Dagdromen over palmbomen. Enzo...

Wanneer we onszelf verliezen in onze gedachten en afdwalen naar witte stranden vol palmbomen, dan zijn we aan het dagdromen. Vaak weerspiegelen deze gedachten onze voornaamste bekommernissen of grootste verlangens. Ik vond het weleens fijn om bij stil te staan; want wat zijn nu eigenlijk mijn grootste verlangens en bekommernissen? Waar dagdroom ik tegenwoordig over? 

Een roadtrip
Mijn hoofd staat al enkele maanden heel erg gericht op reizen. Lastig, wanneer je geen reisplannen in het vooruitzicht hebt. Waarschijnlijk is het ook mede daarom dat ik er zo vaak aan denk. Ik zou heel graag nog eens gaan roadtrippen, om vervolgens onze reis te eindigen in een luxe resort. Heerlijk om daar op je gemak een boek te kunnen lezen op een parelwit strand vol met palmbomen. Pure ontspanning. Kon ik nu al maar gewoon vertrekken.

Lekker eten en veel ijsjes
Als ik aan reizen denk dan denk ik automatisch ook aan lekker eten en aan ijsjes. Nieuwe smaken ontdekken, nieuwe gerechten,... . Altijd fijn.

Een huis kopen
Iets waar ik vaak over pieker, zeg maar. Mijn vriend en ik zijn al een tijdje op zoek naar een koophuis maar vinden 'hét huis' maar niet. Wat is dat ook moeilijk, zeg. Ik heb vaak het gevoel dat ik voor eeuwig ongewild thuis ga moeten blijven wonen. Echt niet plezant.

Een huishouden runnen
Mocht het ons toch ooit lukken om een huis te vinden dat bij ons past dan moet ik natuurlijk voor het eerst een echt huishouden gaan runnen. Ik kijk daar ontzettend hard naar uit. Al weet ik nu al dat boodschappen doen waarschijnlijk mijn minst favoriete huishoudelijke taak gaat worden. Laat mij dan maar koken en poetsen en wassen en strijken. Enzo.

Huisdieren
Opnieuw, voor mocht het ooit lukken om uit huis te gaan. Ik wil sowieso graag een hele hoop huisdieren en vind het nu al fijn om na te denken over wat voor dieren ik dan precies allemaal wil houden. Zo spannend. Een kat zal er hoe dan ook snel komen. Ik denk niet dat ik lang zonder zou kunnen.

Hoe dan? 
En dan begin ik verder na te denken en besef ik dat al mijn verlangens niet echt bij elkaar passen. Hoe kan ik nu een huishouden met veel huisdieren runnen, en tegelijkertijd vaak op reis willen gaan? En hoe moet ik dat allemaal gaan betalen? Het is natuurlijk allemaal niet onmogelijk en moeilijk gaat ook, maar toch. Het zou fijner zijn geweest mochten mijn verlangens wat makkelijker zijn geweest. Of gewoon wat beter bij elkaar hebben aangesloten. Och ja...

"If you can't stop thinking about it, it's probably worth going after."Waarover dagdroom jij weleens? 5 opmerkingen

 1. Heerlijk om zo te dagdromen. Ik doe dat ook wel regelmatig. Ik dagdroom dan over een huisje aan zee in Zuid-Frankrijk of in Parijs...heerlijk om te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik durf al eens dagdromen over mijn eigen stekje. Maar dan bots ik op de realiteit dat dit niet geheel simpel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel ik droom vaak ook een beetje over het maken van gave reizen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat je binnenkort een tof reisje kunt plannen. Het vooruitzicht op een mooie trip alleen is alleen erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aah ik kan me voorstellen dat het zoeken naar een koophuis veel gepieker met zich meebrengt! Aah en heerlijk, een kat. Vriendlief namen enkele maandjes nadat we net samenwoonden ook een kat in huis; het is gewoon zo ontzettend gezellig. Xx

  BeantwoordenVerwijderen