Waarom ik zo intens kan genieten van reizen?

Waarom ik zo intens kan genieten van reizen? Wel…

Het begint de dag voor vertrek al; de spanning! Geen vervelend soort spanning, maar wel een soort van opgewonden gevoel omdat ik mij al snel weer in de luchthaven zal bevinden. Op weg naar opnieuw een fantastische bestemming.

Wanneer ik dan in de luchthaven zit te wachten tot ik kan boarden kan ik niet anders dan dromen over wat nog komen gaat. Adventure awaits. Mensen van over de hele wereld passeren de revue en er is niets zo interessant dan hun doen en laten te kunnen observeren. Met elk hun eigen verhaal hebben ze allemaal andere eindbestemmingen. Zo boeiend.

Aangekomen op locatie kan ik dan weer niets anders meer dan de wereld in al zijn glorie te bewonderen. Fascinerend dat we tegenwoordig zomaar overal heen kunnen vliegen en ik nu opeens veilig en wel op een compleet vreemde, maar wel ontzettend mooie, plek ben beland. Een soort van rust valt spontaan over me heen. Niets is onmogelijk.

Leven in het nu is tijdens het dagelijkse leven een grote opgave voor mij. Tijdens het reizen wordt dat daarentegen enorm vanzelfsprekend. Ik kan genieten van elke microseconde van elke dag en beleef alles extra intens. Ik proef eten waarvan ik nog nooit eerder hoorde, ben actiever dan ooit tevoren en sta open voor nieuwe culturen. Het is heerlijk om omringd te worden door het geluid van een vreemde taal, en om dingen te beleven waar ik eerder alleen nog maar over gelezen had. En telkens wanneer ik ga slapen besef ik maar al te goed dat er morgen weer een dag vol avontuur voor de deur staat.

Mijn hart lacht. Ik lach.
Ik leef! 

“Life is either a daring adventure, or noting at all.” 
– Helen Keller


Comments (10)

 • Darina

  7 februari 2018 at 08:17

  Dit is voor mij heel herkenbaar! De gezonde spanning en het meer intens genieten van de dingen om mij heen tijdens de reis.

  1. HosteSarah

   9 februari 2018 at 13:58

   Leuk om te horen.

 • Mei Qi

  7 februari 2018 at 17:53

  Herkenbaar!! Super mooi geschreven!! X

  1. HosteSarah

   9 februari 2018 at 13:59

   Dankjewel. Super lief!

 • Evelyne Vergote

  7 februari 2018 at 19:27

  Mensen van over de hele wereld passeren de revue en hun doen en laten observeren.. Ja, dat doe ik ook graag. Ik vraag mij dan altijd af, van waar komen die of waar gaan die naartoe? Zelfs met mensen op straat heb ik dat 🙂

  1. HosteSarah

   9 februari 2018 at 14:01

   Ja, inderdaad. Bij mensen die ik gewoon op straat zie wandelen kan ik dat ook al weleens denken. In de luchthaven gebeurt het alleen sneller omdat iedereen daar sowieso van over de hele wereld komt. En daar heb je hoe dan ook vaker tijd om na te denken tijdens het wachten 🙂

 • Sam – singlereadytomingleblog

  9 februari 2018 at 21:35

  Zo herkenbaar! Begint bij mij echt al op het moment dat ik de vlucht en het verblijf boek. Dan begin ik al wat dingen op te zoeken en heb ik iets om naar uit te kijken. En de luchthaven vind ik ook echt een geweldige plaats om te zijn. Ik heb net mijn eerste trip geboekt voor binnen twee weken, zoveel zin in!!!

  1. HosteSarah

   10 februari 2018 at 10:51

   Zalig! Meteen iets in de nabije toekomst om naar uit te kijken! Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen, maar helaas. Geniet er alvast van 🙂

 • Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

  12 februari 2018 at 11:29

  Heeeerlijk hé, reizen! Ik herken het gevoel van op ontdekking gaan. Het is verslavend 🙂

  1. HosteSarah

   12 februari 2018 at 12:06

   Verslavend is inderdaad het juiste woord 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

A few of my favorite things #4

Volgende bericht

Destinations I'm obsessing over #2