10 dingen die je nog niet over mij wist #6

De zesde editie van '10 dingen die je nog niet over mij wist' alweer. Over o.a. uiterlijke kenmerken, plastische chirurgie en véél te veel nadenken. 

01. Ik heb minder kiezen dan mensen met een 'normaal' gebit
Meteen too much information. Kwestie van met de deur in huis te vallen. Ik heb blijkbaar een erg kleine mondholte, waardoor het voor de tandarts al snel duidelijk werd dat niet al mijn kiezen in mijn mond zouden passen. Daarom heb ik, van zodra ze er waren, twee kiezen moeten laten trekken. Niet zo tof natuurlijk, maar ik heb het altijd positief bekeken en beschouw het gewoon als twee tanden minder om gaatjes in te krijgen.

02. Ik kan mijn tanden niet poetsen zonder te morsen
Hoe mensen hun tanden op een propere, deftige, elegante manier kunnen poetsen... dat weet ik echt niet. Ik kan dat namelijk niet. Mijn hele mond hangt altijd vol tandpasta, en vaak de pompbak en de spiegel en mijn kledij ook. Oeps.

03. Ik heb een dode tand
Om in de sfeer van tanden te blijven zal ik meteen ook maar vermelden dat ik ook een dode, oftewel een ontzenuwde tand heb. En ik erger me daar verschrikkelijk aan. De tand in kwestie is namelijk naar het grijze toe verkleurd en wanneer ik lach dan zie je dat héél hard. Brr.

04. Mijn linkeroog is veel kleiner dan mijn rechteroog
Oeh, en ook dat stoort mij mateloos. Het is geen medisch probleem of dergelijke. Gewoon een kwestie van een asymmetrisch gezicht te hebben denk ik. Een foutje van de natuur, zeg maar. Niemand is perfect. Maar pfuh. Dat oog stoort mij toch. Mocht ik ooit plastische chirurgie overwegen dan is dat oog als eerste aan de beurt denk ik.

05. Mijn oogleden hangen
Ik weet niet of ik het correct zeg op die manier want ik heb geen puppy-ogen, maar ik heb wel enorm veel extra vel op mijn oogleden zitten. Ik heb er mij nooit erg veel van aangetrokken, tot iemand mij vertelde dat ze er zelf wat aan had laten doen en zei dat dat extra vel daar niet hoort te zitten. Het is gewoon niet mooi en niet handig. Sindsdien ben ik mij ook ontzettend bewust van mijn oogleden en al dat extra vel daar. Daar zou een plastisch chirurg dus ook wel wat aan mogen doen.

06. Ik zou mijn lippen wel willen laten opvullen
Voornamelijk mijn bovenlip is veel te dun én bovendien ook oneven. En hoewel ik niet zo'n fan ben van de gedachte dat er iets in je lippen wordt gespoten, zou ik het toch eens willen proberen.

07. In het donker durf ik thuis moeilijk langs ramen te wandelen
Puur omdat ik te veel nadenk. Dan beeld ik mij in dat ik uit het niets iemand ga zie staan, of dat iemand mij van buitenaf ziet en mij in de gaten houdt. En zo van die horrorfilm-achtige dingen. Ik voel me als het donker is en ik me in de buurt van een raam begeef thuis, nooit op mijn gemak.

08. Geesten en inbrekers zijn twee van mijn grootste angsten
Na het verliezen van mensen die ik graag zie, zijn geesten en inbrekers volgens mij toch wel mijn aller grootste angsten. Wanneer ik alleen thuis ben, of ga slapen, dan kan ik daar veel te hard over nadenken en mijzelf ontzettend bang maken. Best vervelend soms.

09. Ik zie vaak 'iets' vanuit mijn ooghoeken
Over geesten gesproken, éh?! Ik zie heel frequent iets uit mijn ooghoeken, maar als ik dan kijk is het weg. Soms lijkt het een dier te zijn, soms een persoon. Ik weet het niet. Maar ook dat kan dus vervelend zijn. Dan ben ik ervan overtuigd dat ik vanuit mijn ooghoek iemand onze oprit zag opwandelen, maar dan blijkt er totaal niemand te zijn. Zo raar.

10. Ik kan niet recht knippen
Een luchtige afsluiter. Recht knippen is voor mij een onmogelijke opdracht. Dat moet je niet aan mij vragen. Kan ik niet!

Zou jij iets aan je uiterlijk willen laten veranderen? 


9 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen. Ik mis trouwens 4 kiezen :) omdat het ook allemaal een beetje te krap was. Ik zou nu niet weten wat ik zou willen veranderen. Ik ben niet heel tevreden over mijn buik en benen maar denk dat ik met sporten wel een eind kom :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevallig dat je ook kiezen mist. En vier dan nog wel, zeg. Leuk wel om te lezen dat je niet meteen weet wat je aan jezelf zou willen veranderen. Zo hoort het eigenlijk ook natuurlijk. Succes met sporten ;)

   Verwijderen
 2. mooie lijst heb je gemaakt. eens een speciale en niet van ik doe dit van werk, enz..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hangende oogleden zou ik misschien ook wel laten behandelen. Maar dat is alles. Veel van mijn vrouwelijke oudere collega's hebben dit al laten doen en zijn heel tevreden van het resultaat. Dus wanneer ik binnen 20 jaar zo rondloop, ja dan mssn wel :) Voor de rest niets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die hangende oogleden belemmeren bij een hoop mensen gewoon ook het zicht. Dan moeten ze voor het comfort weggehaald worden. Heb ik ook al vaker gehoord.

   Verwijderen
 4. Ik heb ook een beetje hangende oogleden maar het valt best mee! Niet zo dat ik er iets aan moet laten doen. Het zit wel in onze familie. Als het erger wordt met ouder worden, zou ik dat misschien ook wel laten fixen. Grappig eigenlijk hé dat de natuur alles zo goed weet te fixen en dan soms toch totaal niet en dat j dan te weinig plaats in je mond hebt voor al je kiezen. Ik heb ook minder tanden dan een "normaal" mens. Ik vind ramen in het donker ook fucking eng. Ik zit me ook altijd dingen in mijn hoofd te halen en mezelf dan bang te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, éh? De natuur steekt vreemd in elkaar. En toevallig dat jij ook minder kiezen hebt. Haha.

   Verwijderen
 5. Haha, ik kan ook echt niet recht knippen. En ik heb een implantaat als tand en ze hebben toen ook ergens een zenuw geraakt, waardoor ik daar geen gevoel meer in heb. Maakt eigenlijk niets uit, maar omdat ik dat weet zit ik daar vaak aan te voelen of het toevallig nog niet terug is, dat gevoel. Wat natuurlijk echt op niks slaat, hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen