My life in pictures #39 - Saaiste maand ooit?

Een maand met meer downs dan ups, maar laten we vooral stil blijven staan bij de positieve dingen in het leven. Hier volgt dus een foto-overzicht van mijn meest aangename (of iets in die trend) momenten in januari. 

De eerste dag van januari werd ingezet met een hoop eten. 's Middags aten we bij Kristof zijn thuis, vervolgens gingen we naar Pitch Perfect 3 kijken in de bioscoop (film viel helaas wel wat tegen), en 's avonds aten we bij mijn ouders thuis. Het was gezellig.

Tijd om te knuffelen met de allerliefste moet er natuurlijk ook zijn. Poessie keek hier trouwens niet zo alert omdat er een foto werd getrokken, maar wel omdat ze mijn vis volop zag zwemmen in het aquarium voor haar. Haha.

Kerstboom afbreken. Altijd zo'n triest moment. Ik nam dit jaar het klusje voor mijn rekening en vond het best plezant om te doen. Met wat muziek op de achtergrond heb ik alles op mijn gemakje mooi opgeruimd. Al was het eventjes wennen om plots weer in een 'boomloos' huis te wonen. Zo kaal!

 Laatste selfie met de kerstboom voor ik hem begon af te breken. Poessie had er niet zo'n zin in.

En nadat ik de kerstboom had opgeruimd zat ik helemaal in de opruim-sfeer, waardoor ik ook mijn kamer grondig begon schoon te maken. Uiteindelijk eindigde ik met een halve vuilniszak afval en twee vuilniszakken kleding om te doneren. Voelde goed aan. Mijn make-up kwasten ondergingen meteen ook nog eens een hoognodige wasbeurt. Heerlijk. 

Tandarts-tijd! Ja. Urgh. Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je dat ik het afgelopen jaar nogal wat problemen heb gehad met mijn tanden. Hier zat ik dus weer, om een oude vulling door een nieuwe te laten vervangen. Ik vreesde echt voor het ergste (zenuwen die weer afgestorven waren en dergelijke), maar alles was in orde en het laten zetten van de nieuwe vulling verliep heel goed. Hopen maar dat mijn tandpijn nu ook eens voorgoed gaat wegtrekken.

Saai, saaier, saaist! Mijn januari dus. Bovenop zijn fulltime baan, studeert Kristof ook nog eens fulltime. En januari is dus examenmaand. Voor mij staat dat dus gelijk aan mij in stilte bezig houden terwijl Kristof aan het studeren is. Pfft. Niet echt plezant dus. Al heb ik op die manier wel al een hoop blogs kunnen inplannen. Oh, en mama zorgt tijdens zo'n periodes ook altijd voor extra lekkere snacks. Daar kan ik dan alleen maar van meeprofiteren. Laat die cupcakes maar komen ;) 

En ook de K3 hartjes chips en de kokos ijsjes. Haha.

Halleluja. Temptation! Die filmpjes waarin ze de vrijgezellen voorstelden vond ik echt fantastisch in elkaar gezet. Check hier dat van de mannen. Oeeeeh BOYS!

En toen zag ik dit artikel voorbij komen op Facebook. En wow, ik schrok daar toch een beetje van. Voor diegenen die het artikel niet gelezen hebben en dus niet mee zijn; deze youtuber e-mailde een hotel met de vraag of ze er gratis mocht overnachten, in ruil voor reclame op haar social media. De hoteleigenaar vond het zo'n vreselijke vraag dat hij de mail van het meisje online gooide en er openlijk zijn erg negatieve mening over vertelde. De manier waarop hij dat deed vond ik zo ontzettend denigrerend en het feit dat mensen in de reacties hem vrijwel allemaal de hemel inprezen omdat hij zo fantastisch reageerde en helemaal gelijk heeft vind ik huiveringwekkend. Social influencers worden tegenwoordig door veel bedrijven gezien als een goedkope bron voor reclame. Hoeveel kost een overnachting in een hotel t.o.v. enkele minuten reclame voor 90.000 mensen? Dit meisje nam simpelweg initiatief en dat kan je haar niet verwijten. De reactie van de hoteleigenaar is gewoon triest. Dat hij zo'n meisje nu kleineert (om zijn hotel in de schijnwerpers te zetten?) is toch afschuwelijk? Als zo'n mail je niet aanstaat, verwijder hem dan gewoon...

 Eten maken voor Kristof omdat die het zo druk heeft.

En schilderen. Dat was alweer lang geleden. Ik vind dat zo ontspannend om te doen! 

Afspraakje bij de neuroloog voor mijn chronische migraine. Dit keer ging ik gelukkig zonder verwachtingen zodat ik ook niet teleurgesteld weer naar buiten zou gaan. En nadien ging ik eindelijk solden-shoppen. Ik had nog geen winkel gezien deze maand. Wat was dat nog eens fijn, zeg. Over dat bloesje dat ik aanheb op de foto heb ik lang getwijfeld. Het zat zo comfortabel, maar ik vond dat het mij nog breder maakte dan ik al ben. (The struggle!) Toch maar laten hangen dus. 

Dat ik maar liefst twee boeken heb uitgelezen afgelopen maand. Ja. WAT? Ik kan me zelfs niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst zoveel gelezen heb. Heerlijk dus. Telkens wanneer ik lees besef ik dat ik daar meer tijd voor moet maken! Zo fijn om jezelf te kunnen verliezen in een goed verhaal.

Vrijwel de hele maand januari was er niets op tv (behalve Thuis natuurlijk), dus begon ik op Netflix met het kijken van The Good Place. Voorlopig vind ik het best een toffe reeks. Elke aflevering is maar 20 minuutjes lang dus ideaal om tussendoor eventjes te kunnen kijken. Bovendien is het een grappige, luchtige serie waarbij je totaal niet moet nadenken. Kon ik wel gebruiken, deze maand. 

Hoe verliep jouw januari? 


8 opmerkingen

 1. Leuk overzicht. De cupcakes zien er heerlijk uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, Kristof die full-time werkt en nog eens full-time studeert?! Chapeau, ik zou het niet kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Inderdaad. Ik dus ook niet. Respect voor mensen die dat wél kunnen!

   Verwijderen
 3. Fulltime werken en studeren lijkt me echt zo'n onmogelijke taak. Ik studeer nu fulltime en vindt het al lastig om het met een studentenjob te combineren. Echt proficiat aan Kristof! Jouw schilderij is echt mooi, het geeft me inspiratie om ook nog eens de verfborstels uit de kast te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou dat dus ook echt niet kunnen. En dankjewel. Super lief :) Hopelijk vind je de tijd om snel weer aan het schilderen te slaan. Altijd zo leuk vind ik!

   Verwijderen
 4. Amai, voltijds studeren én werken, zotjes! Hopelijk behaalde hij goede punten! :) Mijn januari leek eigenlijk echt al even lang als 2018 te duren (iets met een superleuke date die na een paar weken afspreken toch niets meer wou en iets met je leest het ooit nog wel op mijn blog, haha). Ik nam ook afscheid van mijn oude collega's en begon op mijn nieuwe job, die gelukkig wel echt megaleuk is! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn punten waren gelukkig wel goed, ja. Oef. En heel veel succes met de nieuwe job! Super dat het zo goed meevalt!!!

   Verwijderen