Toeristen waar ik de kriebels van krijg

Hoewel ik zelf ook de echte toerist kan uithangen, zijn er af en toe toch wel mensen die alles toppen. Ze halen hun selfiestick al boven nog voor ze hun bestemming bereikt hebben, klagen over alles en durven niets te eten omdat de keuken er ‘onhygiënisch uitziet’. Yeah, right. Hier volgt een lijstje met het soort toeristen waar ik spontaan de kriebels van krijg.

De voorzichtige eters
Mensen die de keuken niet hygiënisch genoeg vinden en daarom niets vertrouwen, mensen die het lokale eten ‘raar’ vinden, mensen die vinden dat er aan alles een speciaal smaakje zit,… . Halleluja. Ik denk hierbij overigens niet aan iedereen met voedselallergieën of speciale dieetwensen, maar echt aan de mensen die zich een beetje aanstellen. Als je in een ander land bent dan moet je je ook maar aanpassen. Simpel.

De overdrijvers
De types die beginnen roepen omdat ze vissen in de zee kunnen zien zwemmen. Of mensen die al beginnen te schreeuwen bij het zien van een hagedisje. Ok dan.

De klagers
Naar mijn mening kom je ze vaker tegen in all-in resorts dan eender waar elders; de klagers. Elk detail wordt onder de loep genomen en aangekaart. Wanneer het eten niet gevarieerd genoeg is dan wordt dat uiteraard gemeld. Ook te kleine kamers, ‘verkeerd’ beddengoed, slechte uitzichten van op het balkon,… worden doorgegeven. En iedereen zal het geweten hebben. Niets is goed genoeg. Alles moet en zal perfect zijn.

De vergelijkers
Oftewel mensen die alles vergelijken met eerder bezochte (en mooiere) bezienswaardigheden of (betere) hotels. Uiteraard is niet alles overal hetzelfde. Dat vergelijken is soms een beetje overbodig.

De opmerkelijk aanwezigen
Ze wekken irritatie op door hun luide, opvallende aanwezigheid. Vaak zijn ze ook dronken en kramen ze onzin uit. Of zijn ze gewoon zo enthousiast dat ze het niet erg vinden dat iedereen hoort wat ze aan het doen of zeggen zijn. Tof. Not!

De niet-nadenkers
Ik wist niet hoe ik dit type mensen anders moest benoemen dan de niet-nadenkers. Mensen die geld uitgeven aan olifantenritjes, dolfinariums, selfies met luiaards of tijgers,… . Allemaal situaties waarin wilde dieren uitgebuit en mishandelt worden voor het geld. Dat contact met de niet-nadenkende toeristen veroorzaakt alleen maar meer en meer dierenleed. Een beetje meer nadenken over zulke situaties zou (hopelijk!) heel wat mensen tegenhouden om hun geld er nog aan uit te geven! Let the wild ones be wild. Alsjeblieft!

Van wat voor soort toerist krijg jij de kriebels? 

Comments (6)

 • Darina

  21 februari 2018 at 06:07

  Ik kan me ook mateloos irriteren aan klaag toeristen en de erg aanwezigen. Ik probeer ze dan zoveel mogelijk te ontlopen 🙂

 • Ella

  21 februari 2018 at 11:46

  Leuk idee om zo'n lijstje te maken! Ik vind de opmerkelijk aanwezigen ook heel irritant. En eigenlijk ook mensen die foto's van dingen nemen zonder er echt deftig naar te kijken. Op zich is dat vooral hun eigen probleem, maar ik denk dan altijd van allez, geniet eens van dit zicht in plaats van door je schermpje te kijken!

 • Irene

  21 februari 2018 at 13:30

  Ik krijg kriebels van die mensen (meestal Russen, echt waar) die op hotel hun bord zo propvol scheppen en er dan lijk 5 hapjes van eten. Serieus?! 't Is niet omdat je all-in bent dat je ineens keiveel eten mag weg laten weggooien hé. Overigens hadden wij op vakantie in Turkije wel echt een ranzig hotel met vliegen in de chocoladesaus en twee dagen diarree door het eten. Oja en glassplinters in ons bed. Heel gezellig. Voor de rest ben ik al lang blij als ik de zon en een de zee of een zwembad zie 😀

 • Sam – singlereadytomingleblog

  21 februari 2018 at 22:03

  Haha, ja, dat vergelijken vind ik ook verschrikkelijk. Vooral ook met het thuisfront. Ik denk dat iedereen dat in meer of mindere mate wel wat doet (en Belgen zijn er specialist in, heb ik al gemerkt, haha), maar je moet er gewoon echt niet in overdrijven.

 • Jessica J.

  26 februari 2018 at 14:58

  Ik word lichtelijk agressief van mensen die bij het ontbijtbuffet maar blijven opscheppen, om vervolgens een vol bord te laten staan. En van die mensen die de wereld door hun fototoestel zien. Oké, ik neem ook veel foto's, maar ik geniet zo veel meer van de échte wereld. Voor velen is het gewoon "*klik*, oké, op naar het volgende!"

 • Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

  1 maart 2018 at 09:06

  Ik vind vooral mensen die te nadrukkelijk aanwezig zijn heel vervelend. Die ontwijk ik 't liefst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Wat ik zo fijn vind aan vliegen

Volgende bericht

Uitwaaien aan de Belgische kust in hartje winter