven.

Gaan picknicken – Met champagne en lekkere broodjes. En al die dingen. In combinatie met een rustige omgeving en de zon is dat puur genieten.

Een high tea organiseren – Met zelf gebakken scones. En allerlei andere lekkernijen. Gezellig.

Toerist in eigen land zijn: Brugge en Gent – Zowel Brugge als Gent wil ik nog eens gaan ontdekken. Het zijn zulke gezellige steden. Eigenlijk is het zonde dat ik er vrijwel nooit kom.

Dagje Leuven – Kristof gaat regelmatig uit eten in Leuven, dus hij kent er wel wat adresjes. Tijd voor mij om nog eens met hem mee te gaan. Gecombineerd met wat shoppen en een leuke film is dat een ideale dag voor mij.

Plezier beleven in Bobbejaanland – Omdat het al héél lang geleden is dat ik nog in Bobbejaanland ben geweest. En dat ik best benieuwd ben naar hoe het er daar nu uit ziet. Pure nostalgie.

Brunchen met bubbles – Uitslapen in het weekend en dan rustig wakker worden met een uitgebreide brunch. Mét champagne. Hmm. Niets zo fijn als het rustig aan kunnen doen op zo’n aangename manier.

Een taart bakken – Een frisse, fruitige taart die perfect bij de lente past. Ik bak nu eenmaal graag, dus dat moet kunnen.

Bloemen in huis halen – Tulpen en pioenrozen om mijn kamer op te fleuren. Daar word ik simpelweg instant gelukkig van.

Wat doe jij graag tijdens de lente? 

Comments (9)

 • Darina

  16 maart 2018 at 06:03

  Een heel vrolijk lijstje! Ik wil weer meer naar buiten, dagjes weg, op terrasjes zitten… kan niet wachten 🙂

  1. HosteSarah

   18 maart 2018 at 04:51

   Heerlijk. Ik kan al niet wachten!

 • Evelyne Vergote

  16 maart 2018 at 18:40

  Aah de lente! I love it! Bloesems, bloemen, bomen, zon. Heerlijk toch?

  1. HosteSarah

   18 maart 2018 at 04:53

   Absoluut!

 • Mevrouw Marloes

  17 maart 2018 at 13:53

  Leuk, Rotterdam! Daar woon ik 🙂 Amsterdam vind ik altijd ook leuk om een paar keer per jaar te bezoeken.
  In Bobbejaanland ben ik nooit geweest, maar een dagje naar bijvoorbeeld de Efteling zou ik wel weer leuk vinden! En een high tea is altijd lekker.

  1. HosteSarah

   18 maart 2018 at 04:53

   Zalig. En de Efteling vind ik ook altijd leuk. Zo gezellig daar 🙂

 • DramaQueen

  18 maart 2018 at 10:20

  Ik krijg ook echt weer spring cleaning vibes haha. Zin om mijn kledingkast weer eens flink op te ruimen! Ik hou er ook echt van als alles lekker opgeruimd is 🙂 Xx

  1. HosteSarah

   18 maart 2018 at 12:24

   Dat heb ik dus ook. Hoe opgeruimder, hoe beter. Ik kan echt bezig blijven op dat vlak 😉

 • Sam – singlereadytomingleblog

  18 maart 2018 at 21:42

  Ik wil ook al heel lang een weekendje naar Rotterdam, ga ik deze zomer proberen fiksen! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Queen Poessie

Volgende bericht

Lente wishlist