Filmtoppers #3

Tijd voor opnieuw enkele filmtoppers. Oftewel films die ik de moeite waard vind om hier aan te raden. Altijd handig voor als je eens niet weet naar wat te kijken en wat inspiratie nodig hebt.BLUE LAGOON: THE AWAKENING (IMDB: 5,6/10)
De lage IMDB score is misschien een beetje afschrikwekkend, maar ik heb hoe dan ook toch van deze film genoten. Twee tieners die op een onbewoond eiland terecht komen doen er alles aan om met hun tweetjes te overleven. Bovenop de spanning, de romantiek en het drama vond ik vooral de mooie omgeving erg de moeite. Prachtig gewoon.

THE F WORD (IMDB: 6,8/10)
Wallace (gespeeld door Daniel Radcliffe!) heeft er al een hoop mislukte relaties opzitten tot hij plots een speciale connectie voelt met Chantry, die al een langdurige relatie heeft. Samen zoeken ze uit hoe ze verder moeten gaan. Een erg mooie film met een hoge schattigheid-factor.

BEFORE I FALL (IMDB: 6,4/10)
Samantha is een normaal tienermeisje, totdat blijkt dat 12 februari haar laatste dag is. Wanneer ze deze dag steeds blijft herbeleven wordt het mysterie rondom haar dood duidelijk en krijg je meteen ook de moraal van het verhaal goed mee.  De film is niet bijzonder origineel, maar komt uiteindelijk toch goed binnen door de levensles die er wordt meegegeven.

YOU LUCKY DOG (IMDB: 5,8/10)
Een typische tv-film over fashion designer Lisa, die na haar moeder’s dood terug naar huis keert om daar op de boerderij te gaan helpen. Niet snel daarna adopteert ze een border collie uit het plaatselijke asiel, en leert ze hem schapen drijven op de boerderij. Het duurt niet lang eer de hond iedereen’s hart verovert heeft. Het acteerwerk ziet er hier en daar een beetje gemaakt uit, maar dat liet niet weg dat het verhaal soms erg aangrijpend was. Ik heb af en toe toch een traantje moeten wegpinken.

LILO & STITCH (IMDB: 7,2/10) 
Over Stitch, het buitenlands wezentje dat bij Lilo in Hawaii terecht komt. Lilo en haar zus, Nani, hebben hun beide ouders verloren in een auto ongeluk. Nani doet nu alle moeite van de wereld om de voogdij over Lilo te kunnen behouden. Omdat Lilo geen vrienden heeft mag ze in het asiel een hondje gaan uitkiezen, en daar kiest ze steevast voor Stitch. Het duurt een tijdje en het brengt wat problemen met zich mee, maar uiteindelijk wordt Stitch een onmisbaar deel van de familie. Een erg lief verhaal. Typisch Disney.

Heb jij nog aanraders op vlak van films? 

Comments (7)

 • Darina

  12 maart 2018 at 06:16

  Ik kijk vrij weinig films (meer series) maar before I fall zou ik wel willen zien.

 • Sandra

  12 maart 2018 at 08:00

  Veel te I Fall lijkt mij wel een mooie film. Lilo en Stitch doet mij denken aan vroeger, hihi. Mijn neefje was daar altijd gek van tien hij nog klein was dus ik heb hem 100 keer gezien (als het niet meer is…). Haha!
  Ik kijk eigenlijk nooit films. Vind series leuker! Heb dus ook niet echt een tip denk ik. Ah Ja, Life of Pi vond ik heel tof!

 • borduursaramsades

  12 maart 2018 at 10:12

  overlaatst red sparrow gezien, was ook een mooie film

  1. HosteSarah

   14 maart 2018 at 05:58

   Oeh, ja. Ben ik ook best benieuwd naar!

 • Nesrin

  12 maart 2018 at 21:15

  Blue Lagoon zou ik wel willen zien. Ik kijk de laatste tijd weinig films, maar heb wel een lijstje klaar met films die ik graag nog een keer wil zien.

 • Sam – singlereadytomingleblog

  13 maart 2018 at 14:45

  Before I Fall heb ik toen in de bioscoop gezien! Ik vond hem wel oké, maar veel vaker moest ze die dag ook niet gaan herbeleven, want op het einde had ik het wel gezien, haha. Ik wil ook nog zowat alle Oscar-genomineerde films van dit jaar zien, ik loop wat achter! 🙂

  1. HosteSarah

   14 maart 2018 at 05:59

   Haha, inderdaad. En die oscar-genomineerde films staan bij mij ook nog op het lijstje. Heel benieuwd naar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Wat ik nog weleens zou willen doen

Volgende bericht

Queen Poessie