My life in pictures #38

Mijn maand december bestond voornamelijk uit heel veel lekker eten en genieten van de feestdagen. Want de tijd vliegt en voor je het weet zijn al die fijne dagen alweer voorbij. Ze extra bewust meemaken was voor mij dus heel belangrijk. Geniet je mee?

Before and after: kerstboom-editie. Sinterklaas ging een beetje aan ons voorbij dus we sprongen meteen in de kerstsfeer in december. Zo gezellig. 

En de sneeuw die kort daarna viel hielp alleen maar met de wereld nog een beetje mooier te maken. Wat een winterwonderland zo opeens. Zalig.

Ik heb het al vaker gezegd maar ik ben dus echt onder de indruk van KLM en de manier waarop zij hun hele commerce aanpakken. Onlangs kreeg ik een mailtje waarin ik mijn 'strepen als piloot' kon verdienen en op die manier ook meteen kans maakte om een reis te winnen. Het was eigenlijk een simpele enquête over je reisgedrag die moest ingevuld worden, maar doordat alles zo mooi werd ingekleed en er een verhaaltje aan vast hing (ik wil die strepen wel verdienen en die reis ook wel winnen!) had je niet eens door dat het om een 'saaie' enquête ging. Well done, KLM.

En toen was het tijd om naar het Sportpladijs te gaan. Hier had ik zo naar uitgekeken. Ik was als kind en als tiener een ongelofelijke Ketnet fan dus ik moest gewoon mee die 20ste verjaardag gaan vieren. En wat een feestje het was. Beste show die ik al ooit heb meegemaakt! Haha. Pure nostalgie. Als tiener ging ik altijd naar elk mogelijk optreden van Spring kijken, en als kind heb ik ook best wel wat Kerstshows van Samson & Gert meegemaakt. Dat hier, als volwassene, herbeleven was magisch.

Beste gerecht ever in mijn favoriete restaurant ever. Yum. Kristof en ik zijn ook weer enkele keren naar de cinema geweest. Loser fact: toen we naar Suburbicon gingen kijken had Kristof tegen mij gezegd 'dat het die ene film met Matt Damon was'. Ik, ervan uitgaande dat het dus een totaal andere film met Matt Damon was. Toen we in de filmzaal zaten en er dus plots een volledig andere film begon dan ik in gedachten had was ik wel eventjes in de war. Halleluja.

 Nieuwe parel. Zo mooi! Heel blij mee.

Kerstcadeautjes inpakken.

En kerstkoekjes bakken. Want dat hoort gewoon bij Kerstmis.

Van Kristof kreeg ik weer wat Harry Potter snoepjes. Er zaten dit keer vrijwel alleen maar vieze smaken in. Haha.

Oh man. De finale van Expeditie Robinson. Daar heb ik van genoten. Wel jammer dat we nu weer zolang moeten wachten op een nieuw seizoen. Hier volgt meteen ook mijn oproep om ook een Vlaamse versie te maken. Ok? Thanks.

Check hoe lief. We vonden een super schattige hond in onze tuin en hadden geen idee van wie hij was. Na het bellen van de politie is de hondenvanger hem komen ophalen en heeft die hem naar het asiel gebracht, waar ze via zijn chip de eigenares snel gevonden hadden. Oef. Enkele dagen later liep de hond echter opnieuw in onze tuin. Dit keer had hij gelukkig een halsbandje aan met zijn thuisadres erop. Bleek hij te wonen bij de mevrouw waar Kristof en ik ooit eens zijn langst geweest met een makelaar om het huis waarin ze woont (en dat toen te koop stond) te bezichtigen. Toevallig, toch? Wat later kregen we van de mevrouw in kwestie ook een super lief kerstkaartje en een cadeautje omdat we haar hond dus al twee keer 'ongewenst' op bezoek hadden gehad. Hartverwarmend vond ik het. Echt super attent van haar! En stiekem vond ik het ook helemaal niet erg dat haar hond twee keer op bezoek is geweest. Zo'n tof beestje :)

Poessie vond die hond-toestanden wel wat minder en bleef liever gezellig binnen chillen. En tijdens de kerstdagen mag een doos Quality Street uiteraard ook niet ontbreken. Hmm.

Het eerste kerstkaartje kwam binnen. Yay!

De finale van Masterchef! Woah. Zo spannend. Ook naar dat programma heb ik trouwens met heel veel plezier gekeken. Wel jammer dat tegenwoordig alle goede tv-shows weer zijn afgelopen.

Lezen in bed met mijn Quality Street naast mij en een heerlijk blikje Pepsi Max Cherry in de hand. De hemel.

Kerstavond outfit. Tijd om naar Kristof zijn thuis te vertrekken. Kerstavond vieren we namelijk altijd daar.

En ik kwam thuis met enkele toffe cadeautjes. 

Kerstdag werd, zoals elk jaar, bij mijn thuis gevierd. Met een hele hoop lekker eten. 

Check de menu die mijn mama in elkaar gestoken had. Say what?

Kerst-selfie. De kat had er niet zo'n zin in.

Papa organiseert elk jaar een heuse familie kerstquiz. Toen hij één van de vragen aan het uitleggen was zat zelfs Poessie met aandacht naar hem te kijken. Te grappig. 

Als grapje maakte ik voor Kristof zijn Kerstmis een t-shirt van mezelf. Met op de voorkant een foto van... wel... mezelf (yup), en op de achterkant dat wat je kunt zien op bovenstaande foto. Hij heeft er echt om moeten lachen.

Tweede kerstdag spendeerde ik al bloggend en Kristof al lerend. 's Avonds ging hij, samen met mijn papa en zijn papa, naar de veldkoers kijken. Ik keek dan maar, samen met mijn mama en zijn mama, naar de koers op tv om te zien of ik hun daar ergens in de modder kon spotten. Eens ze terug thuis waren aten we allemaal samen gezellig nog een kerstdiner. Lekker. 

De dagen tussen Kerst en Nieuw waren hier best relaxed. Met veel lekker eten. Heerlijk.

Voor de eerste keer heb ik ook mijn Goodreads Reading Challenge gehaald. Net op het nippertje las ik mijn gewenste twaalf boeken in 2017. Yay.

Oudejaarsavond vierden we gewoon thuis. Gezellig. Met veel hapjes...

... en lekker eten.

Cheers to 2018.

Hoe heb jij het nieuwe jaar gevierd?


10 opmerkingen

 1. Ziet eruit als een gezellige maand. Ik vind het wel jammer dat de feestdagen (en mijn vele vrije dagen) voorbij zijn. Nu begint voor mijn gevoel 'het gewone leven' weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad. Januari voelt voor mij ook altijd als teruggaan naar de harde realiteit. Ik vind het altijd een vreselijke maand daardoor. Veel succes met 'het gewone leven', zo na de feestdagen ;)

   Verwijderen
 2. Hahaha, ik heb die Smekkies in Alle Smaken ook en ik heb daar echt nog nooit iets lekkers van gegeten. Echt bah! Ik wil ook echt dat Vlaanderen terug meedoet aan Expeditie Robinson. Nu kennen ze ons daar alleen nog maar van Temptation Island, kwestie van de reputatie wat omhoog te halen en zo ;) Zalig ook, die doos bruisballen van de Lush! En my god, dat kerstmenu - wat??? Ik kom volgend jaar eens bij jullie vieren, denk ik. Hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Serieus. Dat geeft nogal een beeld over ons. Temptation Island wèl en Expeditie Robinson niet. Haha. En jaa, kom maar af volgende Kerstmis. Altijd eten genoeg, altijd welkom ;)

   Verwijderen
 3. Whaaa, was mijn kerstkaartje het eerste?! :D En hoe tof is dat t-shirt, haha! Ik drink liever Coca-Cola en ook de Cherry (Love it!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yup, yup. En Cola Cherry lust ik ook gewoon graag. Zo lekker. Hmm.

   Verwijderen
 4. Ik vind het ook echt super spijtig dat wij hier geen Expeditie Robinson meer hebben. Keek daar altijd graag naar. Masterchef kijk ik vooral als ik er toevallig op terecht kom. Wel héél fijn. Ik vind kookwedstrijden toch nog altijd leuk. Die t-shirt is geweldig trouwens! :D Heb dat ook ooit voor David willen doen maar 't is er dan toch niet van gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt éh?! Ik keek Expeditie Robinson vroeger ook zo graag hier. Nu volg ik de Nederlandse versie altijd via youtube, maar het zou natuurlijk toffer zijn mochten ze het hier ook gewoon uitzenden op tv. En dankje. Met dat t-shirt was Kristof ook écht blij. Haha. Hij vond het té grappig. Leuk dat je er ook al aan had gedacht om zoiets voor David te maken :D

   Verwijderen
 5. Wat een leuke foto's! Knap dat je je reading challenge hebt gehaald. Mijn doel voor dit jaar is ook 12 boeken lezen :) Ik heb je trouwens toegevoegd op Goodreads.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Veel succes met je Goodreads challenge. Ik heb het altijd lastig met mijn twaalf boeken. Haha. Fijn om nu ook Goodreads vrienden te zijn :)

   Verwijderen