Destinations I’m obsessing over #2

Tijd voor een tweede artikel in de reeks ‘destinations I’m obsessing over‘. Omdat ik momenteel nog steeds geen reisplannen heb (boeeeh!) en mijn bucket list er alleen maar langer op wordt. Niet tof. Hier volgen opnieuw enkele bestemmingen waar ik ontzettend graag eens naartoe zou willen trekken. 

Bora Bora

Wie droomt er niet van, huh? Een helderblauwe zee, parelwitte stranden, kokosnoten om uit te drinken en luxe hutjes boven het water. Bora Bora is een onderdeel van Frans-Polynesië en is gelegen in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika. Het eiland staat voornamelijk bekend om zijn weelderige natuur, uitgedoofde vulkaan en luxueuze resorts. Sponsor, anyone? 😉

Christmas Island

Christmas Island behoort tot Australië en is een eilandje in de Indische Oceaan. De plaats viel mij op door zijn naam, maar staat blijkbaar vooral bekend door de grote hoeveelheid rode krabben die er leven. Toen ik dat hoorde wilde ik er gewoon nòg liever naartoe. Jaarlijks vind er dus een soort van krabbentrek plaats, waarbij de krabben zich van in het binnenland naar de zee verplaatsen om er te gaan paren. Het eiland verandert dan in een grote, rode zee van krabben. Bucket list materiaal! Kerst vieren op Christmas Island lijkt me trouwens ook niet verkeerd.

Kenia

Afrika, Afrika, Afrika. Om de big five te gaan spotten. Maar stiekem toch voornamelijk om in de Giraffe Manor te kunnen logeren. Wakker worden met wilde giraffen die naast je raam staan lijkt me zo’n magische ervaring.

Barbados

Een eiland in de Caraïben waar je blijkbaar erg mooi zou kunnen snorkelen. Heerlijk. Het lijkt me zo’n zalig bounty island waarop je niets anders hoeft te doen dan te relaxen. In combinatie met het tropische klimaat dat daar heerst klinkt dat bij mij als muziek in de oren.

Belize

Een land in Centraal-Amerika dat mij voornamelijk aanstaat vanwege zijn fauna en flora. Je kunt er zwemmen met walvishaaien, haaien, dolfijnen, zeekoeien, zeeschildpadden, roggen,… . Bovendien is Belize niet zo heel groot en lijkt het mij een ideaal land voor een roadtrip. Een auto huren en er op eigen tempo op uit trekken. Kon ik nu al maar vertrekken!


Wat staat er op jouw reisplanning dit jaar? 

Comments (22)

 • Darina

  9 februari 2018 at 07:54

  Mooie bestemmingen staan er op je lijstje! Tot nu toe heb ik voor dit jaar alleen nog een weekje Nice geboekt 🙂

  1. HosteSarah

   12 februari 2018 at 09:58

   Zalig! Nice is altijd leuk. Alvast iets om naar uit te kijken dan 🙂

 • Johanne

  9 februari 2018 at 09:08

  Bora bora lijkt me ook wel wat! Net als de Malediven trouwens. Ik heb nog niet heel veel spannends op de planning staan dit jaar. Alleen weekje Spanje eind juni. Maar da's sinds ik mijn vriend ken ieder jaar 😉 (of twee keer per jaar)

  1. HosteSarah

   12 februari 2018 at 09:59

   Oh, wat leuk dat Spanje jaarlijks op de planning staat bij jullie. Dan is er elk jaar automatisch iets om naar uit te kijken. En jaa, de Malediven staat ook ergens op één van mijn lijstjes hoor. Lijkt me heerlijk daar!

 • Evelyne Vergote

  9 februari 2018 at 20:45

  Wanneer ik Barbados hoor, moet ik altijd aan Rihanna denken, haha. Maar, ja moet er wel mooi zijn 😉

  1. HosteSarah

   12 februari 2018 at 10:00

   Haha, ja. Ik ook.

 • Marion | The Dutch Adventure Seeker

  9 februari 2018 at 21:04

  Die laatste 3 lijken me heeerlijk!! Mijn planning is zuid afrika, maar ook Marrakesh, Italië en Laos staan op mijn bucketlist 🙂

  1. HosteSarah

   12 februari 2018 at 10:01

   Wauw, wat leuk dat Zuid-Afrika op de planning staat. Jaloers 😉

 • Sam – singlereadytomingleblog

  9 februari 2018 at 21:23

  Haha, ik wil ook graag eens Kerstmis vieren op Christmas Island! Ik zag het op die wereldkraskaart die ik heb en sinsdien zeg ik dat dus 😀

  1. HosteSarah

   12 februari 2018 at 10:02

   Ik heb dat nadien inderdaad ook op mijn kraskaart gezien. Best grappig dat ze dat op die kaart gezet hebben. Haha.

 • Roos

  10 februari 2018 at 09:51

  Ik heb nog nooit eerder van Christmas eiland gehoord maar het klinkt wel heel tof!

  1. HosteSarah

   12 februari 2018 at 10:02

   Ja, het ziet er echt een mooi eiland uit als ik het zo wat research doe.

 • Mei Qi

  11 februari 2018 at 08:57

  Oh wauw!! Wat een mooie lijst! Ik heb nog geen idee waar ik naar toe ga haha 🙂

  1. HosteSarah

   12 februari 2018 at 10:03

   Ik heb ook nog geen idee waar ik naar toe ga dit jaar, dus dan zijn we met twee 😉

 • Romy

  11 februari 2018 at 22:47

  Wauw, je noemt een aantal prachtige plekken op! Mij lijkt vooral Kenia geweldig mooi, zeker als ik daar op safari kan gaan.

  1. HosteSarah

   12 februari 2018 at 10:03

   Dankje. En jaaa, een safari zou ik dus super graag eens willen doen. Dat lijkt me magisch!

 • Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

  12 februari 2018 at 11:30

  Mooie dromen! Bovenaan mijn lijstje staat een roadtrip Australië, liefst af te sluiten op Bora Bora 🙂 Belize lijkt me ook erg gaaf, misschien in combinatie met Mexico waar we hopelijk eind dit jaar naartoe gaan!

  1. HosteSarah

   12 februari 2018 at 14:39

   Een roadtrip Australië en eindigen in Bora Bora zou inderdaad wel ideaal zijn. Hemels zelfs. Haha. Een roadtrip Belize en dan eindigen in mexico lijkt mij ook wel wat, ja. Beide combineren lijkt me wel wat moeilijk. Dan moet je òf heel lang op reis kunnen gaan, of een grove selectie kunnen maken van wat je wilt zien en wat je wilt overslaan. Want er valt volgens mij echt wel héél veel te beleven in beide landen 🙂

 • Rowan – sillysis.nl

  12 februari 2018 at 14:22

  Wat een mooi lijstje! Ik krijg spontaan zin in een reisje. 😉 Ik droom zelf ook van Belize! Het lijkt mij zo mooi daar!

  1. HosteSarah

   12 februari 2018 at 14:40

   Dankje. Belize is inderdaad wel zo’n droombestemming éh?! Het lijkt me daar zo leuk!

 • Sheila

  13 februari 2018 at 20:10

  Bora Bora lijkt me zeker mooi, maar na een paar dagen zou ik me erg vervelend. Zo zat ik eens een week op de Cook Eilanden. Maar na een paar dagen wilde ik weer vertrekken. Maar dat kon niet, want er ging maar 1 keer per week een vliegtuig :). Voor dit jaar staat Nieuw Zeeland (weer) op de lijst. We gaan er 3 maanden reizen.

  1. HosteSarah

   14 februari 2018 at 08:15

   De Cook Eilanden staan thans ook nog op mijn lijstje. Ik heb momenteel al een tijdje zo'n periode dat ik heel erg verlang naar zo'n ik-doe-helemaal-niets vakantie. Vandaar waarschijnlijk dat zulke eilanden mij aanspreken. En jaaa, ik las op je blog dat je naar Nieuw Zeeland trekt. Heerlijk, zeg. Dat je er drie maanden op uit kunt trekken… daar ben ik alleen maar jaloers op 😉 Geniet alvast van de voorpret! Echt iets héél mooi om naar uit te kunnen kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Waarom ik zo intens kan genieten van reizen?

Volgende bericht

Filmtoppers #2