10x ik erger me aan... #3


Je af en toe ergeren kan weleens gebeuren. Je hart luchten om stoom af te laten en de dingen van je af te zetten kan daarom goed doen. Vandaar volgt hier alweer de derde editie van 10 dingen waaraan ik me kan ergeren. 

01. Hondenpoep op de weg
Als je een hond hebt dan moet je er ook maar verantwoordelijk mee omgaan. Ruim die hondendrollen alsjeblieft op!

02. Hoe ik vrijwel nooit mooie foto's kan trekken
Aargh. Dat is zo vervelend. Dan heb ik een bepaald beeld in mijn hoofd maar dan krijg ik het niet zelf zo vastgelegd met mijn camera. Om gek van te worden. 99,9% van de tijd ben ik heel ontevreden over foto's die ik maak.

03. Wanneer mensen hun baby in je armen duwen en dan zeggen: "Staat je echt goed!"
Ja, yo. Babies zijn de meest normale en natuurlijke zaak ter wereld. Ze staan waarschijnlijk iedereen goed. Om nog maar te zwijgen over de echte bedoeling van de uitspraak "Staat je echt goed!". Ik heb totaal geen zin om nu aan je neus te gaan hangen waarom ik zelf nog steeds geen kinderen heb en wanneer/of er ooit gaan komen.

04. Door een spinnenweb lopen
Halleluja. Ik wil dan altijd meteen in bad springen om mij volledig te kunnen wassen. Zo vies!

05. Je aan papier snijden
Hoe kan zo'n onnozele papercut in hemelsnaam zoveel pijn doen? Ik begrijp er niets van.

06. Magere mensen die tegen mij hun beklag doen over hoe 'dik' ze wel niet zijn
Terwijl ik dus overduidelijk véél dikker ben. Onbeschoft much? Ik heb zulke mensen echt nooit begrepen. Vroeger vond ik het altijd enorm gênant wanneer ik mij weer maar eens in zo'n situatie bevond, maar tegenwoordig vind ik de mensen in kwestie simpelweg ridicuul en trek ik mij er niets meer van aan.

07. Mensen die àltijd te laat zijn
Hoe dan? Echt niet oké. Op tijd komen is in mijn ogen gewoon respectvol.

08. Mensen die je 'ongezellig' noemen als je niet drinkt
Of als je vroeg naar huis wilt. Dat zegt volgens mij nog steeds meer over hun persoonlijkheid dan over die van mij. Maar irritant blijft het zeker wel.

09. Vrienden die een lief vinden en jou plots vergeten
Ok. Bye dan.

10. Buiten komen als het vriest en vervolgens toch zweten
Dan doe je warme kleding aan tegen de koude maar begin je bij de minste inspanning al te zweten, en dat onder al die laagjes textiel. Zo'n gevoel om de kriebels van te krijgen. Brr.

Waar kan jij je immens aan ergeren?


10 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen :) Ik ergerde me zaterdag aan een groepje mensen die de supermarkt hadden uitgekozen om bij te praten. Zo irritant als je er een paar keer langs moet. Ga bij elkaar op de koffie ofzo :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. En ja, echt waar. Dat heb ik ook weleens voor in de supermarkt. Begrijp ik ook niet. Zo vervelend dat mensen dat durven!

   Verwijderen
 2. Vervelende dingetjes. Ik vind spinnenwebben ook niet fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben zelf iemand die altijd op tijd is. Dus laatkomers heb ik ook echt een hekel aan! Super grappig om te lezen, heel veel herkenbaar ;) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn inderdaad dingen om je dood aan te ergeren en toch bijna allemaal makkelijk op te lossen. Jammer dat hondendrollen niet voor iedereen gezien worden als iets dat je zou moeten opruimen, ik vraag me echt elke keer af of de persoon die dit laat liggen graag in van die dingen stapt en wat zijn/haar reactie is als dit gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt éh?! Sommige mensen denken volgens mij gewoon totaal niet na. Jammer!

   Verwijderen
 5. Oh man, als ik aan een papiersnee denk, krijg ik al kriebels. En van die mensen die je ongezellig vinden als je niet drinkt, ik snap dat niet. Waarom is het ineens ongezellig, of is hun avond minder leuk, als ik geen alcohol drink? Daar heeft toch niemand last van? Ik zou daar echt een heel boekwerk over kunnen schrijven :p Maar in punt 6 kan ik mij niet vinden. Ik ben ook slank en heb puttekesbillen waar ik niet happy mee ben, mijn buik is opgeblazen als ik iets eet, en mijn armen zijn slap. Ik vind dat ik daar dan ook eens over mag klagen. Ik zeg ook niet tegen mensen dat ze niet mogen zeggen dat ze gelukkig zijn, want ik ben gelukkiger. Maar ik snap op zich wel vanwaar je komt hoor. Het hangt er ook van af of het oprecht is of niet want je hebt altijd mensen waarbij je weet dat ze maar iets zeggen om iets te kunnen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja. Ik zou daar dus ook boeken over kunnen schrijven, over dat ongezellig zijn wanneer je niet drinkt. Triest eigenlijk. Qua puntje zes begrijp ik wel wat je wilt zeggen hoor. Ik heb het misschien ook niet duidelijk genoeg uitgeschreven. Bij mij gaat het echt puur om de gevoelssituatie, en in dit geval om het gewicht. Als een Astrid Bryan type (in mijn ogen dus mooi slank, zeker t.o.v. mij!) tegen mij begint te zeggen dat ze eruit ziet als een olifant en haar 'vetrollen' aan mij laat zien omdat die er zo verschrikkelijk uitzien, dan voel ik mij daar heel ongemakkelijk bij. Dan denk ik; 'Ja, wat denk je wel niet van mij dan?!' Al heeft die persoon uiteraard gewoon het recht om daarover te klagen. Ik vind gewoon dat die daar dan niet hoort over te klagen tegen mij, aangezien ik duidelijk veel dikker ben. Zo zou ik ook absoluut niet kunnen klagen over mijn 'vreselijk onzuivere huid' (#1puist) tegen iemand die enorm last heeft van acné. Dat doe je gewoon niet. Vind ik. Ik heb dan wel recht om te klagen over mijn onzuivere huid met die ene puist, maar dan misschien niet tegen iemand die het véél erger heeft. Als je begrijpt wat ik bedoel ;)

   Verwijderen
 6. ik erger me hier ook aan een paar punten die ik zie passeren.
  echt niet leuk.
  en ivm vriendschap. afspreken moet van 2 kanten komen en niet altijd van dezelfde kant vind ikzelf

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hondenpoep op de stoep vind ik ook vreselijk irritant, snap ook gewoon niet dat mensen dat niet opruimen, zoveel werk is het niet.

  BeantwoordenVerwijderen