Filmtoppers #1

Een nieuw jaar, een nieuwe rubriek voor op mijn blog. Yay! Ik kijk ontzettend graag naar films en wil jullie op deze manier telkens wat filmtips meegeven. Wanneer ik een film heb gezien die ik de moeite vond, dan kunnen jullie die gegarandeerd in deze rubriek terugvinden. Handig voor als je eens niet weet naar wat te kijken, lijkt mij. En wie weet leer je op deze manier ook wat nieuwe genres kennen. Hier gaan we… !

THE JUNGLE BOOK (IMDB: 7,5/10)
Ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit de grootste fan ben geweest van de Jungle Book tekenfilm. Ik was meer te vinden voor de prinsessen-films veronderstel ik. Deze live-action film daarentegen kon mij wel ontzettend bekoren. Indrukwekkend hoe ze dit in elkaar hebben gestoken. Ik heb genoten van begin tot einde!

SULLY (IMDB: 7,5/10)
Naar deze film had ik zo ontzettend uitgekeken en hij stelde gelukkig ook niet teleur! Hij vertelt het verhaal van de Amerikaanse piloot Chesley Sullenberger (Sully), die met een passagiersvliegtuig een noodlanding moest maken op de New Yorkse Hudson River. De 155 mensen aan boord konden allemaal gered worden! Ik denk dat we het bekende beeld van de passagiers op de vleugels van het vliegtuig dat in de Hudson River ligt allemaal wel kennen. Niet? Hoe dan ook… door het publiek en in de media werd Sully enorm geprezen voor zijn geweldige prestatie. Achter de schermen daarentegen werd zijn manier van aanpak erg onder de loep genomen. Een interessante film.

KON-TIKI (IMDB: 7,2/10)
Een Noorse dramafilm over de Kon-Tiki expeditie van Thor Heyerdahl en zijn vijf bemanningsleden. Thor wilde kunnen aantonen dat Zuid-Amerikanen zich zouden hebben kunnen vestigen in Polynesië, vèr voor de tijd van Colombus. Met een zelfgemaakt vlot begint hij daarom aan de 8000km lange overtocht over de Grote Oceaan. Spannend en avontuurlijk. En er komen verschillende magnifieke beelden voorbij in deze film. Ideaal voor de reisliefhebbers onder ons. 

YOU’RE NOT YOU (IMDB: 7,4/10)
Kate, die de ongeneeslijke spierziekte ALS heeft, gaat samen met haar man op zoek naar een geschikte verzorgster. Zo ontmoet ze al snel de chaotische en onervaren Bec, die iets nodig heeft om haar roekeloze leven wat meer richting te geven. Ondanks de afkeuring van Kate’s man wordt Bec aangenomen en, hoewel er duidelijke verschillen zijn tussen beiden, ontstaat er toch een mooie vriendschap. Wat een film! Hij was een tikkeltje voorspelbaar maar dat stoorde mij eigenlijk niet. Erg mooi verhaal.


50/50 (IMDB: 7,7/10)
Hij wordt omschreven als een tragikomische film en dat is hij ook echt. Ondanks al de ellende is het toch een grappige film. Ik vond hem best origineel. Het hoofdpersonage blijkt een tumor te hebben, wat uiteindelijk leidt tot problemen met zijn vriendin. Gelukkig krijgt hij genoeg steun van zijn beste vriend én van zijn oudere medepatiënten. Daarnaast bezoekt hij ook een psychologe, waar hij gevoelens voor begint te ontwikkelen. Toffe film!

Wat was de laatste film die jij zag?


Comments (9)

 • Evelyne Vergote

  8 januari 2018 at 18:15

  Ik ging laatst kijken naar Fc De Kampioenen 3: Forever 🙂 Ik vond de eerste twee iets beter, maar ieder zijn smaak 😉

  1. HosteSarah

   9 januari 2018 at 21:19

   Ik heb de eerste twee films ooit gezien als achtergrond op de tv. Haha. Niet helemaal mijn ding.

 • Romy

  8 januari 2018 at 18:39

  You're not you klinkt als een prachtige film. Die zou ik ook graag eens zien. Ook naar Jungle Book ben ik heel benieuwd, ook al ben ik net als jij normaal meer van de prinsesjes 😉

  1. HosteSarah

   9 januari 2018 at 21:20

   Ja, Jungle Book viel echt ontzettend goed mee. Hele grote aanrader!

 • Sam – singlereadytomingleblog

  8 januari 2018 at 20:54

  Haha, OMG, ja, ik ben dit weekend ook FC De Kampioenen Forever gaan kijken (als date, hahaha, kan echt niet erger). Verschrikkelijke film, haha, maar goed, toch blij dat ik hem gezien heb. Blijft beetje cultureel erfgoed of zo he 😉

  1. HosteSarah

   9 januari 2018 at 21:22

   Haha, super grappige date is dat. Maar inderdaad… De Kampioenen zijn wel een beetje cultureel erfgoed. Hoe slecht (of goed) de films ook zijn.

 • Maaike – 31Flowers

  9 januari 2018 at 09:55

  Sully lijkt mij ook een hele mooie en bijzondere film. Ik heb You're not you laatst op televisie gekeken en die viel mij een klein beetje tegen. Ik vond Me before you een veel mooiere film met een soortgelijk verhaal. Ook een aanrader dus 🙂

  1. HosteSarah

   9 januari 2018 at 21:27

   Me Before You vond ik inderdaad ook enorm de moeite. Ik had het gelijknamige boek gelezen dus de film wilde ik ook graag zien. Absoluut een erg mooi en indrukwekkend verhaal.

 • sam

  10 januari 2018 at 18:43

  De eerste 2 uit je lijst heb ik gezien en vond ik ook erg gaaf. De rest ken ik niet. Kon Tiki klinkt wel boeiend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

HAPPY 2018

Volgende bericht

Deze boeken las ik in 2017