Wat ik zo fijn vind aan vliegen

Ondertussen is het denk ik wel al duidelijk dat ik enorm verlang naar een nieuwe reis op de planning. Ik heb nood aan wat avontuur, zon en ontspanning. Er eventjes tussenuit trekken klinkt voor mij als muziek in de oren momenteel. Wat zou ik graag op het vliegtuig willen stappen en gewoon, wel, weggaan! Het vliegen vind ik trouwens een enorm bijzonder deel aan reizen. Ik doe dat ontzettend graag, en wel om deze redenen…

Het gevoel dat ik heb voor het vertrek
De avond op voorhand begint bij mij dat gevoel al op te borrelen. Wetende dat ik nog eens op de luchthaven kan vertoeven is zo spannend en zo fijn. De sfeer die daar heerst vind ik altijd zo uniek. Mensen van over de hele wereld lopen er rond, allemaal met andere verhalen en andere eindbestemmingen. Fantastisch, toch? Bovendien is het natuurlijk erg fijn om te weten dat ons avontuur nog moet beginnen en de luchthaven is daarbij altijd ons startpunt. Een heerlijk gevoel is dat.

Het opstijgen en het landen
Het opstijgen en het landen blijf ik altijd spannend vinden. De éne keer voel je er namelijk niets van en de andere keer verloopt het wat ruiger. Je weet nooit wat er precies gaat gebeuren en dat is best interessant. Ik vind het ook altijd fijn om mijn muziek aan te passen aan die momenten. Ik kan bijvoorbeeld niet naar een traag, romantisch nummer luisteren tijdens het opstijgen. Dat moet voor zo’n moment meer upbeat zijn.

Het eten 
Bediend worden in het vliegtuig vind ik zàlig. Een drankje, wat snacks, een maaltijd. Niet dat het eten altijd zo goed meevalt, maar toch. In het vliegtuig breken de maaltijden de tijd een beetje, waardoor het iets is waar ik echt naar uit kan kijken.

Het uitzicht
Als het kan dan zit ik aan het raampje. Omdat ik het fijn vind om tegen de muur te kunnen leunen en ook gewoon om naar de wolken te kunnen staren. Ik blijf dat fascinerend vinden.

Dromen
Dagdromen over alles wat er in mij opkomt. In het vliegtuig, op weg naar mijn reisbestemming, zijn dat vaak allemaal positieve gedachten omdat ik mij op zulke momenten ontzettend goed voel. Al starend naar de wolken bevind je je op dat moment wel in de ideale positie om eens goed over alles na te denken. Je zit hier nu eenmaal erg rustig en volledig afgesloten van de bewoonde wereld. Ik vind dat altijd een fantastisch gevoel.

Sit back and relax
In het vliegtuig kan je eigenlijk bijna niets anders dan relaxen. Tenzij je je laptop vol werk bij hebt natuurlijk. Een filmpje bekijken, wat lezen, dagdromen,… . En dat zonder je schuldig te voelen. Wat moet je anders als je opgesloten zit in zo’n vlieger?


Vind jij vliegen ook zo leuk? Of net helemaal niet?

Comments (13)

 • Darina

  16 februari 2018 at 05:55

  Ik sluit me hier helemaal op aan 🙂 Ik vind vliegen heerlijk en kan niet wachten tot het mei is 🙂

  1. HosteSarah

   18 februari 2018 at 12:06

   Zo leuk dat je een vliegreis hebt om naar uit te kijken in mei. Veel plezier alvast 😉

 • Shirley

  16 februari 2018 at 07:07

  Wanneer heb je tijd om een paar uur te zitten en niks te doen? Dat is eigenlijk een luxe en daarom vind ik vliegen ook fijn. En je wordt naar een andere bestemming gebracht, altijd goed.

  1. HosteSarah

   18 februari 2018 at 12:06

   Precies dat dus. Zo'n ideaal moment om gewoon aan niets te moeten denken, puur omdat het gewoon kan.

 • Mei Qi

  16 februari 2018 at 09:10

  Ik vind vliegen wel oke. Het is niet dat ik het erg vind om te gaan vliegen, maar het is ook niet dat ik daarvan een gat in de lucht spring haha

  1. HosteSarah

   18 februari 2018 at 12:06

   Haha. Dat heb ik dus wel. Ik word er altijd zo gelukkig van!

 • Irene

  16 februari 2018 at 09:24

  Ik vind vliegen ook super tof! Vooral ook door dat échte vakantiegevoel dat je krijgt de uurtjes er voor. Zo spannend 🙂 En eten op het vliegtuig is inderdaad ook leuk, ook al is het niet altijd echt lekker :p haha. Ik heb alleen pech dat ik heel snel last krijg van mijn oren. Ik heb eens een hele vlucht echt zo enorm veel pijn gehad, helemaal tot aan mijn kaak. Echt erg.

  1. HosteSarah

   18 februari 2018 at 12:08

   Ja, dat eten. Echt éh. Gek dat we er toch naar uit kunnen kijken. Ook al smaakt het niet altijd zo goed. Het zal de spanning zijn; gaat het lekker zijn? Of helemaal niet? Haha. Wel super jammer dat je last hebt van je oren op het vliegtuig. Dat maakt een vlucht dan vanzelfsprekend veel minder aangenaam.

 • Evelyne Vergote

  16 februari 2018 at 16:41

  Wanneer ik een busreis maak, word ik daar moe van. Ik weet dus niet wat een vliegreis met mij zal doen, hihi. En dat eten, ja dat heb ik ook op een busreis (en toch probeer ik mij telkens in te houden, want ik word nogal snel ziek..)

  1. HosteSarah

   18 februari 2018 at 12:09

   Vliegreizen maken mij altijd even moe als busreizen. Al vind ik met het vliegtuig reizen wel iets totààl anders dan reizen met de bus. Ik kijk er bijvoorbeeld altijd een beetje tegenop als ik lang met de bus weg moet. In tegenstelling met vliegreizen dus 😉

 • Sam – singlereadytomingleblog

  17 februari 2018 at 12:25

  Ik vond vliegen altijd héél leuk tot ik eens op één zomer echt vijf reizen heb gemaakt en dus tien keer in het vliegtuig zat op twee maanden tijd, hahaha. Toen had ik het écht gehad. Maar nu vind ik het alweer oké, haha. Naar Zuid-Afrika ben ik alleen gereisd, en dat vond ik eigenlijk ook echt leuk. Gewoon even alleen met mijn gedachten, chillen op de luchthaven toen ik moest overstappen, serietje kijken… Echt chill, haha. Wat ik ook leuk vind (en niemand snapt): turbulentie. Nu ja, nu ook niet te veel, maar toch, haha, ik vind dat altijd zo spannend of zo!

  1. HosteSarah

   18 februari 2018 at 12:14

   Wow, tien keer in het vliegtuig op zo'n korte tijd? Daar droom ik van. Al kan het goed zijn dat ik het dan ook beu word natuurlijk. Geen idee. Ik zou het graag eens uitproberen 😉 Alleen zijn op de luchthaven en in het vliegtuig vind ik ook altijd éxtra aangenaam (tenzij er op de vlieger iemand naast je zit die té graag praat, dan niet!). Alleen zijn met mijn gedachten kan mij ook altijd deugd doen. En écht… dat met die turbulentie heb ik dus ook. Een beetje spanning breekt de vlucht altijd zo'n beetje. En ik vind het dus ook plezant. Al heb ik nog nooit super heftige turbulentie meegemaakt want dan zou ik waarschijnlijk ook wel anders spreken.

 • Laura| Billenbloot Kokosnoot

  22 februari 2018 at 08:20

  Ik vind het ook heerlijke om te vliegen! Wanneer je in het vliegtuig stapt heb ik altijd even het gevoel van niets moeten! Lekker een boekje lezen, filmpje lezen of een fijn muziekje luisteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Waarom ik Valentijn stiekem wél leuk vind

Volgende bericht

Toeristen waar ik de kriebels van krijg