Filmtoppers #2

Filmtoppers nummer twee alweer. Wat vliegt de tijd. Hier volgen opnieuw enkele films die ik enorm de moeite vond. Van thrillers tot animatiefilms tot science-fiction. Variatie alom dus. 

01. Passengers (IMDB: 7/10)
Een science-fitionfilm die zich afspeelt in de toekomst. De aarde is overbevolkt en duizenden mensen worden al hyperslapend naar een ‘nieuwe aarde’ gevoerd in een ruimteschip. Door een technische fout ontwaakt er echter één passagier 90 jaar te vroeg. Omdat hij niet weet hoe hij zichzelf terug moet doen slapen en ook niet de rest van zijn leven alleen wil doorbrengen in het ruimteschip, besluit hij één andere passagier ook wakker te maken. Wat een film. Echt van genoten!

02. Crazy Stupid Love (IMDB: 7,4/10)
Cal komt erachter dat zijn vrouw hem bedrogen heeft en spendeert vervolgens heel wat tijd alleen aan de bar. Daar ontmoet hij Jacob, die hem onder zijn hoede neemt en hem leert hoe hij opnieuw vrouwen moet versieren. Zo’n echte romantische komedie waarbij je niet moet nadenken. Heerlijk.


03. Beauty and the Beast (IMDB: 8/10)
Deze animatiefilm van Disney kan mij telkens opnieuw bekoren. De muziek, en Lumière en Mevrouw Pot en… alles eigenlijk. Bovendien vind ik het leuk dat Belle zo’n gewoon meisje is, en dat het verhaal draait over het feit dat schoonheid vanbinnen zit. Klassieker.

04. Natalee Holloway (IMDB: 5,5/10)
Het is een beetje een goedkope Amerikaanse film met hier en daar niet zo’n fantastisch acteerwerk. De mindere score op IMDB begrijp ik daarom ook wel. Maar hoe dan ook vond ik het interessant om het waargebeurde verhaal van Natalee Holloway verfilmd te zien. De Amerikaanse tiener verdween in 2005 spoorloos tijdens een schoolreis naar Aruba. Haar moeder, Beth, begon vervolgens aan een heuse zoektocht. De film werd overigens gemaakt in samenwerking met Natalee’s ouders, dus ik veronderstel dat het de realiteit ook wel relatief goed weergeeft. Triest verhaal.

05. Hidden Figures (IMDB: 7,8/10)
Opnieuw een waargebeurd verhaal. En wat voor één. Drie Afro-Amerikaanse vrouwen die bij NASA werken weten belangrijk wiskundige data te leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren. Omdat het zwarte vrouwen zijn hebben ze het, ondanks hun briljante werk, niet altijd even makkelijk.Wat was de laatste topfilm die jij zag?


Comments (17)

 • Shirley

  12 februari 2018 at 06:49

  Ik kijk zelden films. De laatste die ik zag was Coco (met kerst) en dat vond ik een hele mooie film. Ik las dat hij in juni/juli al op Netflix komt.

  1. HosteSarah

   14 februari 2018 at 08:03

   Oh, echt? Ik zag Coco onlangs nog in de bioscoop. Had ik beter even gewacht tot hij op Netflix stond. Haha.

 • Darina

  12 februari 2018 at 07:23

  Ik heb de laatste tijd helemaal geen films gezien. Crazy stupid love lijkt me wel leuk.

  1. HosteSarah

   14 februari 2018 at 08:04

   Ja, éh? Altijd fijn om eens even niet te moeten nadenken vind ik. En zo'n film is dat wel.

 • Irene

  12 februari 2018 at 12:07

  Oja Passengers vond ik ook super tof! Sowieso vind ik het een toffe combinatie van acteurs en gewoon het verhaal, het spreekt wel tot de verbeelding hé. Crazy Stupid Love vond ik ook leuk. De rest heb ik eigenlijk nog nooit gezien. Van Belle & het Beest wel de niet-animatie film en die vond ik heel mooi!

  1. HosteSarah

   14 februari 2018 at 08:07

   Van al de films uit dit lijstje was Passengers ook wel mijn favoriet denk ik. Combinatie van acteurs en verhaal sprak mij ook enorm aan. Ik heb echt genoten van de film. En ooh, Belle & het Beest (animatiefilm) nog nooit gezien? Zeker eens doen als je er de tijd eens voor hebt. Is echt zo'n klassieker.

 • Maaike

  12 februari 2018 at 12:17

  Ik houd ook wel van goede films maar deze films uit jouw rijtje kende ik nog niet. Ik heb gisterenavond nog een film zitten kijken die wij hadden opgenomen: Zodiac. Het verhaal klinkt goed en de IMDB rating is ook goed maar ik zeg: Geen aanrader 🙂

  1. HosteSarah

   14 februari 2018 at 08:08

   Ai. Maar bedankt om het mij te laten weten 😉 Zodiac staat bij mij op mijn IMDB to-watch lijst. Zal ik maar eventjes schrappen dan 😉

 • Evelyne Vergote

  12 februari 2018 at 17:30

  Ik ging gisteren naar de cinema en koos de film van De Buurtpolitie uit 😉

  1. HosteSarah

   14 februari 2018 at 08:09

   Haha, echt? Grappig. Hier staat de buurtpolitie soms eens op de achtergrond op. De film zou ik niet zo snel uitkiezen in de cinema denk ik.

 • Mei Qi

  12 februari 2018 at 20:45

  Het is zo lang geleden dat ik een film heb gezien dat ik niet eens meer weet welke dat was. Leuk lijstje!

  1. HosteSarah

   14 februari 2018 at 08:10

   Dankje. En aw, jammer. Tenzij je niet zo voor films bent natuurlijk.

 • sam

  12 februari 2018 at 20:54

  Beauty and the beast vond ik ook erg leuk! Passengers Hebben wij ook gezien en vonden we erg goed, spannend!

 • Marjolein

  13 februari 2018 at 07:54

  Ohhh beauty and the beast blijft mijn favoriete Disneyfilm! Loveee it!

  1. HosteSarah

   14 februari 2018 at 08:11

   Echt een heel mooi verhaal, éh?! Ik hou daar ook van. Gotta love Belle!

 • Sam – singlereadytomingleblog

  13 februari 2018 at 09:18

  Ik kijk veel meer series dan films, maar Beauty & The Beast blijft inderdaad zo'n leuke klassieker! Onlangs zag ik ook wel 'Lion', heel ontroerende film 🙂

  1. HosteSarah

   14 februari 2018 at 08:11

   Oeh, ja. Lion staat ook nog op mijn lijstje. Heel benieuwd naar. Spannend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Destinations I'm obsessing over #2

Volgende bericht

Waarom ik Valentijn stiekem wél leuk vind