Appelcake bakken

Op mijn DayZeroProject lijst stond het al meer dan twee jaar; een cake bakken. En toch kwam het er maar niet van. In eerste instantie wilde ik eigenlijk zo'n mooie kerstcake maken. Gedecoreerd met wit glazuur en kerstbomen en glitters. Je kent het wel. Alles erop en eraan. Maar aangezien ik niet zo'n krak ben in dat soort dingen, we tijdens Kerstmis altijd al een overvloed aan eten hebben, én er nooit genoeg kandidaten zijn die mijn baksels willen opeten, besloot ik het maar simpel te houden. En daarom bakte ik met Valentijn een appelcake voor Kristof. Want die eet dat graag. 

In de libelle vond ik een recept met als titel 'warme appeltaart', en de bijgevoegde foto zag er erg goed uit. Dus ging ik aan de slag. Met waarschijnlijk het meest simpele appelcake recept ter wereld. Serieus. Easy peasy. Voor de geïnteresseerden: het recept kan je hier lezen. Al wil ik daar meteen bij zeggen dat zes appels, zoals in het recept staat, véél te veel is. Ik schilde drie appels en dat was eigenlijk al net wat teveel. Uiteindelijk heb ik in mijn cake amper 2,5 appels verwerkt en dat was meer dan voldoende.

En dat was dat. De cake heeft gesmaakt en dat bolletje ijs met slagroom, zoals het recept aangeeft, hoeft er zelfs niet per sé bij. Ik vind deze appelcake zelfs lekkerder zonder.

Voor mij zeker een receptje om te onthouden. En voor al jullie niet-keukenprinsessen die ook van appelcake houden: dit is hét! Zo gemakkelijk! Probeer het ook eens zou ik zeggen. Mislukken is vrijwel onmogelijk.
3 opmerkingen